Rom Xiaomi 15 ultra yüz tanıma açılmıyor

omixx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
12 pro speed
Konular
8
Cihazım Xiaomi 15 Ultra ve üzerinde Xiaomi. EU (EU ROM) yüklü. Telefona dün hard reset attım. Şu an cihazda ilginç bir yüz tanıma Bug'ı var, ne yaptıysam çözemedim.
Yaşadığım sorun:
Ayarlar > şifreler ve güvenlik kısmından yüz tanıma eklemek istediğimde, "2D face data recognition" uyarısı geliyor. "continue" (devam) butonuna bastığım an "kamera yükleniyor..." deyip salisesinde "yüz verisi eklenemedi" uyarısıyla beni ayarlara geri fırlatıyor. Sihirbaz ön kamerayı tetiklerken çöküyor.
Denediğim yöntemler (hiçbiri işe yaramadı):
Normal ön kamerayı açtığımda selfie çekebiliyorum, cıt donanım test menüsünde (front camera) ön kamera sorunsuz çalışıyor. Yani donanımsal bir arıza yok.
Kamera uygulamasının ve güvenlik (Security) uygulamasının tüm verilerini/önbelleğini temizledim.
Cihazı güvenli modda (safe mode) başlatıp denedim, yine aynı şekilde kamerayı yüklerken attı.
Bölgeyi Hindistan/Hong kong yapıp denedim, yemedi.
Güvenli modda bile çökmesi bana tamamen bu EU ROM sürümündeki biyometrik kütüphane/kernel dosyalarıyla alakalı kronik bir bug gibi geldi. Verileri silmeden (dirty flash yapmadan) bu kilitlenen kamera servislerini arkadan tetiklemenin veya bu Bug'ı çözmenin bir yolu var mıdır?
Daha önce EU ROM'da bu tarz bir sorunla karşılaşan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-05-17-15-26-12-023_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2026-05-17-15-26-12-023_com.android.settings-edit.jpg
    160,9 KB · Görüntüleme: 69
Üst Alt