HyperOS Xiaomi 15 Ultra / HyperOS 2.0 Optimizasyon

Wolftr342

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
BÖRÜ
Cihazım
XİAOMİ
Meslek
Egitmen
Konular
26
merhaba 15 Ultra Tayvan 2.0.206 Rom ile hem pil ekran süresi hem cizahın işlemci yükü azaltıp minimum yük efor ıle maximum hızlı hale getirip günlük oyunsuz stabil hale getirmek için aşağıda kendım uyguladığım kullandıım TERMUX veya ADB kodlarını vericeğim diledğiniz gibi deniyebilir hissebilir hızlanmayı artışı ekran suresını yorum olarak aşağıda belirtebilirsiniz. vericeğim kodları sıstem brick etme bootlop dusurme durumu söz konusu değildir fakat siz yineden kodları dıkkatlıce kullanımını yapınız. geliştirici seceneklerden usb hata ayıklamayı acarak pc uzerınden yönetici izinli termux actıktan sonra telı pc ye bağlayıp 'adb devices' yazdıktan sonra telefondan pc ye güven yazısını onaylayıp. vediğim kodları tek tek kopyala yapıstır yapabılırsınız. bir tık bu işlerden anlamanız yeterlıdır not: anlatılanın verilenin dısında yapılacaklarda yaşanacak sorunda tarafım ve form sorumlu değildir

1. Arayüz ve Dokunmatik Hızı:

• adb shell settings put system touch_exploration_enabled 0
  • adb shell settings put global touch_blocking_period 0
  • adb shell settings put global window_animation_scale 0.5 (veya 0)
2. Derin Pil ve Uyku (Doze) Ayarları:
  • adb shell settings put global device_idle_constants light_after_inactive_to=30000,light_pre_idle_to=30000,light_idle_to=60000,light_idle_factor=2.0,light_max_idle_to=300000
3. Sistem ve GPU Performansı:
  • adb shell cmd package compile -m speed-profile -a (En önemlisi: Dexopt)
  • adb shell setprop debug.hwui.fps_divider 1
  • adb shell setprop debug.cpurend.vsync false
4. Gereksiz Yükleri Temizleme:
  • adb shell pm clear com.xiaomi.joyose
  • adb shell logcat -G 64K
  • adb shell cmd appops set com.google.android.gms RUN_IN_BACKGROUND ignore
5. Final İşlemi:
  • adb shell dumpsys batterystats --reset
  • adb reboot
  • Sistemin Oturması: Yaptığımız bg-dexopt-job (optimizasyon) ve pil sıfırlama işlemlerinden sonra telefonun "tam kıvamına" gelmesi için 1-2 tam şarj döngüsü (yani %100'e şarj edip normal kullanmak) geçmesi gerekir. İlk günlerde pil kullanımı hala değişken olabilir, panik yapmayın :)
Güncelleme Durumu: Eğer ileride Xiaomi'den büyük bir sistem güncellemesi (örneğin 2.0.206'dan daha üst bir sürüme) alırsan, bu ADB ayarlarının bazıları sıfırlanabilir. O zaman bu kodları tekrar girmek gerekebilir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleme:

cenbir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cengiz
Cihazım
Redmi 9 Pro
Konular
2
eline sağlık usta eskiden bazıları romun imajını alır paylaşırlardı hersey hazır olarak geliyor gcam ve stabil uygulamalar olarak geliyordu elite rom kullanıyorum ücretli olarak

Wolftr342

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
BÖRÜ
Cihazım
XİAOMİ
Meslek
Egitmen
Konular
26
eline sağlık usta eskiden bazıları romun imajını alır paylaşırlardı hersey hazır olarak geliyor gcam ve stabil uygulamalar olarak geliyordu elite rom kullanıyorum ücretli olarak
doğrudur hocam bu işlemler custom yada stok rom ıle alakalı değil her rom degısıklıgınde yapılabılcek ıslemler benım gıbı uğraşmayı denemeyı sevenler ıcın sorun yaratmayan temız seyler :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

elite rom ekran surenız nasıl paralıdamısınız

Godfather06

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aliş
Cihazım
mi 8
Konular
23
merhaba 15 Ultra Tayvan 2.0.206 Rom ile hem pil ekran süresi hem cizahın işlemci yükü azaltıp minimum yük efor ıle maximum hızlı hale getirip günlük oyunsuz stabil hale getirmek için aşağıda kendım uyguladığım kullandıım TERMUX veya ADB kodlarını vericeğim diledğiniz gibi deniyebilir hissebilir hızlanmayı artışı ekran suresını yorum olarak aşağıda belirtebilirsiniz. vericeğim kodları sıstem brick etme bootlop dusurme durumu söz konusu değildir fakat siz yineden kodları dıkkatlıce kullanımını yapınız. geliştirici seceneklerden usb hata ayıklamayı acarak pc uzerınden yönetici izinli termux actıktan sonra telı pc ye bağlayıp 'adb devices' yazdıktan sonra telefondan pc ye güven yazısını onaylayıp. vediğim kodları tek tek kopyala yapıstır yapabılırsınız. bir tık bu işlerden anlamanız yeterlıdır not: anlatılanın verilenin dısında yapılacaklarda yaşanacak sorunda tarafım ve form sorumlu değildir

1. Arayüz ve Dokunmatik Hızı:

• adb shell settings put system touch_exploration_enabled 0
  • adb shell settings put global touch_blocking_period 0
  • adb shell settings put global window_animation_scale 0.5 (veya 0)
2. Derin Pil ve Uyku (Doze) Ayarları:
  • adb shell settings put global device_idle_constants light_after_inactive_to=30000,light_pre_idle_to=30000,light_idle_to=60000,light_idle_factor=2.0,light_max_idle_to=300000
3. Sistem ve GPU Performansı:
  • adb shell cmd package compile -m speed-profile -a (En önemlisi: Dexopt)
  • adb shell setprop debug.hwui.fps_divider 1
  • adb shell setprop debug.cpurend.vsync false
4. Gereksiz Yükleri Temizleme:
  • adb shell pm clear com.xiaomi.joyose
  • adb shell logcat -G 64K
  • adb shell cmd appops set com.google.android.gms RUN_IN_BACKGROUND ignore
5. Final İşlemi:
  • adb shell dumpsys batterystats --reset
  • adb reboot
  • Sistemin Oturması: Yaptığımız bg-dexopt-job (optimizasyon) ve pil sıfırlama işlemlerinden sonra telefonun "tam kıvamına" gelmesi için 1-2 tam şarj döngüsü (yani %100'e şarj edip normal kullanmak) geçmesi gerekir. İlk günlerde pil kullanımı hala değişken olabilir, panik yapmayın :)
Güncelleme Durumu: Eğer ileride Xiaomi'den büyük bir sistem güncellemesi (örneğin 2.0.206'dan daha üst bir sürüme) alırsan, bu ADB ayarlarının bazıları sıfırlanabilir. O zaman bu kodları tekrar girmek gerekebilir.
İşlem öncesi ve sonrası ekran sürelerini paylaşır mısınız ?

Üst Alt