Yardım Xiaomi 14T Pro (Rothko) SP Flash Tool V6 (Bootloader Olmadan Stock Rom Değiştirme)

Samet761

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
Merhabalar değerli dostlar, başlıktan da anlaşılacağı üzere "Global Rom" yüklü 14T Pro için rom değiştirmek istiyorum. Lakin sorun şu ki "BT Kilidi" açmak istesemde Xiaominin saçma sapan politikalarından dolayı ne yazık ki ötelenip duruyorum ve hatta duruyoruz genel olarak bunu bir sorun olarak kabul edersek. Biraz araştırma yaptığımda SP Flash Tool ile MTK işlemcili telefonlara "Firmware Update, Format, Download Vs. gibi işlemlerin yapıldığını gördüm. İşlem basamakları az çok belli oluyor zaten fakat benim merak ettiğim konu "Fastboot" mod daki gibi ".tgz" uzantılı Rom'u indirip Rar dan çıkardıktan sonra gerekli dosyaları programdan seçip Flash'layabiliyormuyuz. Yani işin özeti bir nebze herşeyi ayarladım bir tuşa basıp start vermek gerekiyor. Fakat Telefonu çöp daha doğrusu "Brick" etmekten korkuyorum. Bu konu ile alakalı tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Merhabalar değerli dostlar, başlıktan da anlaşılacağı üzere "Global Rom" yüklü 14T Pro için rom değiştirmek istiyorum. Lakin sorun şu ki "BT Kilidi" açmak istesemde Xiaominin saçma sapan politikalarından dolayı ne yazık ki ötelenip duruyorum ve hatta duruyoruz genel olarak bunu bir sorun olarak kabul edersek. Biraz araştırma yaptığımda SP Flash Tool ile MTK işlemcili telefonlara "Firmware Update, Format, Download Vs. gibi işlemlerin yapıldığını gördüm. İşlem basamakları az çok belli oluyor zaten fakat benim merak ettiğim konu "Fastboot" mod daki gibi ".tgz" uzantılı Rom'u indirip Rar dan çıkardıktan sonra gerekli dosyaları programdan seçip Flash'layabiliyormuyuz. Yani işin özeti bir nebze herşeyi ayarladım bir tuşa basıp start vermek gerekiyor. Fakat Telefonu çöp daha doğrusu "Brick" etmekten korkuyorum. Bu konu ile alakalı tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

mtk işlemcili cihazlarda brick ihtimali yüksek hocam biraz nazlı oluyor yazılımları o yüzden dikkat et derim

Samet761

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
mtk işlemcili cihazlarda brick ihtimali yüksek hocam biraz nazlı oluyor yazılımları o yüzden dikkat et derim
Evet aynen öyle kardeşim bende tam olarak ondan dolayı tecrübeli arkadaşlardan yardım alayım dedim.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Evet aynen öyle kardeşim bende tam olarak ondan dolayı tecrübeli arkadaşlardan yardım alayım dedim.
valla ne yaparsan yap cihaz dirençliyse nvram nvdata yedeği al twrp den yurt dışıysa da al kayıtlıysa da al sonrası çözülür

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
9
EAA sürüme hyperos 2 gelmiş onu mu kuracaksınız

Samet761

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
valla ne yaparsan yap cihaz dirençliyse nvram nvdata yedeği al twrp den yurt dışıysa da al kayıtlıysa da al sonrası çözülür
Cihaz Server kayıtlı direnç işine sıcak bakmadığımdan dolayı o şekilde işlem yaptırdım. İlk önce Mühendislik Romu yüklenip, sonrasında yine Global yüklendi lakin bana pekte stabil gelmedi bu en son yüklenen rom ondan dolayı Europa romunu denemek istiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

EAA sürüme hyperos 2 gelmiş onu mu kuracaksınız
Öncesinde 1. Sürümü deneyip sonrasında update etmeyi düşünüyorum aynen dediğiniz gibi

opsmudedin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
opsmu dedin
Cihazım
Mi 13T Pro
Konular
4
Fantazi aramayın 1 hafta 10 güne global ho2 gelir. Maceraya gerek varmı? Yinede siz bilirsiniz vakit nakit mevzuları

Samet761

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
Fantazi aramayın 1 hafta 10 güne global ho2 gelir. Maceraya gerek varmı? Yinede siz bilirsiniz vakit nakit mevzuları
Fantazi den ziyade EU rom çin romunun bir nebze Convert hali imiş bundan dolayı daha stabil diyorlar. Ondan dolayı denemek istiyorum Global 1.0.8.0 da anlamsız bir şekilde arada takılmalar özellikle kamerada video kaydında takılmalar oluyor bundan dolayı değiştirip denemek istiyorum rom kaynaklı olduğunu düşünüyorum 1.0.4.0 de böyle bir sorunla karşılaşmamıştim şayet dediğin gibi 1 haftaya HO2 gelirse beklenir lakin o da kesin değildir

opsmudedin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
opsmu dedin
Cihazım
Mi 13T Pro
Konular
4
Fantazi den ziyade EU rom çin romunun bir nebze Convert hali imiş bundan dolayı daha stabil diyorlar. Ondan dolayı denemek istiyorum Global 1.0.8.0 da anlamsız bir şekilde arada takılmalar özellikle kamerada video kaydında takılmalar oluyor bundan dolayı değiştirip denemek istiyorum rom kaynaklı olduğunu düşünüyorum 1.0.4.0 de böyle bir sorunla karşılaşmamıştim şayet dediğin gibi 1 haftaya HO2 gelirse beklenir lakin o da kesin değildir
Bende bekliyorum eu ho2 düşerse yüklerim. Ama whatsaptan dolayı kilidi açamıyorum mecbur bı gelsin bakalım global bekliyelim

Samet761

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
Bende bekliyorum eu ho2 düşerse yüklerim. Ama whatsaptan dolayı kilidi açamıyorum mecbur bı gelsin bakalım global bekliyelim.

Bu adreste EU Rom'a ait HO2 mevcut hatta tüm Romlar var.

Üst Alt