Yardım Xiaomi 14T Pro Direnç ve IMEI

onurxiaomi35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
1
Arkadaslar merhaba daha önce hiç xiaomi telefon kullanmadim bu telefonu cok begendim ve almak istiyorum ama bu direnç ve imei olayi kafami cok karastirdi, ben simdi mesela vatan computerdan alsam 14T Proyu, ya da amazon turkiyeden gonderici/satici amazon olarak alsam yine dirençle falan uğraşmam gerekiyor mu, telefon imei ile geliyor mu mesela, fabrika ayari attigimizda sorun oluyor mu? Bu tur seylerle yine ugrasiyorsak şahsen s24plus alacagim

sparceal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sparceal
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
6
Hocam Türkiye Garantili IMEI kayıtlı olan kutulu garantili faturalı üründe neden kayıt vs. uğraşacağınızı düşünüyorsunuz? Bunu düşünmenize sebep olan ana neden nedir? angel~~

Konuların çoğunda tartışılan direnç vb. işlemler kaçak cihazlar içindir. Yurtdışından vergisi ödenmeden geçirilen, herhangi bir garantisi kutusu veya bu bölge için bile üretilmeyen cihazlar olabilir. Ve bu sadece 14T Pro bazında değil tüm modeller bazında geçerlidir.

Eğer cihazı TR garantili alacaksanız 40k+ üzeri bir fiyata 512 Gb versiyonu satılıyor. Ama sizin bahsettiğiniz direnç vs. işlemler kaçak alınan cihazlara uygulanıyor. Bu cihazların fiyatları ise 512 GB 19-23k arası bir fiyata satılıyor. En iyi server kayıt ise 100 dolar civarlarında. Siz derseniz ben kaçak cihaz aldım, ama bu ellenmesin kesilip biçilmesin derseniz server kayıt. Direnç kayıta göre daha pahalı. Ama ben razıyım ucuz olsun , çift sim kayıt olsun derseniz direnç ile kayıt.

Xiaomi'nin zaten bu kadar popüler olmasının sebebi bu kayıt işlemlerinin yaygınlığıdır. Türkiye'den alacağınız hiç bir faturalı kutulu ürüne bir tek çizik bile çizmenize, yazılımına müdahele etmenize gerek yoktur. Bir şey olsa bile karşınızda garanti vardır. Kutudan çıkar, kullan.

onurxiaomi35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla dostum internette arastirirken baya bir karsima cikti direnc olayi, bende acaba dedim her turlu mu yapmamiz lazim bu olayi, eger gerekmiyorsa cok iyi, amazonda 37 bin civari ordan alirim o zaman tesekkurler cevabin icin

sparceal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sparceal
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
6
Valla dostum internette arastirirken baya bir karsima cikti direnc olayi, bende acaba dedim her turlu mu yapmamiz lazim bu olayi, eger gerekmiyorsa cok iyi, amazonda 37 bin civari ordan alirim o zaman tesekkurler cevabin icin
Tabiki hocam ne demek, direkt Amazondan aldığınız kutulu garantili faturalı bir ürünü hiç bir şekilde ellemenize gerek yok. Xiaomi artık Türkiye'de hizmet veren bir marka.

Elektronik üründe genelde satıcıların bilindik olmasına dikkat edin, Özellikle Amazondan ürün alırsanız Satıcısı Amazon olsun. Her konuda size yardımcı olurlar. Hayırlı olsun, yok reklam çıkıyor öyle böyle diyenlere de açıkçası kanmayın. Son yıllarda özellikle üst seviye cihazlarda, MI serilerinde reklamlardan eser yok. Sadece önünüze gelen her şeye bildirim izni vermeyin yeter angel~~.

onurxiaomi35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tabiki hocam ne demek, direkt Amazondan aldığınız kutulu garantili faturalı bir ürünü hiç bir şekilde ellemenize gerek yok. Xiaomi artık Türkiye'de hizmet veren bir marka.

Elektronik üründe genelde satıcıların bilindik olmasına dikkat edin, Özellikle Amazondan ürün alırsanız Satıcısı Amazon olsun. Her konuda size yardımcı olurlar. Hayırlı olsun, yok reklam çıkıyor öyle böyle diyenlere de açıkçası kanmayın. Son yıllarda özellikle üst seviye cihazlarda, MI serilerinde reklamlardan eser yok. Sadece önünüze gelen her şeye bildirim izni vermeyin yeter angel~~.
peki mesela 1 yıl kullandım verileri yedekledim bir fabrika ayarı attım telefona, IMEI sıfırlanma olayı yine olmuyor değil mi amazon gibi sağlam bir yerden aldığım için, yani bu imei sıfırlanma olayı sadece dirençle yapılan işlemler için geçerli bir şey heralde, ben genelde 6 ay 1 yıl oldumu hızlansın diye bazen bir fabrika ayarı atarım, o yüzden bunu da sorayım dedim

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
IMEI kaydı durumu yalnızca yurtdışı ürünler için geçerli.
Resmi satıcıdan aldığınız üründe böyle bir durum asla söz konusu olmaz.

Ancak 14T Pro için Server kayıt yani yazılım ile kayıt imkanı var.
1TB modeli kayıtlı şekilde yurtdışı olarak 24 bine alınabilir. Format, güncelleme her şey yapılıyor sorun çıkmıyor.

Yurtiçi ise 40-45 civarı piyasada.

Yurtdışı almak her türlü daha karlı.

Xiaomi cihazların üretim bandı kalitesi çok yüksek. Alınan üründe fabrikasyon hata olasılığı yok gibi bir şey. O açıdan YD alırken sıkıntı çıkmıyor malum ülkenin yarısı kaçak Xiaomi kullanıyor bir tane şikayetçi yok.

Üst Alt