- Adım
- Cihan
- Cihazım
- Xiaomi 14 Ultra
- Konular
- 103
14 Ultra için henüz TWRP ya da Orangefox yayınlanmadığı için root işlemini özel bir kurtarma olmadan, fastboot aracı ile basit bir şekilde yapabilirsiniz.
Not: Konuda magisk'in mod sürümü olan Kitsune Mask kullanılmıştır. Aynı işlemler resmi Magisk içinde geçerlidir.
Öncelikle Root işlemini gerçekleştirmek için yamalanmış init_boot.img dosyasına ihtiyacımız var. Ben Global (MIX) ROM dan çıkarılmış, hali hazırda yamalanmış ve orijinal dosyayı aşağıda paylaşıyorum. Tüm resmi ve resmi tabanlı özelleştirilmiş rom sürümlerinde aynıdır. Kullanmak istemezseniz kendiniz kullandığınız ROM dan çıkartıp yama yapabilirsiniz. Bu adımlar için aşağıdaki Yama yapma bölümüne bakın.
Root işlemi için;
1. Fastboot aracını ve magisk.img dosyasını bilgisayarınıza indirin.
2. magisk.img dosyasını fastboot.exe ile aynı klasöre yerleştirin.
3. Kitsune uygulamasını telefonunuza indirin ve yükleyin.
4. Cihazınızı ses kısma ve güç tuşu ile fastboot moduna alın
5. Bilgisayarınızda fastboot.exe'nin olduğu klasörün adres satırına cmd yazın ve Enter tuşuna basın.
6. Açılan komut satırına fastboot flash init_boot magisk.img yazıp Enter tuşuna basın.
7. İşlemin bittiğini söyleyen finished metnini gördükten sonra cihazınızı başlatabilirsiniz.
Yama yapmak için;
1. Kullandığınız ROM paketinden init_boot.img dosyasını çıkarın ve telefona aktarın.
2. Telefonunuza Magisk / Kitsune uygulamasını yükleyin.
3. Uygulamayı açın ve Magisk yazan kutudaki yükle/install butonuna tıklayın. (1.görsel)
4. Açılan sayfada Dosya seç ve yamala/Select and Patch a file kısmını basın ve daha önce telefonunuza aktardığınız init_boot.img dosyasını seçin. (2.görsel)
5. Yamalanan dosyayı bilgisayarınıza aktarıp fastboot ile yükleyin.
Fastboot aracı: Minimal ADB and Fastboot v1.4.3 – Xiaomi Tools
Not: Konuda magisk'in mod sürümü olan Kitsune Mask kullanılmıştır. Aynı işlemler resmi Magisk içinde geçerlidir.
Öncelikle Root işlemini gerçekleştirmek için yamalanmış init_boot.img dosyasına ihtiyacımız var. Ben Global (MIX) ROM dan çıkarılmış, hali hazırda yamalanmış ve orijinal dosyayı aşağıda paylaşıyorum. Tüm resmi ve resmi tabanlı özelleştirilmiş rom sürümlerinde aynıdır. Kullanmak istemezseniz kendiniz kullandığınız ROM dan çıkartıp yama yapabilirsiniz. Bu adımlar için aşağıdaki Yama yapma bölümüne bakın.
Root işlemi için;
1. Fastboot aracını ve magisk.img dosyasını bilgisayarınıza indirin.
2. magisk.img dosyasını fastboot.exe ile aynı klasöre yerleştirin.
3. Kitsune uygulamasını telefonunuza indirin ve yükleyin.
4. Cihazınızı ses kısma ve güç tuşu ile fastboot moduna alın
5. Bilgisayarınızda fastboot.exe'nin olduğu klasörün adres satırına cmd yazın ve Enter tuşuna basın.
6. Açılan komut satırına fastboot flash init_boot magisk.img yazıp Enter tuşuna basın.
7. İşlemin bittiğini söyleyen finished metnini gördükten sonra cihazınızı başlatabilirsiniz.
Yama yapmak için;
1. Kullandığınız ROM paketinden init_boot.img dosyasını çıkarın ve telefona aktarın.
2. Telefonunuza Magisk / Kitsune uygulamasını yükleyin.
3. Uygulamayı açın ve Magisk yazan kutudaki yükle/install butonuna tıklayın. (1.görsel)
4. Açılan sayfada Dosya seç ve yamala/Select and Patch a file kısmını basın ve daha önce telefonunuza aktardığınız init_boot.img dosyasını seçin. (2.görsel)
5. Yamalanan dosyayı bilgisayarınıza aktarıp fastboot ile yükleyin.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Fastboot aracı: Minimal ADB and Fastboot v1.4.3 – Xiaomi Tools