Rehber Xiaomi 13t pro HyperOs 2.0.203.0 KernelSU Next GKI2 kurulum rehberi

sozak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
şefik
Cihazım
13t pro
Konular
1

Bismillahirrahmanirrahim
🔧 KernelSU Next + SusFS + AnyKernel3 ile Özel boot.img Oluşturma Rehberi​

ilk başta linkinden
Xiaomi 13T Pro EEA15.0Stablecorot_eea_global2025-05-14Fastboot7.9 GBOS2.0.102.0.VMLEUXM
indirdim , sonra ota güncellemesi gelirken telefon bu arada rootlu değildi aşağıdaki resimdeki kodlar ile dosyanın inen yerini buldum
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

sonra bu sitedeki rehberden aşağı indikçe görürsünüz sonuç kısmındaki yazıya rastladım. Telefonun içinden init_boot.img dosyasını çekerek (chatgptye sora sora) kernelsu next içinden init_boot.img flashladım. Çıkan dosyası telefondan pcye atıp adb ile flashladım.(bunla ilgili sitede rehberler mevcut.) lki modundan sonra cihaz içinden çektiğim boot.img dosyasını (ota güncellemesi sonrası oluşan) , (siteden indirdiğim romun içinden çıkan boot.img dosyasını denediğim için olmadığını biliyorum, denemeyim ben yerinize denedim :) ) pc de (wsl2(windows system for linux) üzerinden yapma sebebim chatgptnin yardımları işe yarıyordu) dosyaları oluşturup, tekrardan telefona attım. Sonrasında termux ile cihaza attığım boot.img dosyasını telefondaki boot.img ile değiştirdim , kapatıp açınca olmasıyla 3 günlük oluşan aptal bir tecrübenin sonuna geldim. Bu arada bunları yapmadan önce telefonu kurtaran H.kadioglu teşekkür etmek isterim tekrardan. Aşağıda sistemi benim gibi olanlar için dosyalar, başka bir sürüm için kendi telefonuna yapacak olanlar için yaptığım adımlar, integrity check için kurduğum moduller, bir de bataryanın daha uzun gitmesi extradan franko kernel manager programını aldım playstoredan (bununla ilgili internetten youtube rehberlerini dinledim- daha doğrusu youtube videolarının bağlantısını google notebookllm ile paylaşıp ordan okudum), ve en sonunda faydalandığım bu siteye bir paylaşım yapmak istedim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

🧠 Cihaz Bilgileri:​

• Model: Xiaomi 13T Pro (corot)
  • Android Sürümü: 15 (API 35)
  • Kernel: 5.15.167-android13
  • KernelSU Sürümü: 12785 (GKI2 mod)
  • SusFS Sürümü: v1.5.9
  • SELinux: Enforcing
  • Root yöneticisi: KernelSU
  • Modül Sistemi: Magic_Mount
  • Kanca Modu: Devre dışı

🧱 Gerekli Kaynaklar:​

1. boot.img (orijinal, cihazdan yedeklenmiş)
  2. AnyKernel3 güncel şablonu ( - bu siteden buldum onu da , android sürümü ve kernel sürümü ile uyumlu olanı)
  3. (Wsl destekli repack yapılabilir versiyon)

🖥️ İşlem Ortamı:​

• Host OS: Windows 11
  • Geliştirme Ortamı: WSL2 (Ubuntu 24.04)
  • Çalışma Dizini: /mnt/d/mega

🔄 Adım Adım Süreç​

1. Gerekli dosyaları WSL'ye kopyala​

bash KopyalaDüzenle cd ~/working cp /mnt/d/mega/boot.img . cp -r /mnt/d/mega/NEXT-12785-android13-5.15.167-2024-11-AnyKernel3 . cp -r /mnt/d/mega/ksu_module_susfs_1.5.2+ .

2. Magiskboot’u klonla ve derle (alitekin2fx fork'u)​

bash KopyalaDüzenle git clone https://github.com/alitekin2fx/magiskboot.git cd magiskboot make

3. boot.img dosyasını repack et​

bash ./magiskboot --repack ../boot.img new-boot.img

Not: RAMDISK bulunamadıysa bu normaldir, çünkü GKI2 yapısında ramdisk ayrı yer alabilir.

4. ksu_susfs dosyasını AnyKernel3 yapısına yerleştir​

bash cp ~/working/ksu_module_susfs_1.5.2+/ksu_susfs NEXT-12785-android13-5.15.167-2024-11-AnyKernel3/ramdisk/sbin/

5. anykernel.sh dosyasını düzenle​

bash nano anykernel.sh

Eklenmesi gereken kontrol:

bash kernel_version=$(cat /proc/version | awk -F '-' '{print $1}' | awk '{print $3}') case $kernel_version in 5.1*) ksu_supported=true ;; 6.1*) ksu_supported=true ;; 6.6*) ksu_supported=true ;; *) ksu_supported=false ;; esac ui_print " -> ksu_supported: $ksu_supported" $ksu_supported || abort " -> Non-GKI device, abort."

6. AnyKernel3 yapısını ziple​

bash KopyalaDüzenle cd NEXT-12785-android13-5.15.167-2024-11-AnyKernel3 zip -r9 ../AnyKernel-Patched.zip ./*

📱 Termux Üzerinden Flashlama​

1. Termux’ta arşivi aç​

bash su cd /sdcard mkdir patched unzip AnyKernel-Patched.zip -d patched cd patched

2. AnyKernel scriptini çalıştır​

bash sh anykernel.sh

3. Slot kontrolü ve flash komutu[/HEADING][/HEADING] [HEADING=3]bash[/HEADING] [HEADING=3][/HEADING] [HEADING=3]getprop ro.boot.slot_suffix[/HEADING] [HEADING=3]# çıktı: _b[/HEADING] [HEADING=3]dd if=/sdcard/patched/boot-new.img of=/dev/block/bootdevice/by-name/boot_b

✅ Sonuç​

Cihaz başarılı şekilde şu şekilde boot etti:​

• Kernel: 5.15.167-android13-8-g8713724d3081-NEXT-v12785-SUSFS-v1.5.9-Wild
  • KernelSU: GKI2 mod, 12785
  • Root yönetimi: KernelSU
  • Magic_Mount aktif, modül sistemi hazır

📦 Çıktı Dosyaları​

• AnyKernel-Patched.zip: Tüm yapı
  • boot-new.img: Repack edilmiş boot (64 MB)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-07-14-20-50-15-576_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-07-14-20-50-15-576_com.miui.securitycenter.jpg
    488,7 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_2025-07-14-20-46-28-560_com.rifsxd.ksunext.jpg
    Screenshot_2025-07-14-20-46-28-560_com.rifsxd.ksunext.jpg
    567,7 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_2025-07-14-20-46-34-891_com.rifsxd.ksunext.jpg
    Screenshot_2025-07-14-20-46-34-891_com.rifsxd.ksunext.jpg
    535,2 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_2025-07-14-20-46-43-538_com.rifsxd.ksunext.jpg
    Screenshot_2025-07-14-20-46-43-538_com.rifsxd.ksunext.jpg
    366,5 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_2025-07-14-20-47-52-689_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2025-07-14-20-47-52-689_com.android.settings.jpg
    454,2 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_2025-07-14-21-17-13-081_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg
    Screenshot_2025-07-14-21-17-13-081_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg
    156,3 KB · Görüntüleme: 8

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
54
Yani hocam ben hicbirsey anlamadiysam 😀🧐 diğer killanicilarin vay haline 😀😀 çok karışık

sozak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
şefik
Cihazım
13t pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani hocam ben hicbirsey anlamadiysam 😀🧐 diğer killanicilarin vay haline 😀😀 çok karışık
Hemen özet geçeyim tekrardan ilk başta xiaomi eea romunu indirdim, sonrasında ota güncellemesi geldi, bende bu ota güncellemesinden (2.0.203 geldi) sonra cihazın içinden boot. İmg dosyasını ve init_boot.img dosyasını pc ye aktardım. Pc de ise gerekli programlar ile boot.img içindeki kerneli çıkarıp indirdiğim anykernel ile değiştirip tekrardan boot.img dosyasını oluşturdum. Kernel su next programı ile (telefon tarafı) init_boot.img dosyasını oluşturup ilk önce lkm odunda root erişimi aldım. Sonra gki modunda root yapabilmek için pcdeki boot.img dosyasını anykernelpatch isimli zip dosyasını içinde bu arada onu da fotoğraflar ile birlikte yüklemiş olmam lazım yoksa yüklerim buraya, telefonda termux ile (root yetkisi verdikten sonra) chatgptnin verdiği kodlarla cihazın içindeki boot.img İn üzerine yazdırdım ve sonunda telefonda gki modunda root yetkisi elde ettim. Paylaştığım fotoğraflarda cihazın batarya süresi ve kullandığım modul ler mevcut. Eğer yanlışım yoksa - daha tecrübeli biri bakarsa daha iyi olur - gönderdiğim anypatch dosyası ile kolaylıkla gki modunda root yetkisi alınabilir kernel su next ile. Tabi daha öncesinde init_boot.img ile lki modunda root yetkisi almak lazım.

sozak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
şefik
Cihazım
13t pro
Konular
1
Hemen özet geçeyim tekrardan ilk başta xiaomi eea romunu indirdim, sonrasında ota güncellemesi geldi, bende bu ota güncellemesinden (2.0.203 geldi) sonra cihazın içinden boot. İmg dosyasını ve init_boot.img dosyasını pc ye aktardım. Pc de ise gerekli programlar ile boot.img içindeki kerneli çıkarıp indirdiğim anykernel ile değiştirip tekrardan boot.img dosyasını oluşturdum. Kernel su next programı ile (telefon tarafı) init_boot.img dosyasını oluşturup ilk önce lkm odunda root erişimi aldım. Sonra gki modunda root yapabilmek için pcdeki boot.img dosyasını anykernelpatch isimli zip dosyasını içinde bu arada onu da fotoğraflar ile birlikte yüklemiş olmam lazım yoksa yüklerim buraya, telefonda termux ile (root yetkisi verdikten sonra) chatgptnin verdiği kodlarla cihazın içindeki boot.img İn üzerine yazdırdım ve sonunda telefonda gki modunda root yetkisi elde ettim. Paylaştığım fotoğraflarda cihazın batarya süresi ve kullandığım modul ler mevcut. Eğer yanlışım yoksa - daha tecrübeli biri bakarsa daha iyi olur - gönderdiğim anypatch dosyası ile kolaylıkla gki modunda root yetkisi alınabilir kernel su next ile. Tabi daha öncesinde init_boot.img ile lki modunda root yetkisi almak lazım.
düzenlemeyi göremedim dosyayı da yükleyememişim upload ettim megaya linklini bırakıyorum

sozak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
şefik
Cihazım
13t pro
Konular
1
Ellerine sağlık hocam uğraştırdı bayağı ama sonunda yaptım. Teşekkür ederim
Rica ederim anlatımım çok zayıf ama dedim biri sorsa müsait olunca yardımcı olmaya çalışırım inşallah memnun kalırsınız özellikle batarya konusunda çünkü hyperos bataryayı çok sömürüyordu, ben f-droidden app manager da indirdim (sonrasında root yetkisi verdim) gereksiz gördüğüm programları da oradan siliyorum.

Üst Alt