Yardım Xiaomi 13 Güncelleme Alamıyorum

monwazch

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Xioami 13
Konular
1
Yaklaşık 1 yıl önce bir grupta telefon satan bir arkadaştan Xiaomi 13 12GB 512GB marka server kayıt telefon satın aldım. Aldığım günden itibaren telefonuma hiç sistem güncellemesi gelmedi. İnternetten kontrol ettiğimde HyperOS 2 sürümünün geldiği yazıyor ancak benim telefonum 1.0.4.0.UMCMIXM sürümünde kaldı. Şuana kadar hiç güncelleme gelmedi.
Ayrıca telefonumda garip bir sorun var. Telefonu yeniden başlattığımda açılıyor ve hat okumuyor. Hattın okunabilmesi için telefon açıkken sim kartı çıkartıyorum ve yuva değiştirip geri takıyorum. Aksi halde hat okumuyor.
Ben bu telefonu nasıl en son sürüme güncelleyeceğim? Eğer güncellersem imei gider mi? Ben telefonu Server Kayıt diye aldım, aceba direnç kayıt mı? Nasıl anlarız?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Daha önce cihazı hiç sıfırladınız mı?
Eğer sıfırlamada imei gitmiyorsa sideload yöntemi ile güncelleme yaparsınız forumda bunu yapanlar ve rehberini paylaşan bir arkadaş vardı. Ama buradaki asıl mesela server kayıtlı ise güncellemede imeinin gitme riskinin olmasıdır çünkü server kapalı olduğu için yeniden kayıt gerekirse direnç değişimi ile olur. Aşağıdaki rehbere göre direnç değişimi var mı? Önce bunu kontrol edin

direnç değiştimi kontrol etme

monwazch

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Xioami 13
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Daha önce cihazı hiç sıfırladınız mı?
Eğer sıfırlamada imei gitmiyorsa sideload yöntemi ile güncelleme yaparsınız forumda bunu yapanlar ve rehberini paylaşan bir arkadaş vardı. Ama buradaki asıl mesela server kayıtlı ise güncellemede imeinin gitme riskinin olmasıdır çünkü server kapalı olduğu için yeniden kayıt gerekirse direnç değişimi ile olur. Aşağıdaki rehbere göre direnç değişimi var mı? Önce bunu kontrol edin

direnç değiştimi kontrol etme
Gönderdiğiniz bağlantıdaki adımları uyguladım ve yeşil renktedir. Yani direnç yapılmamış. Konuda belirttiğim gibi sim şebeke sorunu var. Telefonu kapatıp açtığımda sinyal gidiyor ve geri gelmesi için telefon açıkken hat yuvasını değiştirmem gerekiyor. Telefonu hiç sıfırlamadım, aldığım gibi kullanıyorum. Güncelleme Paketi ile yükle seçeneği de işe yaramadı. Doğrulama başarısız diyor. Açıkcası istediğim şey telefonu en güncel sürüme(HyperOS 2) getirmek ve mümkünse şebeke sorununu çözmektir. Bu konuda ne yapabilirim? Bölge değiştirmeyi denedim yine işe yaramadı(başka uygulamalara güncelleme geldi, isimleri değişti, kendi kendine uygulama yükledi ancak sistem güncellemesi gelmedi). İmei gitmeden güncellememin bir yolu var mı?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Gönderdiğiniz bağlantıdaki adımları uyguladım ve yeşil renktedir. Yani direnç yapılmamış. Konuda belirttiğim gibi sim şebeke sorunu var. Telefonu kapatıp açtığımda sinyal gidiyor ve geri gelmesi için telefon açıkken hat yuvasını değiştirmem gerekiyor. Telefonu hiç sıfırlamadım, aldığım gibi kullanıyorum. Güncelleme Paketi ile yükle seçeneği de işe yaramadı. Doğrulama başarısız diyor. Açıkcası istediğim şey telefonu en güncel sürüme(HyperOS 2) getirmek ve mümkünse şebeke sorununu çözmektir. Bu konuda ne yapabilirim? Bölge değiştirmeyi denedim yine işe yaramadı(başka uygulamalara güncelleme geldi, isimleri değişti, kendi kendine uygulama yükledi ancak sistem güncellemesi gelmedi). İmei gitmeden güncellememin bir yolu var mı?
sideload yöntemi ile güncelleme yapma yöntemleri var. Forumda konusuda var. Arama bölümünden bakabilirsiniz. IMEI gider mi ona bir şey diyemem yüksek ihtimal server kayıt ise sıfırlama ve güncelleme de orjinal imeiler gelecektir. Yerinizde olsam yapmam çünkü server kayıt ı kaybederseniz artık direnç değişimi ile imei atılabilir. Şebeke soruna gelince bu server in sim1 e random attığı imeinin durumundan kaynaklı. Zamanında dandik işlem yapılmış. Şebeke sorunu için sim1 e çalışmayan bir simkart takın. Sim2 ye kendi sim kartınızı takın düzelecektir diye tahmin ediyorum. Güncelleme de sizin yerinizde olsam yapmazdım. Ama risk alırım derseniz forumda anlatımı mevcut.

Üst Alt