Soru Xiaomi 11 Ultra & Xiaomi 15 Ultra Kararsız kaldım

teknoberk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Onur Berk
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
12
Arkadaşlar Selam, Herkese İyi Forumlar.

Şu anda Redmi Note 10 Pro kullanıyorum. Ama ekranında üstten alta kadar kırmızı çizgiler çıktı ve araştırmalarım doğrultusunda iç ekranının kırık olduğu için bu çizgilerin çıkabileceği söyleniyor. Custom Rom olarak Project Matrixx kullanıyorum ve çok ta memnunum. Ama bu aralar bataryası 1 günü de zor çıkarmaya başladı bazı günler günde 2 defa şarja taktığımı biliyorum. Hatta şarjdan çıkartır çıkartmaz %99'a düşüyor 3-5 dk içerisinde %96 - %95'e bile düşebiliyor kullanmadığım halde. Neyse sözün kısası Redmi Note 10 Pro ile Yeni Yılı çıkartıp Ocak - Şubat gibi yeni telefon almayı düşünüyordum. Hal böyle olunca o tarihleri biraz zor görürüm gibime geliyor :)

Bu aralar Xiaomi 11 Ultra araştırmasına girdim. Curved ekran deneyimi ve bir süre idare edebilmesi açısından kullanırım diye düşündüm. Sizlere sorum şu Redmi Note 10 Pro cihazımı bu şartlar altında 2-3 ay daha kullanıp Xiaomi 15 Ultra cihazına mı geçmeliyim ? Veya Redmi Note 10 Pro'yu rafa kaldırıp idare etmek açısından Xiaomi 11 Ultra mı almalıyım ?

Bu şartlar altında sizler olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
11 ultra çok ısınan bi telefon ve eskidi sayılır. Her türlü 15 ultraya geçilmeli bence.

teknoberk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Onur Berk
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevabınız için teşekkür ederim. Şubat ayına kadar Note 10 Pro ile idare edip o zaman 15 Ultra alabilirim.

zaho66

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zahid
Cihazım
mi 12s ultra
Konular
16
11 ultra geçmişte kaldı.gerçi 15 ultranın arka kamera tasarımı çok gıcık. sırf bu yüzden 12 s ultra almıştım.ama 15 ultra etmez tabi.

Ycoksoy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yusuf
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
0
15 ultradan memnunum hocam ben gayet iyi telefon. diğer model çok eskidi uzun yıllar kullanırım diyorsanız güncel bir şey alın ama durumu düzeltir 2 seneye yeni bir şey alırım diyorsanız olabilir

ademacar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
S23 plus
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
15 ultradan memnunum hocam ben gayet iyi telefon. diğer model çok eskidi uzun yıllar kullanırım diyorsanız güncel bir şey alın ama durumu düzeltir 2 seneye yeni bir şey alırım diyorsanız olabilir
hocam sana birsey soracağım. ben samsung ve iphone nun kamerasını sarımsı cektiği için daha çok seviyorum. s23 plustan 15 ultra ya geçsem mi diyorum? özellikle florasan altında akşam ev ortamında fotografları nasıl çekiyor beyazımsı mı sarımsı mı? 11t proya kadar hep xiaomi kullandım geçsem mi geri diyorum

Ycoksoy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yusuf
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
0
hocam sana birsey soracağım. ben samsung ve iphone nun kamerasını sarımsı cektiği için daha çok seviyorum. s23 plustan 15 ultra ya geçsem mi diyorum? özellikle florasan altında akşam ev ortamında fotografları nasıl çekiyor beyazımsı mı sarımsı mı? 11t proya kadar hep xiaomi kullandım geçsem mi geri diyorum
Rastgele bir fotoğraf çektim anlık bembeyaz ışığın altında hiç bir ayar yapılmadan çektim. çözünürlüğe takılma whatsapptan attım. açıkçası sarımsı ton göze daha güzel geliyor bazıları için ama gözle gördüğün şeyi asla çekemiyorsun. gerçekten o kumsal iphone daki gibi sarı değil veya o ağaç samsungtaki kazar yeşil değil. ama gel gelelim bir fotoğraf makinesine sahip oluyorsun neredeyse. yani istersen leice vibrant veya otantic filtreler arasında gözüne hoş geleni seçebilirsin biri daha sarımsı çekiyor otantic olan sanırım. veya farklı bir sürü filtreye sahipsin. ayarları istediğin gibi yapılandırabilir ekran ayarlarını da ona göre ayarlayabilirsin. yani ekranı da daha sarımsı yada samsung gibi daha canlı hale getirebilirsin. tercih sana kalmış ama ben leica fotoğrafçılığını daha çok seviyorum.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-11-13 at 17.48.13.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-13 at 17.48.13.jpeg
    175,7 KB · Görüntüleme: 13

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ege
Cihazım
Aurora/14 Ultra
Meslek
Öğrenci
Konular
52
Rastgele bir fotoğraf çektim anlık bembeyaz ışığın altında hiç bir ayar yapılmadan çektim. çözünürlüğe takılma whatsapptan attım. açıkçası sarımsı ton göze daha güzel geliyor bazıları için ama gözle gördüğün şeyi asla çekemiyorsun. gerçekten o kumsal iphone daki gibi sarı değil veya o ağaç samsungtaki kazar yeşil değil. ama gel gelelim bir fotoğraf makinesine sahip oluyorsun neredeyse. yani istersen leice vibrant veya otantic filtreler arasında gözüne hoş geleni seçebilirsin biri daha sarımsı çekiyor otantic olan sanırım. veya farklı bir sürü filtreye sahipsin. ayarları istediğin gibi yapılandırabilir ekran ayarlarını da ona göre ayarlayabilirsin. yani ekranı da daha sarımsı yada samsung gibi daha canlı hale getirebilirsin. tercih sana kalmış ama ben leica fotoğrafçılığını daha çok seviyorum.
Hocam leica otantik sinematik hissiyat vererek ve biraz siyah vinyet ekleyerek çekiyor görüntüleri, vibrant ayarı olması gerektiği gibi çekiyor. Sarı lamba altında beyaz çekiyor bende şartlar ne olursa olsun. Anlamadım gitti.

teknoberk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Onur Berk
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gün içerisinde en yakın Mi Store'ye gidip 15 Ultra cihazı inceleme fırsatı buldum. Videolarda gördüğümüzün haricinde cihaz ele alınınca çok daha güzel geldi gözüme bakalım belki yıl başı ikramiyesi tutturursak TR Kayıtlı alırım :)

Teşekkür Ediyorum cevaplarınız için.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Arkadaşlar Selam, Herkese İyi Forumlar.

Şu anda Redmi Note 10 Pro kullanıyorum. Ama ekranında üstten alta kadar kırmızı çizgiler çıktı ve araştırmalarım doğrultusunda iç ekranının kırık olduğu için bu çizgilerin çıkabileceği söyleniyor. Custom Rom olarak Project Matrixx kullanıyorum ve çok ta memnunum. Ama bu aralar bataryası 1 günü de zor çıkarmaya başladı bazı günler günde 2 defa şarja taktığımı biliyorum. Hatta şarjdan çıkartır çıkartmaz %99'a düşüyor 3-5 dk içerisinde %96 - %95'e bile düşebiliyor kullanmadığım halde. Neyse sözün kısası Redmi Note 10 Pro ile Yeni Yılı çıkartıp Ocak - Şubat gibi yeni telefon almayı düşünüyordum. Hal böyle olunca o tarihleri biraz zor görürüm gibime geliyor :)

Bu aralar Xiaomi 11 Ultra araştırmasına girdim. Curved ekran deneyimi ve bir süre idare edebilmesi açısından kullanırım diye düşündüm. Sizlere sorum şu Redmi Note 10 Pro cihazımı bu şartlar altında 2-3 ay daha kullanıp Xiaomi 15 Ultra cihazına mı geçmeliyim ? Veya Redmi Note 10 Pro'yu rafa kaldırıp idare etmek açısından Xiaomi 11 Ultra mı almalıyım ?

Bu şartlar altında sizler olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?
Ne kadar zamandır Redmi Note 10 Pro kullanıyorsunuz?

Üst Alt