Yardım Xaomi Redmi Note 11 Pro 4G TWRP (viva)

SH4D0W

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
note 11
Konular
1
Xaomi Redmi Note 11 Pro 4G mıuı 14.0.4 global android 13 kullanıyorum HyperOS in desteklenen sürümüne geçmek istiyorum. telefana imei atılmış kalıcımı yoksa geçicimi bilmiyorum riskte almak istemiyorum o yüzden fastbootla twrpyi geçici olarak boot ederek imei yedeği almak istiyorum ama internetteki twrp ler ya hiç çalışmıyor ya da fastboot ta boot edildi diyip telefon yeniden başlıyor ama normal telefon açılıyor yeniden başlarken ses açma ve güç tuşuna basıyorum ama işe yaramıyor. yardım edermisiniz ?

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
    • TWRP fastboot ile boot ediliyor gibi görünüyor ama cihaz normal şekilde açılıyor.
    • Ses açma + güç tuşu kombinasyonu işe yaramıyor.
    • TWRP sürümleri cihazla uyumlu değil veya doğru şekilde hazırlanmış değil.
    IMEI Yedeği Almak İçin Alternatif Yöntem TWRP yerine OrangeFox Recovery deneyebilirsin. Bazı kullanıcılar veux/peux cihazlarında daha stabil çalıştığını bildiriyor. Ancak yine de geçici boot için doğru img dosyasını kullanmak şart.
    Geçici TWRP Boot İçin Adımlar
    1. Uygun TWRP .img dosyasını bul: Cihazına özel ve Android 13 uyumlu olmalı. veux için önerilen sürümler var.
    2. Fastboot moduna geç: Ses kısma + güç tuşu.
    3. Komutla geçici boot et:

4. fastboot boot twrp.img

5. Bu komut TWRP’yi geçici olarak RAM’e yükler, kalıcı kurulum yapmaz.
    6. TWRP açılmazsa: Cihazın A/B slot yapısını kontrol et. Yanlış slotta olabilir veya TWRP boot.img ile uyumsuz olabilir.
    7. IMEI Yedeği İçin Öneri
    TWRP açıldığında:
    • “Backup” bölümünden “EFS” veya “Modem” bölümlerini seçerek yedek al.
    • Yedeği harici bir depolama alanına aktar.
    HyperOS Geçişi İçin HyperOS destekleyen sürümler listeleniyor. Ancak geçiş öncesi IMEI yedeğini almak çok önemli, çünkü bazı ROM’lar modem bölümlerini değiştirebilir.

SH4D0W

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
note 11
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
geçici boot etmeyi biliyorum daha önce redmi note 9 pro imei yedeklemiştim. verdiğin xda forumdaki veuxta işe yaramadı A/B slotlarını nasıl kontrol edicem teşekkürler
    • TWRP fastboot ile boot ediliyor gibi görünüyor ama cihaz normal şekilde açılıyor.
    • Ses açma + güç tuşu kombinasyonu işe yaramıyor.
    • TWRP sürümleri cihazla uyumlu değil veya doğru şekilde hazırlanmış değil.
    • IMEI Yedeği Almak İçin Alternatif Yöntem
    TWRP yerine OrangeFox Recovery deneyebilirsin. Bazı kullanıcılar veux/peux cihazlarında daha stabil çalıştığını bildiriyor. Ancak yine de geçici boot için doğru img dosyasını kullanmak şart.
    Geçici TWRP Boot İçin Adımlar
    1. Uygun TWRP .img dosyasını bul: Cihazına özel ve Android 13 uyumlu olmalı. veux için önerilen sürümler var.
    2. Fastboot moduna geç: Ses kısma + güç tuşu.
    3. Komutla geçici boot et:

4. fastboot boot twrp.img

5. Bu komut TWRP’yi geçici olarak RAM’e yükler, kalıcı kurulum yapmaz.
    6. TWRP açılmazsa: Cihazın A/B slot yapısını kontrol et. Yanlış slotta olabilir veya TWRP boot.img ile uyumsuz olabilir.
    7. IMEI Yedeği İçin Öneri
    TWRP açıldığında:
    • “Backup” bölümünden “EFS” veya “Modem” bölümlerini seçerek yedek al.
    • Yedeği harici bir depolama alanına aktar.
    • HyperOS Geçişi İçin
    HyperOS destekleyen sürümler listeleniyor. Ancak geçiş öncesi IMEI yedeğini almak çok önemli, çünkü bazı ROM’lar modem bölümlerini değiştirebilir.

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
    1. ADB ile bağlan: Bilgisayarında adb kuruluysa cihazını USB ile bağlayıp terminale şu komutu yaz:

adb shell getprop ro.boot.slot_suffix
      • Eğer sonuç "_a" veya "_b" gibi gelirse, cihazın A/B slot yapısını destekliyor demektir.
      • Eğer boş gelirse, cihaz tek slotlu olabilir.
    2. Alternatif olarak:
    adb shell cat /proc/cmdline
    • Bu komutla gelen çıktıda slot veya ab ile ilgili bir ifade varsa, A/B yapısı mevcuttur.
    • Cihaz Üzerinden Kontrol
    Eğer root erişimin varsa, cihaz üzerinde terminal uygulamasıyla şu komutu çalıştırabilirsin:

getprop ro.boot.slot_suffix

Fastboot Modunda Kontrol
    Cihazı fastboot moduna alıp şu komutu deneyebilirsin:

fastboot getvar all
    • Çıktıda slot veya has-slot gibi ifadeler varsa, cihazın A/B yapısını desteklediği anlaşılır.

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
Sorunuz çözüldü mu ?

Üst Alt