Yardım Xaomi mi 8 kilit sorunu

Can bey

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Xaomi mi 8
Konular
13
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global rom
Telefon Modeli
Xaomi mi 8
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba 3 günlük olarak aldığım xaomi mi 8 cihazım 24 ay garantili forumlarda okuduğum kadarı ile blooder gibi birşey kilidi açık olunca garanti dışı kalıyormuş lakin arkadaştan aldım oda birşey yapmadı bende birşey yapmadım

Kutudan kilit açık mı çıkıyor yoksa başka birşey mi var bu işin için anlam veremedim sonuç itibari ile cihazım garanti dışı kalmış oluyor mu ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

musti2307

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa AKIN
Cihazım
Mi8
Meslek
Satın Alma
Konular
14
Öncelikle telefonunuz hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.
Bildiğim kadarıyla Bootloader kilidi firmanın , kullanıcıların rom yüklemeleri yapıp cihazların ve kullanıcı deneyiminin zarar görmesini engellemek için yaptığı bir uygulama yani üretirken kilit koyuyorlar ki onların verdiği yazılımla kullanılsın ürün diye .tabi sonradan kilidi açıp isteyen farklı rom larla kullanabiliyor.
Öncelikle cihazınızda şu adımları uygulayın derim ; Ayarlar - Telefon Hakkında - MIUI Sürümü yazan yerin üzerine 7 kere tıklayın . zaten siz tıklarken geliştirici olmanıza şu kadar adım kaldı diyecek 7. tıklamanızda da artık geliştiricisiniz diyecek. bu adımdan sonra geri gelip Ayarlar - Ek Ayarlar - Geliştirici Seçenekleri - Mi Kilit Açma Durumu menüsünde kilit durumunuzu görebilirsiniz.
Cihazınızda bl kilidinin açık ya da kapalı olması garanti firmasına göre değişiyor olabilir, dilerseniz garanti firmasına bu durumun sizden kaynaklanmadığını ve ileride olası bir sorun da sorumluluğun onlarda olacağını belirten bir yazı gönderebilir ya da garanti firmasını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Oyla:

Can bey

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Xaomi mi 8
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle telefonunuz hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.
Bildiğim kadarıyla Bootloader kilidi firmanın , kullanıcıların rom yüklemeleri yapıp cihazların ve kullanıcı deneyiminin zarar görmesini engellemek için yaptığı bir uygulama yani üretirken kilit koyuyorlar ki onların verdiği yazılımla kullanılsın ürün diye .tabi sonradan kilidi açıp isteyen farklı rom larla kullanabiliyor.
Öncelikle cihazınızda şu adımları uygulayın derim ; Ayarlar - Telefon Hakkında - MIUI Sürümü yazan yerin üzerine 7 kere tıklayın . zaten siz tıklarken geliştirici olmanıza şu kadar adım kaldı diyecek 7. tıklamanızda da artık geliştiricisiniz diyecek. bu adımdan sonra geri gelip Ayarlar - Ek Ayarlar - Geliştirici Seçenekleri - Mi Kilit Açma Durumu menüsünde kilit durumunuzu görebilirsiniz.
Cihazınızda bl kilidinin açık ya da kapalı olması garanti firmasına göre değişiyor olabilir, dilerseniz garanti firmasına bu durumun sizden kaynaklanmadığını ve ileride olası bir sorun da sorumluluğun onlarda olacağını belirten bir yazı gönderebilir ya da garanti firmasını arayarak bilgi alabilirsiniz.
Anlatım için çok teşekkür ederim

Oyla:
Üst Alt