Yardım X3 pro global sürüm veya ithalatçı garantili alsam imei atmam gerekir mi?

mkmlcn25

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet Kemal
Cihazım
P Smart 2019
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.5
Telefon Modeli
Poco X3 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadaşlar poco x3 pro almayı düşünüyorum. Global sürüm alırsam veya ithalatçı garantili alırsam ne gibi farklar ve sorunlar oluşur? ve duyduğuma göre bu modele imei de atılmıyormuş

kgnhsmaj

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kağan
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Sosyal mühendislik
Konular
3
Ben migros tan aldım ithalatçı garantiliydi namuttah bilişim yazıyor. Ama kayıtlı tr de global e IMEI atılmıyor.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
1- Zaten X3 Pro'ya IMEI tamiri yapılamıyor.
2- Garantili üründe IMEI atma olayı gibi bir şey olamaz zaten. Normal kullanırsınız.
3- IMEI tamiri yapılamadığı için ithalatçılardan aldıklarınızda da sorun yaşamazsınız ancak teknik servis destekleri çok kısıtlı oluyor resmi teknik servise göre. Ayrıca başka bölge cihazına global rom atıp satabiliyorlar (misal Çin cihazına Global rom atıp satıyorlar maliyeti onlara daha düşük diye). Resmi garantili almanızı tavsiye ederim.

Oyla:

kgnhsmaj

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kağan
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Sosyal mühendislik
Konular
3
1- Zaten X3 Pro'ya IMEI tamiri yapılamıyor.
2- Garantili üründe IMEI atma olayı gibi bir şey olamaz zaten. Normal kullanırsınız.
3- IMEI tamiri yapılamadığı için ithalatçılardan aldıklarınızda da sorun yaşamazsınız ancak teknik servis destekleri çok kısıtlı oluyor resmi teknik servise göre. Ayrıca başka bölge cihazına global rom atıp satabiliyorlar (misal Çin cihazına Global rom atıp satıyorlar maliyeti onlara daha düşük diye). Resmi garantili almanızı tavsiye ederim.
Kapalı kutuda çin cihazı geçerli mi? Ben migrostan aldım ithalatçı garantili ve ısınma problemi var olabilir mi acaba böyle bir şey ?

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Kapalı kutuda çin cihazı geçerli mi? Ben migrostan aldım ithalatçı garantili ve ısınma problemi var olabilir mi acaba böyle bir şey ?
Migros ithalatçı ürün satıyor. Bizim ülkede her türlü gariplik oluyor hocam. İthalatçılar genelde IMEI atılan modelleri getirip tek cihazın bir IMEI'sini başka cihaza atarak vergiden kaçıyor ancak IMEI atılamayan cihazlarda ise ucuza getirip global rom atma gibi bir yol izliyorlar.

Genelde şöyle oluyor:
Çin'de Xiaomi daha ucuza satıyor cihazlarını (globale göre birkaç eksik özelliği de olabiliyor). İthalatçılar ise buradan topluca ucuz mal getiriyor. Cihazın BL kilidini açıp global rom atıyor ve kutuya yeniden koyup ambalajlıyor. Sonuçta millet sıfır kutu aldığını sanıyor ama ithalatçılar milleti kandırmış oluyor. Daha geçen gün forumda bir hocamız bu duruma düşmüştü.

Ayarlar - Telefon hakkında - Tüm özellikler - Model numarası kısmının ekran görüntüsünü atarsanız kontrol ederiz sizinki de öyle bir durumda mı diye.

Oyla:
Üst Alt