Soru X15 meşhur ısınma sorunları için kullanıcı yorumlarınız

kron0S

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi9
Konular
3
Merhaba,

Xiaomi 15 için ısınma sorunu olduğu söyleniyor.
İlginç olan kısım bazı kullanıcılar sorun yaşarken bazıları ise yaşamıyor.

İşlemci çok güçlü olduğundan yük altında ısınması son derece normal fakat günlük kullanımda ısınması sorun teşkil edebilir.

Şu ihtimaller kuvvetli:
1. ihtimal: Eski/sorunlu sürümlerde sorun vardı, sonradan düzeldi. Kötü yorumlar da eski sürümleri kullananlar.
2. ihtimal: Yazılımın kullanıcı alışkanlıklarını 'öğrenmesi' uzun sürüyor, bu süreçte de CPU yüksek seviyede çalışıyor. Birkaç haftadan sonra sorun düzeliyor.

Xiaomi 15'i kullananlar uzun süreli deneyimini aktarırsa bu meseleyi netleştirmiş oluruz.

Eren KS

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
12
Ben de bir ihtimal daha söyleyim hocam
Yurtdışı olanlarda geçerli bu tabi
Çin sürüm kullanıcıları olabilir mi?
Bende 1 ay olacak neredeyse kullanıyorum bir kaç rom denedim sırf keyiften bu arada
Şuan Tayvan romda durdum güzel akıcı gidiyoruz bakalım
Isınma şöyle ki havalardan malum biz bile yanıyoruz bu kadar güçlü bir işlemci neden ısınmasın değil mi?
Abartılacak şekilde ısınmıyor ve pili de gayet güzel gidiyor 1 günde bitiremiyorum ben mesela ve oyun da oynuyorum ortalama 30-60 dk arası

24129PN74G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Yeni nesil cihazlar hızlı soğumak için ısıyı kasaya yayar ve bu da cihazda genel sıcaklık hissine sebep olur. Eski bölgesel ısınan bir cihazdan bunlara geçen kişiler ısıdan çok rahatsız olabilir.
Örneğin eski bir cihaz 50 derece işlemci sıcaklığında bile genel tutuş hissinde sıcaklık hissettirmezken yeni bir cihaz 40 derecede ele sıcak gelebilir. Olağan bir durum.

Diğer faktör ise ekran parlaklığı.

Bazı kişiler ekranı maksimum seviyede kullanır ancak bunun ısı faktörünü unutuyor. 600-700 nit gün ışığında ekranı görülmeyen cihazlardan yeni nesil cihaza geçerler gün ışığında ekranı görmek için en yüksek parlaklık seçilir ama bunun yaratacağı ısı unutulur. Yeni nesil Xiaomi cihazlar gün ışığı modunda 3-4 bin nit seviyelerine çıkıyor bu da ciddi ısınmaya sebep olur.

Üst Alt