Soru WISP internetin oyun performansı

Fettah04

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fettan
Cihazım
İpad mini 6 256
Konular
3
Merhabalar bulunduğum yerde kablolu altyapı (fiber/VDSL) yok. Evim tepede, servis sağlayıcının baz istasyonunu yaklaşık 4 km mesafeden direkt görebiliyorum (line of sight var). Şu an mobil internet/USB tether ve Superbox kullananların yaşadığı packet loss ve ping dalgalanmasından kaçmak istiyorum. PUBG ve pes gibi Online oyunlar oynuyorum. Eve kurulacak sabit kablosuz internet (çatı antenli wısp – örneğin. FilikaNet/FanNet/Uzaynet) 20 Mbps download / 20 Mbps upload hızlarında oyun için stabil olur mu? Uzun vadede packet loss, jitter veya akşam saatlerinde ping problemi yaşar mıyım? Bu sistemi aktif kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_1704.jpeg
    IMG_1704.jpeg
    34,7 KB · Görüntüleme: 25

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Zortphone
Konular
15
Merhabalar bulunduğum yerde kablolu altyapı (fiber/VDSL) yok. Evim tepede, servis sağlayıcının baz istasyonunu yaklaşık 4 km mesafeden direkt görebiliyorum (line of sight var). Şu an mobil internet/USB tether ve Superbox kullananların yaşadığı packet loss ve ping dalgalanmasından kaçmak istiyorum. PUBG ve pes gibi Online oyunlar oynuyorum. Eve kurulacak sabit kablosuz internet (çatı antenli wısp – örneğin. FilikaNet/FanNet/Uzaynet) 20 Mbps download / 20 Mbps upload hızlarında oyun için stabil olur mu? Uzun vadede packet loss, jitter veya akşam saatlerinde ping problemi yaşar mıyım? Bu sistemi aktif kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
Stabil olmaz hatta daha fazla ping ve paket kaybı olur çünkü baz istasyonu gibi kablolu fiberi paylaşmak yerine antenden antene mesh network diye tabir edilen köprüleme yaparak dağıtıyor interneti bu yüzden mobil internetten bile daha kararsız ve istikrarsız olur, daha çok son çare olarak görülen bir servis.

Pardon ben farklı bir servis ile karıştırmışım eğer uydu interneti ise yine ping ve paket kaybı olur diye biliyorum.

Son düzenleme:
Üst Alt