Yardım Windows 11 Ayrılan Alanın Sistemde Olağanüstü Boyut Kaplaması

br1995

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
BATUHAN
Cihazım
SAMSUNG
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
-
Telefon Modeli
-
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba;

DDR5 sistemimde yerel disk c içerisinde 255 GB yer kaplamakta inanın konuyu nereye açsam nasıl çözüm bulsam bilemedim. 1 TB MILD SSD mevcut ben diskimi ikiye bölerek devam ettim fakat hiçbir uygulama yüklemediğim halde bilgisayarımın yerel disk c kapasite olarak dolmaya devam ediyor. Yardımlarınıza şimdiden teşekkür eder;

Saygılarımı Sunarım.

Ekli dosyalar

• windows 11 çok yer kaplıyor.jpg
    windows 11 çok yer kaplıyor.jpg
    244,4 KB · Görüntüleme: 28

oguz204

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuz
Cihazım
Note 9
Konular
12
Windows tuşu + R tuş tuşu basıp cleanmgr yazıp bi enterlasana

Oyla:

br1995

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
BATUHAN
Cihazım
SAMSUNG
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oğuz Bey kardeşim merhabalar öncelikle yardımına teşekkür ederim benim mesele kelin merhemi olsa başına sürer hikayesine döndü neredeyse 4 gündür uğraşmaktayım şimdi dediğiniz yöntemi denedim 45 mb sildi sadece :)

Oyla:

oguz204

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuz
Cihazım
Note 9
Konular
12
Oğuz Bey kardeşim merhabalar öncelikle yardımına teşekkür ederim benim mesele kelin merhemi olsa başına sürer hikayesine döndü neredeyse 4 gündür uğraşmaktayım şimdi dediğiniz yöntemi denedim 45 mb sildi sadece :)
İlk kez şahit oldum bu duruma sıradışı şaka bir yana ben bir keresinde 70 GB dan böyle kurtuldum o yüzden denemekte fayda var diye kusura bakmayın

Oyla:

br1995

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
BATUHAN
Cihazım
SAMSUNG
Konular
1
128 GB KINGSTON FURY RAM takılı sebebi bu olabilir mi diye düşünüyorum ? RAM ne kadar yüksek olursa sanal belleği o kadar meşgul ediyor sanırım sadece tahmin yürütüyorum başka çarem kalmadı

Oyla:

oguz204

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuz
Cihazım
Note 9
Konular
12
128 GB KINGSTON FURY RAM takılı sebebi bu olabilir mi diye düşünüyorum ? RAM ne kadar yüksek olursa sanal belleği o kadar meşgul ediyor sanırım sadece tahmin yürütüyorum başka çarem kalmadı
O dosyaların ismi pagefile falan mı acaba sanal ram kapanıyor zaten ihtiyacın da yok 128 gb yani ben daha 8 gb bilgisayar kullanıyorum 😁

Oyla:

br1995

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
BATUHAN
Cihazım
SAMSUNG
Konular
1
Evet dediğiniz gibi pagefile.sys 128,0 GB kaplıyorken hiberfil.sys 127,7 GB alan kaplıyor buda zaten ssd kapasitesinin %63 demek birde cyberpunk 2077 yüklü gerisini siz düşünün dosyaların uyku modu ve bellek dizilimi ile alakası olduğunu tahmin ettiğimden silmeye de çalışmadım.

Oyla:

oguz204

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuz
Cihazım
Note 9
Konular
12
Cihaz galiba server gibi birşey uyku modunda ram kopyası v.s sanal ram açık tutmanızı anlamadım kişisel bilgisayarsa dedikleriniz gibi siz başınıza geleni biliyorsunuz sizin takdiriniz sanal Rami istediğiniz boyuta ayarlayabilirsiniz hibernationfilled hiberfil. Onu bilmiyorum

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
  • Windows Geri Yükleme Noktalarına baktınız mı, orada eski geri yükleme dosyaları varsa onları temizlemeyi deneyin.
    • Gelişmiş sistem ayarları/ Gelişmiş sekmesinden Performans- ayarlar kısmına girin, üstte Gelişmiş sekmesine girin, Sanal Bellek kısmında Değiştir' e tıklayın, üstte ''Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet'' tikini kaldırdıktan sonra aşağıda özel boyut açıksa kapatın ve sistem yönetimli boyut yada disk belleği dosyası yok seçeneğini seçip tamam diyin (Bu kısım cihazın sanal bellek boyutunu ayarlar)
  • uygulaması ile hangi klasörün ne kadar yer kapladığını ve içeriklerini görebilirsiniz. Bu uygulamanın full sürümünü farklı web sitelerinden bulabilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt