Yardım Wifi güç tüketimi

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI pro 9.3.10
Telefon Modeli
Mi8
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar wifi açıkken "hücre bekleme" ekrandan daha fazla tüketim değerlerine çıkıyor fakat 4.5g ile bağlandığımda yüzde 2-5 arası bir değere düşüyor. Normalde wifinin mobil internetten daha az harcaması gerekirken çok uçuk değerlere çıkarıyor güç tüketimini. Bu arada konum ayarlarından vs wifi taramayı kapalı tutuyorum yine bir şey değişmiyor. Etkileşimsiz mod ayarlarını da değiştirdim yine bişey ifade etmedi. Her türlü wifi açıkken yüksek güç tüketimi oluyor. Magiskten 5ghz bandını da iptal etmeyi denedim yine tüketim yüksek. Bunun çözümünü bulabilen var mı acaba? bu linkte de bahsedilmiş fakat çözüm bulamadım
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
Cuma gün bunu forumda okumuştum. Acaba o konuyu açan da siz miydiniz ? Eğer cevabınız hayır ise o konuyu bulmanızı tavsiye ederim..

Oyla:

Reyes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi
Konular
2
Bende takip eeeyim burayı o konu dediğiniz hangisi acaba

Oyla:

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Cuma gün bunu forumda okumuştum. Acaba o konuyu açan da siz miydiniz ? Eğer cevabınız hayır ise o konuyu bulmanızı tavsiye ederim..
O konuyu hatırlıyor gibiyim fakat orda tüketimin wifiden kaynaklandığından bahsedilmemişti sanırım. İki gündür wifi açık ve kapalı olarak test ediyorum wifi açıkken inanılmaz güç tüketimi oluyor. Yani sorun 2g/3g/4g ile alakalı değil wifi ile alakalı

Oyla:

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
O konuyu hatırlıyor gibiyim fakat orda tüketimin wifiden kaynaklandığından bahsedilmemişti sanırım. İki gündür wifi açık ve kapalı olarak test ediyorum wifi açıkken inanılmaz güç tüketimi oluyor. Yani sorun 2g/3g/4g ile alakalı değil wifi ile alakalı

Arıyorum şu an ama henüz bulamadım.. Konu içeriğinde hatırladığım şey modemin markasına kadar yazıldığıdır.. Bulurum inşallah.. siz de ayrıntılı bilgi verirseniz kafa yoralım. Ben şahsen bilgisayar modem vb şeylerden gayet iyi anlarım. Mesleğim budur.. Bağlandığınız modemin modelini vs yazmakla başlayın bence :)

Oyla:

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Arıyorum şu an ama henüz bulamadım.. Konu içeriğinde hatırladığım şey modemin markasına kadar yazıldığıdır.. Bulurum inşallah.. siz de ayrıntılı bilgi verirseniz kafa yoralım. Ben şahsen bilgisayar modem vb şeylerden gayet iyi anlarım. Mesleğim budur.. Bağlandığınız modemin modelini vs yazmakla başlayın bence :)
Asus ac-51 modem var hocam 2.4 GHz bandından bağlanıyorum. Bazen dip odada giriyorum 2 diş çekiyor bazen de modemin dibindeyim. Hani bağlanmak için zorlayıp güç tükettiriyor desek o da değil sinyal kuvvetliyken de tüketim fazla

Oyla:

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
Yabancı forumlara göz attım ama benzer bir konu yok maalesef. Aklıma 1-2 şey geliyor bu konuyla ilgili.. MIUI pro'da var mı bilmem ama wifi ve bluetooth tarama kısmı kapalı olsun.. Yerini tam ben de şu an bilmiyorum ve bakma şansım yok.. bir de Wlan'ın içinde Gelişmiş ayarlarda WLAN asistanını ve WLAN hız modunu kapatıp da deneyin. Ben eu beta kullanıyorum. Umarım ve sanırım sizde de bu ayarlar vardır..

Oyla:

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Yabancı forumlara göz attım ama benzer bir konu yok maalesef. Aklıma 1-2 şey geliyor bu konuyla ilgili.. MIUI pro'da var mı bilmem ama wifi ve bluetooth tarama kısmı kapalı olsun.. Yerini tam ben de şu an bilmiyorum ve bakma şansım yok.. bir de Wlan'ın içinde Gelişmiş ayarlarda WLAN asistanını ve WLAN hız modunu kapatıp da deneyin. Ben eu beta kullanıyorum. Umarım ve sanırım sizde de bu ayarlar vardır..
Evet o ayarlar var ve dediğiniz şekilde zaten yapılandırdım hocam. Wifi ve Bluetooth taramayı geri açtım ama wifiye bağlanmadım tüketim artmadı. Yani sadece ve sadece wi-fi ağına bağlıyken tüketim fazla. Bağlı değilken diğer ayarları ne yaparsam yapayım tüketim düşük
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Wifiye bağlanmadığım sürece tüketim düşmeye devam ediyor bakınız

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Wifi açalı 10 dakika oldu nerdeyse ve tüketim artmaya başladı. Bekledikçe yüzde 30lara çıkıyor çıldıracam.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt