Soru Whatsapp fotoğrafları galeriye gelmiyor

ginflon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
3
1.soru: Whatsapp'da gruplardan ya da bireysel mesajlardan indirilen fotoğraflar galeriye düşmüyor. Dosya yöneticisinden whatsapp images klasörünü bulup oradan ayrı bakmam gerekiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? daha önce kullandığım telefonlarda hiç böyle olmamıştı.

2.sorum ise whatsapp içerisinde fotoğraf çekip gönderirken çok berbat bir kalitede çekiyor fotoğrafı ve ben de ilk önce telefon kamera uygulamasından çekip öyle göndermek zorunda kalıyorum. whatsapp uygulamasından çekilen fotoğrafın kötü kalitede olması sebebi nedir?

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Whatsapp/media/pictures klasörünün içinde ".nomedia" dosyası varsa fotoğraflar galeride görünmez ama o nomedia dosyasını silersek galeride görünür. Tabi bunu kontrol etmeden önce dosya yöneticisine girip ayarlardan "gizli klasörleri göster" seçeneğini aktif etmemiz gerekir çünkü ".nomedia" gizli bir dosyadır.ikinci soru nun cevabını bilmiyorum, eminim herkes resmi normal çekip o şekilde whatsapp tan gönderiyordur :)

Oyla:

ginflon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Whatsapp/media/pictures klasörünün içinde ".nomedia" dosyası varsa fotoğraflar galeride görünmez ama o nomedia dosyasını silersek galeride görünür. Tabi bunu kontrol etmeden önce dosya yöneticisine girip ayarlardan "gizli klasörleri göster" seçeneğini aktif etmemiz gerekir çünkü ".nomedia" gizli bir dosyadır.ikinci soru nun cevabını bilmiyorum, eminim herkes resmi normal çekip o şekilde whatsapp tan gönderiyordur :)
teşekkür ederim çözüldü, bu kadar kolay mıydı :) . 2. için de bir cevap gelirse güzel olacak, çok uğraştırıyor fotoğraf çekip gönderme işlemi

Oyla:

gegebee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gökmen
Cihazım
Redmi
Konular
0
1) WhatsApp'ın ayarlarına baksaydınız keşke.
2) WhatsApp sıkıştırdığı için öyle. Fazla sıkıştırıyor görseli mahvediyor maalesef.

Oyla:

ginflon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1) WhatsApp'ın ayarlarına baksaydınız keşke.
2) WhatsApp sıkıştırdığı için öyle. Fazla sıkıştırıyor görseli mahvediyor maalesef.
hocam 2. sorunu ben diğer telefonlarda yaşamadım, normal telefon kamerası ile çekiyormuş gibi çekiyordu whatsapp. sıkıştırma olsa da çekerken o kadar fark etmemesi lazım

Oyla:
Üst Alt