- Adım
- tr
- Cihazım
- discovery
- Konular
- 36
Öncelikle belirtmem gerekir ki, bu işi profesyonel anlamda yapmıyorum. Merak olarak başladı ve uzun zaman web tasarım-programlama-veritabanı üçmeliyle haşır neşir oldum. Kendi çabalarımla tamamen öğrendim.. Tabiri caizse, sabahlara kadar kod yazar, veri tabanı işleriyle uğraşırdım, sürekli öğrenme ve karşılaştığım sorunları çözüme kavuşturmak adına o sorunların üstesinden gelene kadar uyumaz kod yazar, araştırır, kafa yorardım. Eğitim sebepleriyle ara verdim uzun zamandır. Bu işin öğretimini yapan sitelerde web temelli görsel-videolu dersler hazırladım ve bunlar yayınlandı. Bir noktadan sonra bu yönümü para kazanmak için de kullanarak çeşitli kategorilerde proje çalışmalarım, web siteleri hazırlığım oldu profesyonel denilecek anlamda. Biraz tecrübe sahibi oldum. Çalışma sistemim bireyseldi. Önce ön bir çalışma hazırlar isteğe göre şekillendirilirdi. Zamanında bu işleri yapanlar genellikle tekil olarak yaparlardı, şimdi de var. Ama şimdi kurumsallaşarak bir ekip işine dönüştü. Geleceği olan bir meslek ve iyi paralar kazanılabilen bir iş. Şimdi sosyal medya; twitter,facebook gibi oluşumlar web sitesi ihtiyacını karşılar hale geldi ve bu işe biraz ket vurdu. Ama özgün anlamda bir web sayfasının değerini de anlaşılır hale getirdi bence. Sadece ASP denilen web programlama diliyle ilgilendim, diğer dillere hiç heves etmedim. Gelişimi durdurulmuş bir dildir fakat halen takır takır çalışan büyük sistemlerin alt yapısını oluşturuyor olması da sevindirici. Donanımhaber gibi.. Veri tabanı olarak MsSQL ile ilgilendim. Referans isteyecek olursanız, şu an hayatını devam ettiren bir site çalışmam yok. Bu iş her an kontrol istediği için dediğim sebeplerden dolayı mümkün olmadı. Referansımın olmayışı adına bu kadar uzun yazdım, kusura bakmayın Yardımcı olmak isterim böyle bir ihtiyacı hasıl olan olursa.. Saygılar.