İpucu Vowifi ve VoLTE sorunlarınızın %100 çözümü

Mustafa Tetik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 9 pr
Konular
2
hocam sizin olay farklı benim cihaz eski bir cihaz mi 5s yurt dışı kayıtlı sizin yapmanız gereken vowifi için aktifleştirme mesajı atmak cihaz desteklenmiyor diye mesaj gelir ise farkli bir vowifi çalışan cihaza hattınızı takip oradan aktifleştirmek sizin cihazınız bir ayar yapmadan vowifi desteklemesi lazım zaten eğer cihaz yurt dışı olup farklı bir cihazin IMEI atılmamış ise

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam cihaz yurt dışı imei kayıtlı ama sorun düzeldi arama yaptım sıkıntı yok herşey için teşekkürler hocam

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu durumdayken vowifi'ı kapatıp arama yapmayı denediniz mi? Eğer vowifi kapattığınızda arama yapmıyorsa tamam ama arama yapıyorsa şebekeyi kullanıyorsunuz demektir. Hatta direk wifi 'ı kapatın yine arama yapacaktır.

Ayrıca bu attığınız resimde kapalı olan mobil veri, şebeke değil. Dediğim gibi vowifi simgesi ya da ibaresi çıkmıyorsa vowifi ile arama yapamazsınız. Test araçlarından açtığınız "hücresel radyo gücü" adı üzerinde, şebekeyi açıp kapatır.
Bir de ağ türlerinden içinde LTE geçmeyen bir ağ türü yani sizin anlatımızda "TD-SCDMA/UMTS" seçerek nasıl volte kullanılabilir ki? Açılımı volte : voice over lte.

Son düzenleme:

zngdev67

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
14
Note 7 de vdf vowifi ayar yapmadan çalışıyor. Turk telekom mobil ile ne yaptıysam vowifi çalışmadı.
Hattımı başka telefona takınca çalışıyor. Rotsuz note ⁷ için yöntem bulan biri beni aydınlatabilir mi

rasitkasimoglu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
raşit
Cihazım
xiaomi redmi 7
Konular
4
Mi 9 t pro Türkcell için işe yaradı teşekürler ustam

KAPTAN_007

Dünya Bir Gündür O Da Bu Gündür!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ESER
Cihazım
Mi 15 ULTRA
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
37
MIUI 11 ve sonrası arayüzlü tüm Xiaomi telefonlar için. *#*#86583#*#* ve *#*#869434#*#* tuşlamalarınıza enable ve disable şeklinde yanıt alıyorsanız VoLTE ve Vowifi cihazınızda mevcut demektir. Ben Turkcell için örnek vereceğim sizlerde kendi operatörünüzden VoLTE ve Vowifi yi aktif ettikten sonra aynı adımları izleyin. 1.Digital operatörü indirin, arama kısmına VoLTE yazın, "HD ses ve video arama" yazısına tıklayın, hemen al deyin aktif olduğuna dair SMSalacaksınız. Şimdi başlıyoruz. 3. Tel. Menüsü Ayarlar/Sim kartlar&Mobil ağlar menüsüne girerek simkartımızın üzerine tıklıyoruz. "VoLTE kullan" ve "Wi-fi kullanarak arama yapın" butonlarını aktif ediyoruz. 4. Ayarlar/ Telefon hakkında/Tüm özellikler bölümüne girerek "Çekirdek sürümü" üzerine yeni menü açılana kadar 5-6kez tıklıyoruz. Açılan menüde sağ üst köşede üç nokta üstüste simgesine tıklıyoruz." Additional topla" yazısına tıklıyoruz. 5. Açılan ekranda "Modem test topla" a tıklıyoruz. 6.Açılan menüde "Mobile network Info"ya tıklıyoruz. 7. Cellular Radio Power bölümünü aktif yapıyoruz (yeşil). Hemen altında bulunan küçük ok a tıklıyoruz " TD-SCDMA/UMTS" yi seçip tüm ekranları kapatıyoruz. Dikkat edilecek husus "Cellular Radio Power" kendiliğinden kapanabiliyor, ekranları kapattığınızda mutlaka aktif olmalı. 8.Şebeke çubuğu yanında VoLTE yazısı görünecek Vowifi görünmeyebilir önemli değil ,merak etmeyin çalışacak. 9. Telefonunuzu uçak moduna alın ve herhangibir wi-fi ye bağlanın. Uçak modundayken birini arayın mutlaka çalışacaktır. Çalışmazsa Cellular Radio Power sen farketmeden off olmuştur.10. Keyfini çıkartın ve beğenmeyi unutmayın.

Merhaba hocam,
TD-SCDMA/UMTS adlı ayarı seçtiğim andan bir önceki menüye geri atıyor. Normalde aktif sorunsuz çalışıyordu ama biranda vowifi simgesi gitti. Ger atma olayını neden yapar ?

Ekli dosyalar

• photo_2024-12-15_17-04-31.jpg
    photo_2024-12-15_17-04-31.jpg
    56,6 KB · Görüntüleme: 7
Üst Alt