Turk telekom
Turkcell
Çift hat kullaniyorum
Nasil ayarlar yapmam lazim
İlk olarak teleofnunuzdan aşağıdaki numaraları tuşlayın.
*#*#8694343#*#*
*#*#86583#*#*
İkisinden sonra da ekranda carrier check is disabled yazması lazım eğer enabled yazarsa tekrar yazın ve en sonunda teleofnu yeniden başlatın. Daha sonra sim ayaları kısmına gelin orada iki hattınız da görünecek hattın üstüne tıklarsanız orada "wifi aramaları" diye bir seçenek var onu etkin hale getirin. (hatta tuşlama yapmadna da kontrol edebilirsiniz eğer 10.3.10 sürümüne geçtiyseniz otomatik oalrak bunlar tuşlanmış geliyor sadece "wifi aramaları" kısmını aktif etmeniz yeterli oluyor.
*VoLTE için cihazınızın operatör tarafındna desteklenmesi lazım. Türk Telekom bizim telefonları desteklemiyordu sonradan destek verdi mi bilmiyorum. (Bilmiyoru mdmeiştim ama hala vermemiş.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
)
*Turkcell'in sitesinde hangi telefonlar abaktım ve o da bizim teleofnu desteklemiyor.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
* Turk telekom eğer cihazınızı detsekliyorsa bile eğer faturasız hat kullanıyorsanız VoLTE ve VoWifi seçeneklerini sunmuyor. Bunları kullanmak için faturalı olman gerekiyor diye şart koşuyor.
*Bir dip not da konuyu sonradan okuyacak arkadaşlar için. Vodafone kullanıyorsanız çok şanslısınız hattı takın, sim ayarları kısmından wifi aramalrını etkinleştirin bitti
VoLTE'de VoWifi'de artık aktif. Vodafone ektinleştirmek için mesaj yollamanıza bile gerek kalmıyor.
*Özetle şu anda Redmi note7 ile volte destekleyen tek operatör Vodafone olarak görünüyor. Yani kolay yolla hatımı takıyım ve volte etkin olsun diyorsanız vodafone dışında bir seçenek en azındna şimdilik yok gibi duruyor.