Yardım Video Paylaşımında Kalite Düşmesi Sorunu

Longisland

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ayhan
Cihazım
mi mix 3
Konular
18
Arkadaşklar merhaba mi mix 3 cihazımda video falan çekerken çok memnunum fakat instagram story'e hikaye atarken video kalitesi çok düşüyor neredeyse 480p değerine geliyor aynı zamanda yüksek kalitede video çekip whatsapp'tan atınca da hem kendi telefonumdan hemde başka telefondan bakınca video kalitesi aşırı düşüyor belkide 480p'nin de altına düşüyodur . Sizce sorun nedir ?

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Konu başlığı , konu içeriğine uygun şekilde düzenlenmiştir.

WhatsApp ile paylaşılan Resim Ve Videolar ,tüm cihazlarda ,otomatik olarak ,WhatsApp tarafından kaliteleri düşürülüyor.
Sanırım veri tasarrufu yapmak için böyle bir yola başvuruluyor.

Bu yüzden eğer kaliteden ödün vermemem gereken bir paylaşım yapmam gerekiyor ise Mail veya Drive ile Fotoğraf ve Video paylaşma yoluna başvuruyorum.

Ancak Instagram story bölümünü pek kullanmadığımdan yorum yapamayacağım :)

Son düzenleme:
Oyla:

Longisland

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ayhan
Cihazım
mi mix 3
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bilirim kalite düşer daha ucuz cihazlarda da kalite düşmesini gördüm ama bu çok farklı bu düşme asla normal değil neredeyse videolar belli olmuyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konu başlığı , konu içeriğine uygun şekilde düzenlenmiştir.

WhatsApp ile paylaşılan Resim Ve Videolar ,tüm cihazlarda ,otomatik olarak ,WhatsApp tarafından kaliteleri düşürülüyor.
Sanırım veri tasarrufu yapmak için böyle bir yola başvuruluyor.

Bu yüzden eğer kaliteden ödün vermemem gereken bir paylaşım yapmam gerekiyor ise Mail veya Drive ile Fotoğraf ve Video paylaşma yoluna başvuruyorum.

Ancak Instagram story bölümünü pek kullanmadığımdan yorum yapamayacağım :)
Hocam bilirim kalite düşer daha ucuz cihazlarda da kalite düşmesini gördüm ama bu çok farklı bu düşme asla normal değil neredeyse videolar belli olmuyor

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Instagram hikaye bölümüne yüklenen video ya da dosyaların çözünürlüklerinin 9:16 olması gerekiyor. Instagram tarafından desteklenen boyutlar bu şekilde olup farklı boyuttaki dosyalar hikaye bölümüne yüklendiğinde ekrana sığmama, yazıların taşması gibi sorunlar yaşanıyor.. Dolayısıyla da ortaya hoş olmayan görüntüler çıkıyor. Kullanıcıların böyle bir sorun yaşamamaları için mutlaka resim ve videoları ya bu çözünürlükte çekmesi ya da bu çözünürlüğe getirmesi gerekiyor.
Hikaye bölümünün çözünürlüğünün en 1080pixel yüksekliği ise 1920pixel olması gerekiyor. Böylece buraya yüklenen paylaşımlar rahatlıkla görülecek ve daha joş bir görüntü ortaya çıkacaktır. Telefon ile dikey şekilde çekilen resimler bu bölümde paylaşılırken herhangi bir kırpma işlemi yapılmasına ihtiyaç duyulmaz iken yatay olarak çekilen resimlerin tam olarak görülmesi için bir takım kırpma işlemlerinin yapılması gerekir. Aksi durumda ekrana sığmayacak ve yukarıda belirtilen sorunlar ortaya çıkacaktır.
Videolarda da benzer bir durum geçerlidir ve bundan dolayı kullanıcıların video çekerken boyutunu HD 16:9 (1280×720) olarak ayarlaması önerilir. Böylece videolar da tam olarak ekrana sığacak ve düzeltme işlemine gerek kalmayacaktır.

Oyla:

Longisland

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ayhan
Cihazım
mi mix 3
Konular
18
Instagram hikaye bölümüne yüklenen video ya da dosyaların çözünürlüklerinin 9:16 olması gerekiyor. Instagram tarafından desteklenen boyutlar bu şekilde olup farklı boyuttaki dosyalar hikaye bölümüne yüklendiğinde ekrana sığmama, yazıların taşması gibi sorunlar yaşanıyor.. Dolayısıyla da ortaya hoş olmayan görüntüler çıkıyor. Kullanıcıların böyle bir sorun yaşamamaları için mutlaka resim ve videoları ya bu çözünürlükte çekmesi ya da bu çözünürlüğe getirmesi gerekiyor.
Hikaye bölümünün çözünürlüğünün en 1080pixel yüksekliği ise 1920pixel olması gerekiyor. Böylece buraya yüklenen paylaşımlar rahatlıkla görülecek ve daha joş bir görüntü ortaya çıkacaktır. Telefon ile dikey şekilde çekilen resimler bu bölümde paylaşılırken herhangi bir kırpma işlemi yapılmasına ihtiyaç duyulmaz iken yatay olarak çekilen resimlerin tam olarak görülmesi için bir takım kırpma işlemlerinin yapılması gerekir. Aksi durumda ekrana sığmayacak ve yukarıda belirtilen sorunlar ortaya çıkacaktır.
Videolarda da benzer bir durum geçerlidir ve bundan dolayı kullanıcıların video çekerken boyutunu HD 16:9 (1280×720) olarak ayarlaması önerilir. Böylece videolar da tam olarak ekrana sığacak ve düzeltme işlemine gerek kalmayacaktır.
Hocam video ayarlarında 16:9 yok sadece fotoğraların ayar kısmında var ve orda 16:9 yaptım sorun hala aynı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam video ayarlarında 16:9 yok sadece fotoğraların ayar kısmında var ve orda 16:9 yaptım sorun hala aynı
Aynı şekilde uhd 4k 60fps'ten 720 FHD yaptım yine aynı şekilde video kalitesi çok kötü düştü

Son düzenleme:
Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Bunu yapar mısınız?
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Oyla:

Longisland

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ayhan
Cihazım
mi mix 3
Konular
18
Bunu yapar mısınız?
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Yardımlarınız için teşekkür ederim ama bu sadece instagram için değil mesela az önce video çekip youtube'a attım videoyu izledim rezaletti görüntü sanırım sorun farklı ve daha önce karşılaşan olmadı

Oyla:

Ferhatkaan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ferhat
Cihazım
Mi 9t
Konular
7
Yardımlarınız için teşekkür ederim ama bu sadece instagram için değil mesela az önce video çekip youtube'a attım videoyu izledim rezaletti görüntü sanırım sorun farklı ve daha önce karşılaşan olmadı
sorunu çözdünüzmü? bende bir haftalık telefonumdan aynı sorunla karşılaştım. vide kaliteleri normalden dahada düşük
mi9t

Oyla:

Kayralone

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Note 8 Pro 128
Konular
2
Ben de aynı sorunu fark ettim şimdi, izlediğim hikayelerde ki video ya da fotoğraf kalitesi çok düşük

Oyla:

cptLevi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Mix mi 2
Konular
19
Her Android'de düşüyor diyorlar ama elimde 3 Xiaomi bı Samsung var. Xiaomiler rezaletin ötesinde.

Oyla:
Üst Alt