Sohbet Video içerik hazırlama ve montaj(PC)

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Merhaba dostlar, Youtube için içerik hazırlamaya başladım, bu konu da yeni olduğumdan tecrübeli kişelerden gelicek yardımlara ihtiyacım var. Şu anda deneme yanılma yöntemi ile irelliyorum, İlk başda Movavi Video Editor Plus programını denedim. Giriş seviyesi için, montaj işlemi ve ufak tefek işler yapmak mümkün olsada ortaya çıkan sonuçdan hoşnut diğilim çok ametörce gözüküyor. Bana orta seviyede çalışa bileceğim arayüzü'de çok fazla zor ve karışık olmuyucak, özellikle Youtube'da içerikler üretmek için güzel bir program lazım. Camtasia programını daha önce denemiş ve beğenmemişdim, Sony Vegasa keçmek istiyordum fakat bir arkadaşım, Sony Vegas'ı öğreneceğin zamanı Adobe Premier'e harca daha iyi sonuç alırsın dedi. Sizce hangi programla çalışmam daha iyi olur? Adobe Premier Profesyonel bir uygulama olduğundan biraz tereddüt etdim, sonuçta yeni başladığım için çokta zorlanmayacağım bir program arıyorum. Bunlardan başka bildiğiniz iş görecek program önerilerine de açığım.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Çalışma mantığı hemen hepsinde aynı, yani zorluk konusunda bence kendinizi pek korkutmadan 7 den 70 'e herkesin kullandığı Adobe uygulamalarını kullanmaya başlayın. Sony Vegas dediğiniz program da zamanında çok tutuldu ve kullanıldı fakat artık öyle değil, zaten artık sony de de değil farklı bir firmaya satıldı.

Ayrıca hemen olmasada ilerleyen zamanlarda Ps ve Ai programlarıylada ilgilenirseniz içerik üretimi konusunda oldukça fayda sağlayacaktır. Zaten bir tek video düzenleme programıyla olmaz, olur ama dediğiniz gibi yeterince profesyonel görünmez.

Son düzenleme:

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Adobe Premiere Pro kullanmayı öğrenmeye çalışın.Ben youtube'dan temelini öğrenmiştim gayet kullanışlı.Afgan Rasulov'un çok videosu vardı Adobe Premiere eğitimi için.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Adobe Premiere Pro fazlasıyla yeterli. Bir kaç eğitim videosu ile temel işlevleri çözebilirsiniz. Yanlız render alırken çok fazla cpu ve ram kullanıyor donanım yeterli değilse sizin için sırun olabilir.

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çalışma mantığı hemen hepsinde aynı, yani zorluk konusunda bence kendinizi pek korkutmadan 7 den 70 'e herkesin kullandığı Adobe uygulamalarını kullanmaya başlayın. Sony Vegas dediğiniz program da zamanında çok tutuldu ve kullanıldı fakat artık öyle değil, zaten artık sony de de değil farklı bir firmaya satıldı.

Ayrıca hemen olmasada ilerleyen zamanlarda Ps ve Ai programlarıylada ilgilenirseniz içerik üretimi konusunda oldukça fayda sağlayacaktır. Zaten bir tek video düzenleme programıyla olmaz, olur ama dediğiniz gibi yeterince profesyonel görünmez.
Öğrenme konusunda iyiyimdir hocam, arkadaşımın öneriside aklımı kurcalıyordu, sanırım haklı zaten zamanı geldiğinde Adobe'ye keçicem neden Vegas ve b. programlarla vakit keybediyim. Aynen hocam, içeriğin metnini hazırlamak için günlerce çalışıyor, araştırma ve çeviri yapıyorum sonda ortaya çıkardığım işden mutlu oluyorum, videoya dökme kısmında program vasat olunca ortaya çıkan işde metn ne kadar iyi olursa olsun güzel olmuyor. Sonuçta emeğim boşa gitmiş gibi hissediyorum, o yüzden Adobe Premiere Pro ile çalışmam daha verimli olur diye düşünüyorum, içeriğin video kısmını 1 güne diğil 1 haftaya yapayım, en azından içeriğim kaliteli olsun. Sonlara doğru kendiliyimden baya hype'landım hocam kusura bakmayın:)
Adobe Premiere Pro kullanmayı öğrenmeye çalışın.Ben youtube'dan temelini öğrenmiştim gayet kullanışlı.Afgan Rasulov'un çok videosu vardı Adobe Premiere eğitimi için.
Adobe Photoshop'un temelini bende Afgan Rasulovdan öğrenmişdim, kendisi çok iyi eğitim içerikleri yapıyor, Premiere Pro'yu öğrenirken kendisinin içeriklerinden kesinlikle faydalanıcam.
Adobe Premiere Pro fazlasıyla yeterli. Bir kaç eğitim videosu ile temel işlevleri çözebilirsiniz. Yanlız render alırken çok fazla cpu ve ram kullanıyor donanım yeterli değilse sizin için sırun olabilir.
Bilgisayarım aman-aman bir makine diğil ama üstesinden gelir diye düşünüyorum.
İşlemci: Intel® Core™ i3-3110M Processor (3M Cache, 2.40 GHz)
RAM: 8GB DDR3 1600Mhz
Sizce iş görürmü hocam? Renderı normalden uzun sürede yapsada sorun diğil, programı rahat kullanabiliyim o bana yeter.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Öğrenme konusunda iyiyimdir hocam, arkadaşımın öneriside aklımı kurcalıyordu, sanırım haklı zaten zamanı geldiğinde Adobe'ye keçicem neden Vegas ve b. programlarla vakit keybediyim. Aynen hocam, içeriğin metnini hazırlamak için günlerce çalışıyor, araştırma ve çeviri yapıyorum sonda ortaya çıkardığım işden mutlu oluyorum, videoya dökme kısmında program vasat olunca ortaya çıkan işde metn ne kadar iyi olursa olsun güzel olmuyor. Sonuçta emeğim boşa gitmiş gibi hissediyorum, o yüzden Adobe Premiere Pro ile çalışmam daha verimli olur diye düşünüyorum, içeriğin video kısmını 1 güne diğil 1 haftaya yapayım, en azından içeriğim kaliteli olsun. Sonlara doğru kendiliyimden baya hype'landım hocam kusura bakmayın:)

Adobe Photoshop'un temelini bende Afgan Rasulovdan öğrenmişdim, kendisi çok iyi eğitim içerikleri yapıyor, Premiere Pro'yu öğrenirken kendisinin içeriklerinden kesinlikle faydalanıcam.

Bilgisayarım aman-aman bir makine diğil ama üstesinden gelir diye düşünüyorum.
İşlemci: Intel® Core™ i3-3110M Processor (3M Cache, 2.40 GHz)
RAM: 8GB DDR3 1600Mhz
Sizce iş görürmü hocam? Renderı normalden uzun sürede yapsada sorun diğil, programı rahat kullanabiliyim o bana yeter.
Render biraz uzun sürebilir hocam :)

Kaittho

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ergenekon
Cihazım
Iphone XS
Konular
1
Ben Movavi zevk ve bu hizmeti sevdim. Balıkçılık blog yazıyorum.

Üst Alt