Yardım Uygulamaların Kendi Kendine Kapanması ve Durdurulması

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.0.5
Telefon Modeli
Redmi Note 9
Bootloader Kilidi
Açık
Elimde redmi note 9 cihaz var, sıkıntı var, şöyle ki:

Kullanım esnasında uygulamaları açınca bazen birden kayboluyor ekrandan, bazen de uygulama durduruldu hatası veriyor, 2 3 sn bekleyip açınca aynı uygulama sorunsuz açılıyor, bazen de bir uygulama uzun süre açıkken sanki arka planda durdurup yeniden başlatıyor gibi. Mesela klavye ile birşey yazarken durduk yere kapanıp açılıyor klavye. Birbiri ile alakasız uygulamalar, bazen galeri, bazen Twitter, bazen harem altın, bazen google play uygulaması.

Son düzenleme:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Elimde hem mi 9T pro hem de redmi note 9 cihaz var. Her ikisinde de aynı sıkıntı var, şöyle ki:

Kullanım esnasında uygulamaları açınca bazen birden kayboluyor ekrandan, bazen de uygulama durduruldu hatası veriyor, 2 3 sn bekleyip açınca aynı uygulama sorunsuz açılıyor, bazen de bir uygulama uzun süre açıkken sanki arka planda durdurup yeniden başlatıyor gibi. Mesela klavye ile birşey yazarken durduk yere kapanıp açılıyor klavye. Birbiri ile alakasız uygulamalar, bazen galeri, bazen Twitter, bazen harem altın, bazen google play uygulaması.

Bazen de cihazlar kendi kendine kapanıp miui yazısı gelip tekrar açılıyor, ama cihazı yeniden başlatma gibi değil, daha kısa sürüyor, ki yeniden başlatma gibi olsa sim kart pin kodunu sorar.

İki farklı cihazda benzer hataların olmasını anlayamadım. Donanımsal mıdır zannetmiyorum, öyleyse ikisi de aynı zamanda aynı yerden arızalandı :) yazılımsal ise sıkıntı nedir yardım ederseniz memnun olurum. Her iki cihaz da yurtdışı, imei işlemli.

9t Pro da farklı romlar da denedim, hepsinde aynı, eu rom, oneos vs..

Msa yetkisi devredışı, Android webview güncel
Hocam iki cihaza da aynı şeyi yapma olasılığı var mı? Mesela iki cihaza da bir uygulama yükledikten sonra oldu. Veya iki cihazın da sistemsel tarafında root'lu ayarlarıyla mı oynadınız? Veya iki cihaz üzerinde de sizin doğru bildiğiniz birşey belki iki cihazda da aynı hataları vermiş olabilir. İhtimal çok fazla. Bu sorun ne zamandır var ve bu olayın gerçekleştiği tarihten önce cihazlara ne gibi şeyler yaptınız? Şeyden kastım birçok şey olabilir. Paradoks gibi konuştum biraz umarım anlarsınız hocam :)

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İki cihazı da farklı farklı yerlerden temin ettik, farklı ellerden çıkma imei işlemli. Cihazlara global rom atınca kurulumdan hemen sonra da yapabiliyor, 1 2 gün sonra da, 2 3 dkda bir de yapabiliyor, 2 3 günde bir de. Yani cihazlara mi flash ve twrp ile rom atma dışında herhangi bir müdahalem olmadı, onlarda da standart yollar, herhangi bir hata almadım rom atarken.

Benden önceki sahipleri her ikisine de aynı tarz kıyım yaptıysa onu bilemem :) her ikic cihazda da çok benzer sıkıntılar olduğu için birlikte zikrettim. Yoksa belki başka başkadır problemin kaynağı her ikisinde de

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
İki cihazı da farklı farklı yerlerden temin ettik, farklı ellerden çıkma imei işlemli. Cihazlara global rom atınca kurulumdan hemen sonra da yapabiliyor, 1 2 gün sonra da, 2 3 dkda bir de yapabiliyor, 2 3 günde bir de. Yani cihazlara mi flash ve twrp ile rom atma dışında herhangi bir müdahalem olmadı, onlarda da standart yollar, herhangi bir hata almadım rom atarken.

Benden önceki sahipleri her ikisine de aynı tarz kıyım yaptıysa onu bilemem :) her ikic cihazda da çok benzer sıkıntılar olduğu için birlikte zikrettim. Yoksa belki başka başkadır problemin kaynağı her ikisinde de
Peki hocam sizin denediğiniz yoldan ROM atmayın da sıfırdan /data /system herşeyi wipe edin sıfırdan ROM atmayı deneyin. Belki denediğiniz yöntem sıkıntı çıkarıyor olabilir. Deneme yoluyla çözeceksiniz artık :)

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Peki hocam sizin denediğiniz yoldan ROM atmayın da sıfırdan /data /system herşeyi wipe edin sıfırdan ROM atmayı deneyin. Belki denediğiniz yöntem sıkıntı çıkarıyor olabilir. Deneme yoluyla çözeceksiniz artık :)
Zaten o şekilde rom atarak yapıyordum, hem format data, hem de system dahil 4 lü wipe ile. Hatta ondan bile şüphe ettim mi flash ile fastboot rom da kurdum, netice aynı

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Aosp rom yükledim aynı sıkıntı devam ediyor. Çıldıracağım...

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt