Soru Uygulamaların Arkaplanda Düzgün Çalışmaması

Ahtapot Bey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
3
Selam dostlar, Mayıs güncellemesini yaptığımdan beri birçok uygulama (Youtube, Ekşin, İnstagram, Chrome vb. her uygulama) arkaplanda düzgün çalışmıyor. VPN uygulamaları da kapanıyor. Bu sorun bir önceki telefonumda da vardı ve cidden çok rahatsız ediyor ve gittikçe daha da sıklaşıyor. Sizlerde de oluyor mu, bir çözümü var mı?

Mi A2 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Selam dostlar, Mayıs güncellemesini yaptığımdan beri birçok uygulama (Youtube, Ekşin, İnstagram, Chrome vb. her uygulama) arkaplanda düzgün çalışmıyor. VPN uygulamaları da kapanıyor. Bu sorun bir önceki telefonumda da vardı ve cidden çok rahatsız ediyor ve gittikçe daha da sıklaşıyor. Sizlerde de oluyor mu, bir çözümü var mı?

MIUI çok güzel ama işte can sıkıcı durumlar da var böyle.. Bunun için arka planda çalışmasını istediğiniz uygulamarı MIUI pil tasarrufundan çıkarıp kısıtlama yok olarak tercih edebilirsiniz..
Yada son uygulamalardan kilitleyebilirsiniz ben öyle yapıyorum.

Pardon sizin cihazda saf Android vardı dimi, kusura bakmayın

Oyla:

Ahtapot Bey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MIUI çok güzel ama işte can sıkıcı durumlar da var böyle.. Bunun için arka planda çalışmasını istediğiniz uygulamarı MIUI pil tasarrufundan çıkarıp kısıtlama yok olarak tercih edebilirsiniz..
Yada son uygulamalardan kilitleyebilirsiniz ben öyle yapıyorum.

Pardon sizin cihazda saf Android vardı dimi, kusura bakmayın
Evet, saf Android var bu cihazda. Mayıs güncellemesinden sonra olmaya başladı, önceden gece yatarken açık bıraktıklarım bile sabah düzgün çalışmaya devam ediyordu.

Oyla:

gnydnyunus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Note 10 pro
Konular
11
Dostum aynı sorundan muzdaribim, sıfırlamayı denicem eğer faydasına görürsem size de haber veririm. Gerçekten can sıkıcı saniye geçmeden arka plandaki uygulamaya geri dönüyorum baştan başlatıyor kendini çok saçma. Eğer fayda görürsem size geri dönüş yaparım.

Oyla:

endspeed

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
1
Bu sorunu bende yaşıyordum ama düzeldi. Tüm uygulamaları önbelleklerini sildim açıp kapadım izinlerini uygulama üstü gösterip depolama izinlerini kontrol edip pil optimize yi kapatıp yaptım şimdilik bir sorun yok. Ama başka sorunlarım oldu onlarda düzeldi uygulamalar silikleşti hafıza kartında açılıp kapandı defalarca sanırım saf android olmasından düzene giremiyor bazen buna androidview mi neydi oda etki ediyor.

Oyla:

Ahtapot Bey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
3
Bu sorunu bende yaşıyordum ama düzeldi. Tüm uygulamaları önbelleklerini sildim açıp kapadım izinlerini uygulama üstü gösterip depolama izinlerini kontrol edip pil optimize yi kapatıp yaptım şimdilik bir sorun yok. Ama başka sorunlarım oldu onlarda düzeldi uygulamalar silikleşti hafıza kartında açılıp kapandı defalarca sanırım saf android olmasından düzene giremiyor bazen buna androidview mi neydi oda etki ediyor.
Ben de önbelleklerin hepsini sıfırladım ancak bir faydası olmadı depolama alanında temizlik yapmak dışında.

Oyla:

Ahtapot Bey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
3
Dostum aynı sorundan muzdaribim, sıfırlamayı denicem eğer faydasına görürsem size de haber veririm. Gerçekten can sıkıcı saniye geçmeden arka plandaki uygulamaya geri dönüyorum baştan başlatıyor kendini çok saçma. Eğer fayda görürsem size geri dönüş yaparım.
Beklemedeyim dostum.

Oyla:

gnydnyunus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Note 10 pro
Konular
11
dostum ben bir delilik yapıp andorid 8 oreo ya dönüş yaptım memnunum şuan vallahi zamanında gelir gelmez pie ye geçmiştim ama şuan farkettim ki çok stabil bir şekilde çalışıyor oreo da gerçekten senin için problem olmayacaksa dönmeni tavsiye ederim. forumda konusu da var gayet basit bir şekilde anlatılmış 5 dakikamı aldı yapmak. saygılar

Oyla:

Ahtapot Bey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
3
dostum ben bir delilik yapıp andorid 8 oreo ya dönüş yaptım memnunum şuan vallahi zamanında gelir gelmez pie ye geçmiştim ama şuan farkettim ki çok stabil bir şekilde çalışıyor oreo da gerçekten senin için problem olmayacaksa dönmeni tavsiye ederim. forumda konusu da var gayet basit bir şekilde anlatılmış 5 dakikamı aldı yapmak. saygılar
Bu kadar veriyi kaybetme riski alamam dostum, Pie çok sıkıntılı dediğin gibi.

Oyla:

Caqafores

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
A2 Lite
Konular