Uygulama Uygulama Önerileri

kingdomkiak

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Redmi note 7
Konum
İstanbul
Katılım
6 Haziran 2019
Konular
5
Mesajlar
61
Tepkime puanı
45
Puanları
18
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere kendi telefonumda yüklü bulunan ve kullandığım uygulamaları ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. Belki de bildiğiniz kullandığınız uygulamalar hepsi ama merak etmeyin Twitter, İnstagram önerecek değilim :) Şahsen kendim yeni uygulamalar deneyimlemek noktasında fazla iştahlıyım. Bu yüzden de konunun altına kendi kullandığınız uygulamaları yazarsanız da konuyu genişletmiş oluruz. Umarım işinize yarar.

A. Not Alma Uygulamaları:
1- "ColourNote"
İlk sıraya "ColourNote" uygulamasını koymak istiyorum. Çünkü benim en çok ihtiyacım olan şey kendime sticker tarzında ana ekrana not koyabileceğim bir widget sunmasıydı. Arayüzü biraz eski olsa da widget kullanımı ve faydası açısından iyi bir uygulama.

2- "Squid"
Bu uygulama daha çok el yazısıyla not tutmak isteyenler için ideal. Yüklü olmasına rağmen ben çok tercih etmiyorum.

3- "Not Defteri"
Uygulama size ayrı ayrı defterler oluşturma imkanı sunuyor. En sevdiğim özelliklerinden bir tanesi de her defter oluşturduğunuzda defterin başına bir aforizma yazıyor olması. Ve defterlerin tasarımları birbirlerinden farklı ve özelleştirilebilir.

4- "Paper"
Popüler bulut sistemi olan Dropbox'a ait bir uygulama. Bulut tabanlı çalışıyor ve sade/minimal bir arayüze sahip. Evernote'ta olduğu gibi senkronizasyon yaparak notlarınıza dilediğiniz yerden ulaşabiliyorsunuz.

5- "OneNote"
Bir Microsoft uygulaması. Akıllı telefon üretme konusundaki başarısızlıklarını dünyanın en önemli yazılım şirketi de olmaları dolayısıyla android uygulamalarında göstermiyorlar tabiki office uygulamaları yanında kullanılabilecek ve eğer öğrenci ya da akademisyenseniz ücretsiz alabileceğiniz Office 365 ile birlikte pcnize de kurabildiğiniz tasarımı şık kullanışlı bir uygulama. Pcnizle senkron çalışabilirsiniz.

B. Okuma, Eğitim ve PDF:
Kendi klasörümün ismi bu şekilde olduğu için böyle kategorize etmek istedim. Burada size muhtemelen hepinizin bildiği uygulamaları söyleyeceğim. Kusura bakmayın şimdiden.

1- "Foxit PDF"
Bir e-kitap okuyucu. Ben e-pub gibi uzantılar yerine pdf uzantılı dosyaları tercih ediyorum ve senkronize çalışmak benim için çok önemli. Bilgisayar programı da olması bu açıdan avantaj. Denemek isterseniz diye koyuyorum ama tercihim bu değil.

2- "Moon+ Reader"
Otomatik olarak gece modu gelmekte. Ve bence en bğyük özelliği kütüphane oluşturabilmeniz. Hem yerel kaynaklardan bir kütüphane oluşturabiliyorsunuz hem de net kütüphane özelliğiyle pdf drive, library genesis, feed books gibi platformlardan besleme yaparak kitaplarınızı indirebiliyorsunuz.

3- "Researcher"
Akademik metinlere ulaşabilmeniz için çok büyük bir derya. Birçok uluslararası dergilerden alanınıza göre ana sayfa oluşturabiliyorsunuz. İngilizce olduğunu belirtmek isterim. İngilizcesini geliştirmek isteyenler için de okuyabiğiniz, güncel, bilimsel metinlere ulaşabilirsiniz.

4- "TED"
TED konuşmalarını duymuşsunuzdur. Onun uygulaması işte. Faydalı olabilir :)

5- "Medium"
Bu bir blog sitesi çeşitli blogları takip edebilirsiniz. Modern bir çizgi sunmak istemişler tasarımda ama beni fazla yoruyor uygulamada vakit geçirmek.

6- "Acrobat Reader"

Hepimizin malumu bu uygulama asıl kullandığım uygulama hem tasarım hem kullanışlılık hem de erişelebilirlik anlamında en iyisi budur. Tabiki Adobe ;)

C. Tasarım, Fotoğraf ve Video

Burada kendi tasarımlarımı yaptığım vakit geçirdiğim, fotoğraflarımı düzenlediğim vd çoğunluğunu Adobe'un uygulamalarının oluşturduğu uygulamaları listelemek istedim.

1- "Spark Post"
Adobe'un uygulamalarını öncelikle bir Creative Cloud hesabı açarak kullanmanızı tavsiye ederim çünkü programların hepsi bu sayede birbiriyle bağlantılı çalışıyor. Spark en temelde hazır şablonların bulunduğu afiş, broşür, instagram, twitter postu, efektif hikayeler tasarlamanıza olanak tanıyan bir tasarım uygulaması. Çok zevkli tasarımlar yapabiliyorsunuz. İnstagramda kullanmak üzere örneğin. Daha önce sosyal medya ile ilgilenirken markanın postlarını burada tasarlardım.

2- "Lightroom"

Creative Cloud uygulamasıyla giriş yaptıktan sonra fotoğraflarınıza shop yapabileceğiniz ve 30 günlük premium hesabına sahip olacağınız bir foto düzenleme uygulaması. Buradan Adobe'un diğer bir uygulamasına yaptığınız çalışmayı direkt göndererek düzenlemenizi kusursuzlaştırabilirsiniz o uygulama da..

3- "Adobe Photoshop Fix"

Daha ince ve detatlı işleri dilerseniz hazır şablonlardan dilerseniz manuel olarak yapabileceğiniz bir uygulama. Programın en önemli özelliği yapabileceğiniz şeyleri öğreten hazır fotoğraflar olması. Bu yaratıcılığınızı artırarak sanatsal çalışmalar yapabilmenizin önünü açıyor.

4- "Retouch"

Bu uygulama sadece çektiğiniz fotoğraflardaki istenmeyen objeleri kaldırmak üzerine odaklanmış bir uygulamadır. Sanırım ücretliydi.

5- "Plant Snap"

Sürekli silip tekrar yüklediğim uygulamalardan. Tenel mantığı bitkileri yapay zeka ile tarayıp cinsini yetişme koşullarını adını sanını bakımını size söylüyor. Ücretli versiyonunda botanikçilerden danışmanlık da alabiliyorsunuz. Bitkilere ilgi duyanlar için güzel bir uygulama.

6 "Cam Scanner"

Aynı işi yapan çok uygulama olsa da ben bunu tercih ediyorum tarama uygulaması PDF ve birçok farklı formatta taramalar yapabiliyorsunuz ben genelde kütüphanede kitap tarayıp pdf yaparak Acrobat ta okuyorum ve önemli dökümanlarımı saklıyorum. Bulutlara direkt bağlantı kurabiliyor.

7- "Unfold"

İnstagram hikayeleri tasarlıyorsunuz işte. Güzel ve minimalist desenleri var.

8- "MUBI"

edu uzantılı mail adresi olanlara ücretsiz olan, bir sinema festivali uygulaması diyebilirim. Özellikle sinemaya ilgi duyanlara hitap eden her hafta farklı filmleri gösterime sunan ve sürekli değişen bir salon gibi düşünebilirsiniz. Film eleştirileri ve film hakkında diğer detayları da bulabileceğiniz İmdb ve netflix birleşimi gibi yararlı bir uygulama.

Haki hazırda kullandığım 190'nın üzerinde uygulama var telefondan yazdım ve yoruldum. Devam edeceğim. Şimdilik iyi geceler (26 Ekim '19 01.02)

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Yaş
50
Konum
Aydın-Merkez
Katılım
6 Aralık 2016
Konular
10
Mesajlar
2.789
Tepkime puanı
5.081
Puanları
188

 
Üst Alt