Yardım Uugulamaları SD karta aktarma

Cankartal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Redmi note 7
Meslek
Cad cam operatörü
Konular
31
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global version
Telefon Modeli
Redmi note 10
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar manuel olarak oyun sosyal medya gibi vs uygulamarı manuel olaral hafıza kartına aktarma şansım varmı cihazım 64 gb doldu taştı 🤣

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M....
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
42
Merhabalar manuel olarak oyun sosyal medya gibi vs uygulamarı manuel olaral hafıza kartına aktarma şansım varmı cihazım 64 gb doldu taştı 🤣
Konuya bir bakın.

Oyla:

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Cankartal, link2sd dışında pek işe yarar bir yolu yok. Link2sd ise özel bir kart ve biraz uğraşmak gerektirir. Bu işlerle haşır neşir değilseniz, partition, ext gibi terimler size bir şey ifade etmiyor ise bilen birinden yardım alın.
Minitool partition wizard uygulaması ve class 10 yani hızlı bir sdkarta ihtiyaç var. Markasız veya ucuz bir kart ise hiç uğraşmayayın derim. Elinizde kalır.
Kartınıza MTPW ile ikinci bir bölüm oluşturun ext2 veya ext4 olarak formatlayın.(bazı romlarda ext4 sorun çıkarabilir deneme yanılma yapın) Mesela kart 32 GB ise 20 GB sini ext4 kalanı fat32 yapmalısınız. Artık kartı tele takın. Kartı dahili depolama olarak göstermeyin. Link2sd uygulamasını indirip telefona kurun. Geçmiş olsun.

Ancaak bana kalırsa biraz hatalı kullanım nedeniyle hafızanız doluyor. Telefon rootlu ise sdmaid ile bir temizlik yapın bakalım. 2 GB civarında çöp bulup temizleyecektir.

Oyla:

Cankartal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Redmi note 7
Meslek
Cad cam operatörü
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cankartal, link2sd dışında pek işe yarar bir yolu yok. Link2sd ise özel bir kart ve biraz uğraşmak gerektirir. Bu işlerle haşır neşir değilseniz, partition, ext gibi terimler size bir şey ifade etmiyor ise bilen birinden yardım alın.
Minitool partition wizard uygulaması ve class 10 yani hızlı bir sdkarta ihtiyaç var. Markasız veya ucuz bir kart ise hiç uğraşmayayın derim. Elinizde kalır.
Kartınıza MTPW ile ikinci bir bölüm oluşturun ext2 veya ext4 olarak formatlayın.(bazı romlarda ext4 sorun çıkarabilir deneme yanılma yapın) Mesela kart 32 GB ise 20 GB sini ext4 kalanı fat32 yapmalısınız. Artık kartı tele takın. Kartı dahili depolama olarak göstermeyin. Link2sd uygulamasını indirip telefona kurun. Geçmiş olsun.

Ancaak bana kalırsa biraz hatalı kullanım nedeniyle hafızanız doluyor. Telefon rootlu ise sdmaid ile bir temizlik yapın bakalım. 2 GB civarında çöp bulup temizleyecektir.
Telefonda root yok ama saçma bir şekilde doldu telefonda telefona aktarım yapınca diğer 20 gb yakın gözüküyor dediklerinizi yapmak için anlamam lazım ama hiç anlamıyorum mesela 3 5 gb oyunu aktarmak gibi telefonu rahatlak istediğimden böyle bir soru sordum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ÖRNEK BU ŞEKILDE DİĞER OLAN NE BİR TÜRLÜ ÇÖZEMİYORUM

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-12-10-10-36-14-660_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-12-10-10-36-14-660_com.miui.securitycenter.jpg
    295,6 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Oyla:

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Cankartal, diğer olan şeyler geçici dosyalar. Mesela telegram girdiğiniz her gruptaki bütün medyaları geçici olarak telefona indirir. Yüzlerce dosya. Sosyal medya uygulamaları aynı şekilde. Aslında çoğu resim vs ama cache klasöründe tuttuğu için resim ses vs olarak görünmez.
Root olmadan yapacak bir şey yok.

Oyla:

Cankartal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Redmi note 7
Meslek
Cad cam operatörü
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cankartal, diğer olan şeyler geçici dosyalar. Mesela telegram girdiğiniz her gruptaki bütün medyaları geçici olarak telefona indirir. Yüzlerce dosya. Sosyal medya uygulamaları aynı şekilde. Aslında çoğu resim vs ama cache klasöründe tuttuğu için resim ses vs olarak görünmez.
Root olmadan yapacak bir şey yok.
Root olmadsn temizleme şansım yok o zaman

Oyla:
Üst Alt