Yardım Unroot ve stock ROM'a dönmek

hlgrf

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özkan
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
LineageOS 17.1
Telefon Modeli
Redmi Note 7
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba, yaklaşık 3 ay önce RN7 cihazıma root attım ve lineageOS 17.1 resmi romunu kurdum. Miui 12.5 rn7'ye geleceği içim yakın zamanda telefonumu ilk aldığım düzene döndürmek ve miui 12.5 kullanmak istiyorum.

Orangefox twrp ve magisk var telefonumda şuan. bu 2 şeyi kaldırmam gerek sanırım Unroot ve stock roma dönmek için zlemem gereken adımları sırasıyla cahile anlatır gibi anlatırsanız anlamamda bir sorun olmaz gibi:) bootloader olayı var bir de sanırım ama b konu hakkında bilgim yok açık kalması bir etki yaratır mı mesela banka uygulamlarında bildirim gibi. Yaratmazsa açık kalması benim için sorun teşkil etmez.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Son sürüm EU Romu kurun TWRP üzerinden, sıkıntınız kalmaz. 12.5 için stok roma dönmek çok mantıklı değil çünkü stok roma gelmesine daha var. En hızlı, EU Beta romu ile deneyimlersiniz 12.5'i.

Romu kurunca Magisk de silinir, böylece unroot da yapmış olursunuz. İsterseniz kurmasanız da olur. Root kurmadığınız sürece banka uygulamaları sıkıntı da çıkartmaz.

Zaten şu an sizin cihazınızın BL kilidi açıktır. Garantili cihaz ise BL kilidini açmak garanti dışı bırakır cihazınızı ama garantisiz ise zaten açık olması yararınıza (IMEI tamiri için).

Nasıl kuracağınızı Note 7 için EU Beta konusuna girerseniz öğrenirsiniz. :)

Oyla:

hlgrf

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özkan
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle cevap için teşekkürler. Eu beta orjinal miui romu mu acaba? Güvenlik konusunda endişe ettiğim için stock rom ve unroot etmek istiyorum telefonumu. Eğer normal stock romdan farkı yoksa eu beta yı indireceğim.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Öncelikle cevap için teşekkürler. Eu beta orjinal miui romu mu acaba? Güvenlik konusunda endişe ettiğim için stock rom ve unroot etmek istiyorum telefonumu. Eğer normal stock romdan farkı yoksa eu beta yı indireceğim.
Orijinal rom değil, custom rom. Çin romunu baz alarak çıkartılıyor. Güvenlik konusunda hiç endişe etmeyin, stok romda asıl endişe etmeniz lazım. Stok romda birçok reklam servisi ve veri toplama hizmeti var. Bunda reklamlar kaldırılmış ve veri toplama sistemleri kapatılmış hâli olduğu için çok daha az veriniz alınıyor. Siz bilmediğiniz bir uygulamaya verilerinizi vermezseniz hiçbir sorun olmaz. :)

Ayrıca dediğim gibi, stok roma daha çok var gelmesine 12.5'in. ki gelince de birçok özellik eksik gelecek Note 7'ye. EU Rom'da stok romdan daha fazla özellik var.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104

Oyla:

hlgrf

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özkan
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Orijinal rom değil, custom rom. Çin romunu baz alarak çıkartılıyor. Güvenlik konusunda hiç endişe etmeyin, stok romda asıl endişe etmeniz lazım. Stok romda birçok reklam servisi ve veri toplama hizmeti var. Bunda reklamlar kaldırılmış ve veri toplama sistemleri kapatılmış hâli olduğu için çok daha az veriniz alınıyor. Siz bilmediğiniz bir uygulamaya verilerinizi vermezseniz hiçbir sorun olmaz. :)

Ayrıca dediğim gibi, stok roma daha çok var gelmesine 12.5'in. ki gelince de birçok özellik eksik gelecek Note 7'ye. EU Rom'da stok romdan daha fazla özellik var.
Anladım. Eu romu orangefox twrp den kurmadan Wipe kısmında hangi seçenekleri seçmem gerekiyor. Sıfır kurulum yapmak istiyorum. Sadece eu romu flashlasam yeter mi?

Birde miui 12.5 yayınlanınca otomatik ayarlardan yükleyebilir miyim? Yoksa onu da twrpden mi yüklemem gerekecek?

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Anladım. Eu romu orangefox twrp den kurmadan Wipe kısmında hangi seçenekleri seçmem gerekiyor. Sıfır kurulum yapmak istiyorum. Sadece eu romu flashlasam yeter mi?

Birde miui 12.5 yayınlanınca otomatik ayarlardan yükleyebilir miyim? Yoksa onu da twrpden mi yüklemem gerekecek?
Zaten konusu var hocam. Konusunda da her şey yazıyor:

Oyla:

hlgrf

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özkan
Cihazım
GM Discovery
Konular
1