Yardım Uluslararası dolaşımda (Roaming) Ayarları

mfd1518

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet Fatih
Cihazım
Redmi Note 12p
Konular
2
Değerli arkadaşlar merhaba. Başlıkta belirttiğim konuda danışmak istedim. İşim gereği bir süreliğine yurtdışında bulunmak zorundayım. Bulunduğum ülkede (Rusya) kendime bir yerel hat aldım. Ancak yurtdışındayken bankacılık işlemleri sms onay kodlarını alabilmem için Türkiye hattımı da Uluslararası dolaşıma (Roaming) açmak zorunda kaldım. Buraya kadar herşey normal. Ama bazen türkiyeden gelen çağrıları, dikkatimden kaçtığı için açıyorum. Hal böyle olunca sizinde tahmin edeceğiniz üzere Türkiye hattımın faturası kabarıyor. Bu konuda Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım ve sadece sms gelsin istedim ama çözüm sunamadılar.

Çözüm İsdeğim Asıl Konu: Sadece sms gelsin ve gelen çağrıları Uluslararası dolaşımda (Roaming) engellemek. Engellenen çağrılar içinse mümkünse bildirim almanın bir yolu olursa iyi olur çünkü bazen önemli aramalar olabiliyor dolayısıyla haberdar olmak lazım.

Bu ayarları cihaz üzerinden yapmak mümkün mü. Yada başka bir yolla? Tuşlu telefon öneren de var ama cebimde iki telefon taşımak da istemiyorum.

Not: Telefon/Ayarlar/Çağrı hesapları/Çağrı ayarları/Gelişmiş ayarlar yolunu izleyerek birşeyler buldum ama emin olamadım.

Bu konuda deneyimi olan yada yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Cihaz: Redmi Note 12 Pro 5G
Sistem: MIUI Global 14.0.6 Sürüm: 14.0.6.0 (TMOMIXM)
Adroid Sürüm: 13 TP1A.220624.014
Hatt: TürkTelekom (Faturalı)

Cemdede

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zeki
Cihazım
Redmi Note 10s
Meslek
Otobüs Kaptanı
Konular
76
Bence tüm aramaları telesekretere yönlendirip kim aramış servisinizde açıksa sms alırsınız

Fatihmy8

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Note 9s
Konular
18
Değerli arkadaşlar merhaba. Başlıkta belirttiğim konuda danışmak istedim. İşim gereği bir süreliğine yurtdışında bulunmak zorundayım. Bulunduğum ülkede (Rusya) kendime bir yerel hat aldım. Ancak yurtdışındayken bankacılık işlemleri sms onay kodlarını alabilmem için Türkiye hattımı da Uluslararası dolaşıma (Roaming) açmak zorunda kaldım. Buraya kadar herşey normal. Ama bazen türkiyeden gelen çağrıları, dikkatimden kaçtığı için açıyorum. Hal böyle olunca sizinde tahmin edeceğiniz üzere Türkiye hattımın faturası kabarıyor. Bu konuda Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım ve sadece sms gelsin istedim ama çözüm sunamadılar.

Çözüm İsdeğim Asıl Konu: Sadece sms gelsin ve gelen çağrıları Uluslararası dolaşımda (Roaming) engellemek. Engellenen çağrılar içinse mümkünse bildirim almanın bir yolu olursa iyi olur çünkü bazen önemli aramalar olabiliyor dolayısıyla haberdar olmak lazım.

Bu ayarları cihaz üzerinden yapmak mümkün mü. Yada başka bir yolla? Tuşlu telefon öneren de var ama cebimde iki telefon taşımak da istemiyorum.

Not: Telefon/Ayarlar/Çağrı hesapları/Çağrı ayarları/Gelişmiş ayarlar yolunu izleyerek birşeyler buldum ama emin olamadım.

Bu konuda deneyimi olan yada yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Cihaz: Redmi Note 12 Pro 5G
Sistem: MIUI Global 14.0.6 Sürüm: 14.0.6.0 (TMOMIXM)
Adroid Sürüm: 13 TP1A.220624.014
Hatt: TürkTelekom (Faturalı)
Telefon bilgilarine girip depolamaya 4 5 kere tıklayınca telefon sim ayarları sekmesi geliyor oradan ağ türünü lte only yaptığım zaman benim telefonuma çağrı gelmiyor otomatikman meşgule düşüyor deniyebilirisin

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-03-02-21-08-42-360_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-03-02-21-08-42-360_com.android.settings.jpg
    252,9 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_2024-03-02-21-08-51-625_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-03-02-21-08-51-625_com.android.settings.jpg
    67,6 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20240302_211016.jpg
    IMG_20240302_211016.jpg
    153,2 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20240302_211044.jpg
    IMG_20240302_211044.jpg