- Adım
- Mehmet Fatih
- Cihazım
- Redmi Note 12p
- Konular
- 2
Değerli arkadaşlar merhaba. Başlıkta belirttiğim konuda danışmak istedim. İşim gereği bir süreliğine yurtdışında bulunmak zorundayım. Bulunduğum ülkede (Rusya) kendime bir yerel hat aldım. Ancak yurtdışındayken bankacılık işlemleri sms onay kodlarını alabilmem için Türkiye hattımı da Uluslararası dolaşıma (Roaming) açmak zorunda kaldım. Buraya kadar herşey normal. Ama bazen türkiyeden gelen çağrıları, dikkatimden kaçtığı için açıyorum. Hal böyle olunca sizinde tahmin edeceğiniz üzere Türkiye hattımın faturası kabarıyor. Bu konuda Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım ve sadece sms gelsin istedim ama çözüm sunamadılar.
Çözüm İsdeğim Asıl Konu: Sadece sms gelsin ve gelen çağrıları Uluslararası dolaşımda (Roaming) engellemek. Engellenen çağrılar içinse mümkünse bildirim almanın bir yolu olursa iyi olur çünkü bazen önemli aramalar olabiliyor dolayısıyla haberdar olmak lazım.
Bu ayarları cihaz üzerinden yapmak mümkün mü. Yada başka bir yolla? Tuşlu telefon öneren de var ama cebimde iki telefon taşımak da istemiyorum.
Not: Telefon/Ayarlar/Çağrı hesapları/Çağrı ayarları/Gelişmiş ayarlar yolunu izleyerek birşeyler buldum ama emin olamadım.
Bu konuda deneyimi olan yada yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Cihaz: Redmi Note 12 Pro 5G
Sistem: MIUI Global 14.0.6 Sürüm: 14.0.6.0 (TMOMIXM)
Adroid Sürüm: 13 TP1A.220624.014
Hatt: TürkTelekom (Faturalı)
Çözüm İsdeğim Asıl Konu: Sadece sms gelsin ve gelen çağrıları Uluslararası dolaşımda (Roaming) engellemek. Engellenen çağrılar içinse mümkünse bildirim almanın bir yolu olursa iyi olur çünkü bazen önemli aramalar olabiliyor dolayısıyla haberdar olmak lazım.
Bu ayarları cihaz üzerinden yapmak mümkün mü. Yada başka bir yolla? Tuşlu telefon öneren de var ama cebimde iki telefon taşımak da istemiyorum.
Not: Telefon/Ayarlar/Çağrı hesapları/Çağrı ayarları/Gelişmiş ayarlar yolunu izleyerek birşeyler buldum ama emin olamadım.
Bu konuda deneyimi olan yada yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Cihaz: Redmi Note 12 Pro 5G
Sistem: MIUI Global 14.0.6 Sürüm: 14.0.6.0 (TMOMIXM)
Adroid Sürüm: 13 TP1A.220624.014
Hatt: TürkTelekom (Faturalı)