Yardım ülke kodları nedeniyle miui romların rehberde kişileri hatalı ve çift göstermesi

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Miui romlarında bir hata mevcut.

Rehberinizde kayıtlı olmayan birisi sizi aradı ve diyelim ki rehberinize kayıt ettiniz ilk defa. Sorun yok çünkü +90 gibi ülke kodu ile kayıt ediliyor.

Ancak eski bir cihazdan geçiş yaptınız miui romlu bir cihaza. Eski yedeklerinizi google, myphone explorer, sms backup tarzı programlarla ilk defa miui romlu cihaza attınız.

Rehberinizde şimdi eski yedeğinizde numaralarınızın bazıları ülke kodu ile kayıtlı, bazıları ise değil, direk 05xx ile kayıtlı. İşte bu ülke kodsuz kayıtlı kişilere mesaj sms attınız. Karşıdaki kişi size yanıt verdiğinde

A 16 dakika önce
bla bla
A 20 dakika önce
blu blu

şeklinde görünüyor iki farklı kişiden ama aynı isimli iki farklı kişiden ya da bazen bir tanesinde numara olarak. Karşıdan gelen ile, benim gönderdiğim mesaj aynı konuşma altında olmuyor.
çözümü sms almalar başlamadna önce bütün numaralarımızı +90'lı tek formata dönüştürmek gibi görünüyor.

Bu bir rom hatasıdır. Sistemin son 7-10 hanesi aynı olan numarayı aynı kişi görememesi bir hatadır.

450 kişi olsa yarısında da numaralarda +90 olmasa vay anam babam uğraş dur.

çözümü var mı?

bütün numaraları aynı formata otomatik dönüştüren program var mı bildiğiniz?

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Miui romlarında bir hata mevcut.

Rehberinizde kayıtlı olmayan birisi sizi aradı ve diyelim ki rehberinize kayıt ettiniz ilk defa. Sorun yok çünkü +90 gibi ülke kodu ile kayıt ediliyor.

Ancak eski bir cihazdan geçiş yaptınız miui romlu bir cihaza. Eski yedeklerinizi google, myphone explorer, sms backup tarzı programlarla ilk defa miui romlu cihaza attınız.

Rehberinizde şimdi eski yedeğinizde numaralarınızın bazıları ülke kodu ile kayıtlı, bazıları ise değil, direk 05xx ile kayıtlı. İşte bu ülke kodsuz kayıtlı kişilere mesaj sms attınız. Karşıdaki kişi size yanıt verdiğinde

A 16 dakika önce
bla bla
A 20 dakika önce
blu blu

şeklinde görünüyor iki farklı kişiden ama aynı isimli iki farklı kişiden ya da bazen bir tanesinde numara olarak. Karşıdan gelen ile, benim gönderdiğim mesaj aynı konuşma altında olmuyor.
çözümü sms almalar başlamadna önce bütün numaralarımızı +90'lı tek formata dönüştürmek gibi görünüyor.

Bu bir rom hatasıdır. Sistemin son 7-10 hanesi aynı olan numarayı aynı kişi görememesi bir hatadır.

450 kişi olsa yarısında da numaralarda +90 olmasa vay anam babam uğraş dur.

çözümü var mı?

bütün numaraları aynı formata otomatik dönüştüren program var mı bildiğiniz?

Rehberdeki Kişileri VCF Olarak SD-Karta Aktarın. Sonra Notepad++ İle Açıp;

TELEPHONE:0507 ile başlayan Satırları
TELEPHONE:+90507 ile Tümünü Değiştir Seçeneğiyle Değiştirip, Kaydedin.
Sonra Değiştirdiğiniz VCF Dosyasını Telefona Atıp, Rehberden İçeri AktarYapın ;) (Tabii ki Tüm Kişileri Sildikten Sonra Aktarmayı Yapın)

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
mantıklı bir öneri. ama 530'dan 559'a kadar bütün kodlar için yapmak lazım.

es keza telefon numarasın ortasında bu kodlar sıraya girmişse onlar da değişecek.

xxxxx507xx

numara bu diyelim. bunu da değiştirir ki notepad++, word excel vs.

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
mantıklı bir öneri. ama 530'dan 559'a kadar bütün kodlar için yapmak lazım.

es keza telefon numarasın ortasında bu kodlar sıraya girmişse onlar da değişecek.

xxxxx507xx

numara bu diyelim. bunu da değiştirir ki notepad++, word excel vs.

TELEPHONE:05 ile BaşlayanlarınTümünü TELEPHONE:+905 Yazarsanız Sorun Olmaz. Tüm Numarayı Değil, Aradığınız İçeriği Değiştirecektir.

Oyla:

c3yt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
HCahitSağlam
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Konular
1
Aynı sorun bende de vardı. Number Fixer ile tüm numaraların başına +9 koydum hepsi düzeldi.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Aynı sorun bende de vardı. Number Fixer ile tüm numaraların başına +9 koydum hepsi düzeldi.

Ben de aynı şekilde düzeltmiştim. Hemen hemen tüm MIUI kullanıcılarına tavsiye ettiğim bir uygulama. :)

Oyla:

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36

Gerçekten çok güzel bir uygulama bu. İşe yarıyor.

Oyla:
Üst Alt