- Adım
- Njlos53
- Cihazım
- Poco x4 pro 5g
- Konular
- 33
Bir haberde okudum. Uçak modunu açıp, wifi ve hücresel bağlantıyı kapatarak telefonu şarj ettirdiğimiz takdirde bir çok faydası olacağını yazıyordu. Merak edip kendi " Poco X3 Pro " telefonumda bu yöntemi uyguladım. Daha önceleri şarj ederken acaip derecede ısınan telefonum bu yöntemle şarj ederken buz gibi soğuk oldu ve hızlı şarj etti. Daha sonra bu durumu yapay zekaya sordum. Aldığım cevap aşağıdadır :
Uçak modu açıkken telefonu şarj etmek, şarj süresini kısaltabilir ve bazı durumlarda enerji tasarrufu sağlayabilir. İşte sebepleri:
### **Faydaları
*
1. **Daha Hızlı Şarj
*
- Uçak modunda, telefon arka planda veri alışverişi yapmaz (Wi-Fi, mobil veri, Bluetooth kapalıdır). Bu, enerji tüketimini azaltarak şarj süresini kısaltabilir.
2. **Pil Ömrüne Destek
*
- Sürekli sinyal arama, bildirimler ve arka plan uygulamaları pil yükünü artırır. Uçak modu bunları engelleyerek daha verimli şarj sağlar.
3. **Isınmayı Azaltır
*
- Şarj sırasında ısınan telefonların performansı düşebilir. Uçak modu, işlemci ve radyo sinyallerini minimize ederek ısınmayı azaltabilir.
Yorumlarınızı burada yazabilirsiniz
Uçak modu açıkken telefonu şarj etmek, şarj süresini kısaltabilir ve bazı durumlarda enerji tasarrufu sağlayabilir. İşte sebepleri:
### **Faydaları
1. **Daha Hızlı Şarj
- Uçak modunda, telefon arka planda veri alışverişi yapmaz (Wi-Fi, mobil veri, Bluetooth kapalıdır). Bu, enerji tüketimini azaltarak şarj süresini kısaltabilir.
2. **Pil Ömrüne Destek
- Sürekli sinyal arama, bildirimler ve arka plan uygulamaları pil yükünü artırır. Uçak modu bunları engelleyerek daha verimli şarj sağlar.
3. **Isınmayı Azaltır
- Şarj sırasında ısınan telefonların performansı düşebilir. Uçak modu, işlemci ve radyo sinyallerini minimize ederek ısınmayı azaltabilir.
Yorumlarınızı burada yazabilirsiniz