İpucu Uçak Modu açıkken Şarj etmek...

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
33
Bir haberde okudum. Uçak modunu açıp, wifi ve hücresel bağlantıyı kapatarak telefonu şarj ettirdiğimiz takdirde bir çok faydası olacağını yazıyordu. Merak edip kendi " Poco X3 Pro " telefonumda bu yöntemi uyguladım. Daha önceleri şarj ederken acaip derecede ısınan telefonum bu yöntemle şarj ederken buz gibi soğuk oldu ve hızlı şarj etti. Daha sonra bu durumu yapay zekaya sordum. Aldığım cevap aşağıdadır :

Uçak modu açıkken telefonu şarj etmek, şarj süresini kısaltabilir ve bazı durumlarda enerji tasarrufu sağlayabilir. İşte sebepleri:

### **Faydaları:**
1. **Daha Hızlı Şarj:**
- Uçak modunda, telefon arka planda veri alışverişi yapmaz (Wi-Fi, mobil veri, Bluetooth kapalıdır). Bu, enerji tüketimini azaltarak şarj süresini kısaltabilir.

2. **Pil Ömrüne Destek:**
- Sürekli sinyal arama, bildirimler ve arka plan uygulamaları pil yükünü artırır. Uçak modu bunları engelleyerek daha verimli şarj sağlar.

3. **Isınmayı Azaltır:**
- Şarj sırasında ısınan telefonların performansı düşebilir. Uçak modu, işlemci ve radyo sinyallerini minimize ederek ısınmayı azaltabilir.

Yorumlarınızı burada yazabilirsiniz

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Aslında uçak modunda şarj etmenin mantığı, cihaz şarj olurken veri iletişimini keserek fazla güç harcamasının önüne geçmek. Bu nedenle siz uçak moduna alıp şarja bağladığınızda cihazınız daha hızlı şarj oluyor ve daha az ısınıyor. Ama her ne kadar siz veri iletişimini kesmiş olsanız da cihaz açık olduğu sürece güç devam edecektir. Bu nedenle daha da sağlıklı olan aslında cihazı tamamen kapatıp şarj etmek. Bu şekilde sadece veri iletişimini kesmekle kalmaz cihazın güç harcamasını da engellemiş olursunuz ve en sağlıklı şarja ulaşırsınız.

Üst Alt