Sohbet Type c hi-res dac

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
Herkese selam. Bu harici dac konularında tecrübem yok bilenler ve ya kullananlar aydınlatırsa sevinirim. Müzik dinlemeyi çok seviyorum. Fakat bluetooth kulaklıklar da malum ses kalitesini en iyi şekilde alamıyoruz. Tidal kullanıyordum fakat çok tüketmesemde türkçe içeriklerin eksikliği uyuz etti beni bende apple müziğe geçtim. Son beta güncellemesiyle kendi ses codeclerinde parçaları eklediler extra dolby atmos ve alac formatında şarkılarıda servise başladılar android tarafında. Ses kalitesini çok beğendim ama en iyi ses kalitesini almak istediğim için kz kulaklık ve harici bir dac almayı düşündüm biraz araştırma yaptım. Gerçekten ses kalitesindeki farkı hissedebilirmiyim kulaklarım iyi sesi ayırt eder:)

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
KZ kulaklıklar baya iyi. Ben 7 yıldır kullanıyorum. 2 tane değiştirdim. Şu an kullandığım ZS 10 modeli. Kısaca kulaklık seçimin iyi.

Diğer tarafdan bluetooth kulaklıkların da kendi kodekleri var. Qualcomm-lu bir telefon kullanıyorsan ve işlemcinin desteği varsa APTxHD teknologili bir kulaklıkla daha iyi ses ala bilirsin.

Dac önermem zira taşıması felan baya zahmetli. Koca-koca aparatlar. Ha alırsan da farkı hiss edersin.

Benim önerim şöyle. 1. İyi bir KZ kulaklık+DAC desteği olan KZ kablosu. Kendi sitelerinde olmalı. Ben Aliexpressten öyle almıştım. KZ kulaklığın kablosunu çıkartdım, DAClı kabloyu taktım kulaklığa. DAC kulaklığın type-c ucunda yerleştirimiş. Baya portativdi.
2. Önerim. İyi bir KZ kulaklık+ KZ-in kendisinin AptxHD destekli bluetooth modulu. Kablolu kulaklıkları kablosuza çeviriyorsun böylelikle. Bu şuan benin kullandığım.

• Beğen
Tepkiler: E.D

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam portable daclar var 3.5 mm çıkışlı aynı bizim xiaomi lerde kutudan çıkan çeviriciler gibi o tarz birşey arayışındayım. Benim kulaklıkta sadece aac desteği var aptx olsa daha iyi tabi ama ne olursa olsun kablolu kulaklıklar ses aktarımı konusunda daha iyi diye düşünüyorum.
. Bu tarz birşey arayışındayım ama ne kadar etkili olur bilemedim. Ayrıca şuanda aldığım ses gayet tatminkar kaliteli müzik viper4android+NL sound modülleriyle gerçekten müzik dinlemek keyifli fakat insan oğlu işte hep daha iyisi olabilir mi diye düşünüyor:) Birde olurda garantili bir cihaz felan alırsak ilerde modül kullanamam uzun süre birazda arayışım o yüzden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu iki kulaklıktan birini almayı düşünüyorum hocam.Kaliteli birde kablo işimi görürmü sizce?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-06-23-21-01-25-493_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2021-06-23-21-01-25-493_com.opera.browser.jpg
    439,5 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_2021-06-23-21-00-28-560_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2021-06-23-21-00-28-560_com.opera.browser.jpg
    463,1 KB · Görüntüleme: 1

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Herkese selam. Bu harici dac konularında tecrübem yok bilenler ve ya kullananlar aydınlatırsa sevinirim. Müzik dinlemeyi çok seviyorum. Fakat bluetooth kulaklıklar da malum ses kalitesini en iyi şekilde alamıyoruz. Tidal kullanıyordum fakat çok tüketmesemde türkçe içeriklerin eksikliği uyuz etti beni bende apple müziğe geçtim. Son beta güncellemesiyle kendi ses codeclerinde parçaları eklediler extra dolby atmos ve alac formatında şarkılarıda servise başladılar android tarafında. Ses kalitesini çok beğendim ama en iyi ses kalitesini almak istediğim için kz kulaklık ve harici bir dac almayı düşündüm biraz araştırma yaptım. Gerçekten ses kalitesindeki farkı hissedebilirmiyim kulaklarım iyi sesi ayırt eder:)
Dac eğer telefonun düşük seviyeyse fark eder tam farki hissedebilmen içinde gene kullandığın kulaklikta orta hal ve iyisi olmalı

• Beğen

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Hocam portable daclar var 3.5 mm çıkışlı aynı bizim xiaomi lerde kutudan çıkan çeviriciler gibi o tarz birşey arayışındayım. Benim kulaklıkta sadece aac desteği var aptx olsa daha iyi tabi ama ne olursa olsun kablolu kulaklıklar ses aktarımı konusunda daha iyi diye düşünüyorum.
. Bu tarz birşey arayışındayım ama ne kadar etkili olur bilemedim. Ayrıca şuanda aldığım ses gayet tatminkar kaliteli müzik viper4android+NL sound modülleriyle gerçekten müzik dinlemek keyifli fakat insan oğlu işte hep daha iyisi olabilir mi diye düşünüyor:) Birde olurda garantili bir cihaz felan alırsak ilerde modül kullanamam uzun süre birazda arayışım o yüzden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu iki kulaklıktan birini almayı düşünüyorum hocam.Kaliteli birde kablo işimi görürmü sizce?
Hocam KZ modelleri de kendi içinde ayrışıyor. Yani en iyi sesi istiyorsan en tepe modellerine bak. Sanırım Z ve ZS serisiydi en tepesi. Eskiden öyleydi şimdi nasıl bilmiyorum.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

• Beğen

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Anlattıklarım sana uyuyorsa sana bunu öneririm. TRY 356.48 31%OFF | Xiaomi HIFI DAC kulaklık amplifikatör ses taşınabilir 600Ω 3.5mm USB tip C hızlı şarj adaptörü müzik kayıt stüdyosu ekipmanları

• Beğen

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anlattıklarım sana uyuyorsa sana bunu öneririm. TRY 356.48 31%OFF | Xiaomi HIFI DAC kulaklık amplifikatör ses taşınabilir 600Ω 3.5mm USB tip C hızlı şarj adaptörü müzik kayıt stüdyosu ekipmanları
Eyvallah hocam araştırmaya dewam ediyorum.

Üst Alt