Soru Twrpden Rom Flaşlayamıyorum

Zeulty

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Redmi Note 11
Meslek
Öğrenci
Konular
14
Redmi Note 11 Spes Cihazıma Twrp'den Adb Sideload Aracılığıyla Rom Flaşlamak İstediğimde adb: failed to read command: No error diye hata alıyorum ardından sideload failed diye kapanıyor neden olabilir

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Bu hatayı almanızın birkaç sebebi olabilir ve genellikle sistemin ADB arabirimini düzgün tanımadığı durumlarda bu tür hatalar alıyorsunuz. Aşağıdaki adımları takip edip yeniden denemenizi tavsiye ederim.

1. **ADB Sürücülerini Kontrol Edin:** Bilgisayarınızdaki ADB sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eğer sürücüler güncel değilse, güncel sürümü kurarak bu problemi çözebilirsiniz.

2. **USB Debugging Modunu Kontrol Edin:** Telefonunuzun "Geliştirici Seçenekleri" altında yer alan "USB Hata Ayıklama" seçeneğinin aktif olduğuna emin olun. Bu mod aktif değilse, ADB sizin komutlarınızı algılayamaz.

3. **USB Bağlantı Tipini Kontrol Edin:** Telefonunuz bilgisayara bağlıyken, genellikle bir USB seçenekleri bildirimi alırsınız. Bu bildirimi açın ve "Dosya aktarımı" seçeneğini seçtiğinizden emin olun.

4. **TWRP Sürümünü Güncelleyin:** Kullandığınız TWRP'nin sürümü de hataya neden olmuş olabilir. Yanıp sönme sorunlarını çözmek için TWRP'nin en son sürümünü kullanmayı deneyin.

5. **ROM Dosyasını Kontrol Edin:** ROM dosyanızın bozuk olması da bu hatayı almanıza neden olabilir. Dosyanın herhangi bir hata olmadığından emin olun. İndirme esnasında hata olmuş olabilir, tekra indirmeyi deneyin.

Bu basit çözüm önerilerini denemeniz sorununuzu çözebilecektir. Eğer bu adımlar çözüm sağlamazsa, daha detaylı yardım için cihazınızın modeli, ROM'unuzun tam versiyonu ve yaptığınız işlemlerin ayrıntılı bir açıklamasını paylaşmanız gerekecek. Bu, size daha spesifik ve etkili bir çözüm sunmamızı sağlar.

Zeulty

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Redmi Note 11
Meslek
Öğrenci
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu hatayı almanızın birkaç sebebi olabilir ve genellikle sistemin ADB arabirimini düzgün tanımadığı durumlarda bu tür hatalar alıyorsunuz. Aşağıdaki adımları takip edip yeniden denemenizi tavsiye ederim.

1. **ADB Sürücülerini Kontrol Edin:** Bilgisayarınızdaki ADB sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eğer sürücüler güncel değilse, güncel sürümü kurarak bu problemi çözebilirsiniz.

2. **USB Debugging Modunu Kontrol Edin:** Telefonunuzun "Geliştirici Seçenekleri" altında yer alan "USB Hata Ayıklama" seçeneğinin aktif olduğuna emin olun. Bu mod aktif değilse, ADB sizin komutlarınızı algılayamaz.

3. **USB Bağlantı Tipini Kontrol Edin:** Telefonunuz bilgisayara bağlıyken, genellikle bir USB seçenekleri bildirimi alırsınız. Bu bildirimi açın ve "Dosya aktarımı" seçeneğini seçtiğinizden emin olun.

4. **TWRP Sürümünü Güncelleyin:** Kullandığınız TWRP'nin sürümü de hataya neden olmuş olabilir. Yanıp sönme sorunlarını çözmek için TWRP'nin en son sürümünü kullanmayı deneyin.

5. **ROM Dosyasını Kontrol Edin:** ROM dosyanızın bozuk olması da bu hatayı almanıza neden olabilir. Dosyanın herhangi bir hata olmadığından emin olun. İndirme esnasında hata olmuş olabilir, tekra indirmeyi deneyin.

Bu basit çözüm önerilerini denemeniz sorununuzu çözebilecektir. Eğer bu adımlar çözüm sağlamazsa, daha detaylı yardım için cihazınızın modeli, ROM'unuzun tam versiyonu ve yaptığınız işlemlerin ayrıntılı bir açıklamasını paylaşmanız gerekecek. Bu, size daha spesifik ve etkili bir çözüm sunmamızı sağlar.
twrp son sürüm,usb debugging modu açık, adb sürücüleri güncelledim aynı hatayı alıyorum

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
twrp son sürüm,usb debugging modu açık, adb sürücüleri güncelledim aynı hatayı alıyorum
Tüm bu adımları takip etmiş olmanıza rağmen hâlâ aynı hatayı alıyorsanız, birkaç ek kontrol yapabiliriz:

1. **Kablo ve USB Portunu Kontrol Edin:** Sorun, bazen basit bir donanım problemi olabilir. USB kablonun veya bilgisayarınızdaki USB portun hasar görmüş olabileceğini kontrol edin. Farklı bir USB kablosu veya portu kullanmayı deneyin.

2. **Farklı bir Bilgisayarda Deneyin:** Başka bir bilgisayarda ADB Sideload sürecini tekrarlayın. Bazen belirli bir sistem ADB'yi düzgün bir şekilde kullanan bir cihazı tanımakta sorun yaşayabilir.

3. **ADB ve Fastboot'u Kontrol Edin:** ADB ve Fastboot'un doğru şekilde yüklendiğinden emin olun. Eğer doğru şekilde kurulmadıysa, önceden kurulmuş olanları kaldırın ve yeniden yükleyin.

4. **Dosya Konumunu Kontrol Edin:** Komut istemcisini (CMD veya Terminal) açtığınızda, flaşlayacağınız ROM dosyasının tam yolunu doğru olarak girdiğinizden emin olun. Dosya yolunda bir hata veya yanlış bir karakter, bu hatayı almanıza neden olabilir.

5. **ROM Sürümünü Değiştirin:** Bazen ROM dosyası kendisinde bir sorun olabilir. Farklı bir ROM sürümü ile sideload yapmayı deneyin veya ROM dosyasını yeniden indirin.

6. **Cihazınızı Sıfırlayın:** Cihazınızı tamamen sıfırlayıp TWRP'yi tekrar kurmayı deneyin. Bu, size bir başlangıç noktası sağlar ve kurtarma işlemi sırasında bir hata olup olmadığını kontrol etmenizi sağlar.

Bu adımları uyguladıktan sonra hâlâ aynı sorunu yaşıyorsanız, teknik olanaklarınız dahilinde bir profesyonelden yardım almanızı öneririm. Bu tür bir problem genellikle belirli bir yazılım veya donanım konfigürasyonunda ortaya çıkar ve genel çözüm yolları dışında bir çözüm gerektirebilir.

Üst Alt