Soru Twrp veya orange fox uygulama yedekleme

brk_41

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Salih
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
10
Sadece uygulamala ve verilerini Twrp üzerinden yedekleyip yeni romu yükleyince yine twrp üzerinden geri yükleyebiliyormuyuz.
Telefonun kendi yedekleme ve geri yüklemesi sağlıklı çalışmıyor, bazı uygulamaları yedeklediği halde geri yüklemiyor, her yeni romdan sonra çok zamanımı çalıyor bu durum?
İlginç dir mesela chrome, youtube, gmail.adguard gibi uygulamalarımı yedeklediği halde geri yüklerken yüklemiyor, Play store den tekrar indirmek zorunda kalıyorum, google haritaları yüklüyor ama ingilizceye dönüyor, kaldırıp tekrar play store den indirmek zorunda kalıyorum.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Bu linki inceleyin...

Oyla:

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
Bu linki inceleyin...

Fotoğrafları yedekleyen bir uygulama biliyor musunuz? Buluta yedekleme hariç

Oyla:

brk_41

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Salih
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu linki inceleyin...

Telefonumda root yok, root sevmiyorum, güvenlik nedeninden dolayı, twrp den sadece uygulamaları yedekleme yok sanırım.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Telefonumda root yok, root sevmiyorum, güvenlik nedeninden dolayı, twrp den sadece uygulamaları yedekleme yok sanırım.

Bu durumdan dolayı akıllı telefon kullanmamanız gerekir :)

Neyse linki inceleyin...

Oyla:

brk_41

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Salih
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu durumdan dolayı akıllı telefon kullanmamanız gerekir :)

Neyse linki inceleyin...

Anladım hocam, twrp üzerinden sadece uygulama ve verilerini yedekleme yeni rom versiyonlarında sıkıntılı, telefonu rootlamadan sıkıntısız yedeklemek şu durum da imkansız, bana yine kendi dahili yedekleme yazılımından başka çare yok sanırım.
Teşekkürler.

Oyla:

mrt3

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
xiaomi
Konular
0
Telefonumda root yok, root sevmiyorum, güvenlik nedeninden dolayı...
Selamlar, öncelikle telefon üreticileri root(telefon haklarını tamamen telefon kullanıcılarının kendi elinde olması) olayına sıcak bakmazlar çünkü bir cihaz rootlandığı zaman üreticilerin istediği gibi bizim üzerimizizden prim yapıp daha fazla para kazanamazlar. Ör: youtube reklamları, uygulamalardaki reklamlar, spotify ads vb... Çoğu üreticinin bu saydığım uygulama şirketleriyle anlaşmaları vardır. Yıllık paralar uçuşur senin-benim üzerinden. Rootlu cihazlar istenildiği gibi reklamsız kullanılıp, uygulama özelliklerini bile değiştirebilindiği için bu olayı sevmezler. Millet root atmasın diye de önlem alırlar bootloader kilidi vs... Bunun için senin de dediğin gibi güvenlik açığı oluşur saçmalığını ortaya atarlar. Ama aslında bu durum öyle değildir. Bir cihaz rootlandığı zaman normalde gözükmeyen telefonların çalışmasını sağlayan sistem dosyalarını okuma yanında yazma yetkisi de alınır. Host dosyası buradadır ve AdAway gibi apk'lar ile tüm sinir reklamlardan kurtulunabilir. vs..

Off çok uzattım,

Kısaca, sen zararlı- tabiri caizse genetiği değiştirilmiş- modlu bir uygulama kullanmadığın, zararlı virüslü kötü sitelere girip zararlı bir yazılım kapmadığın sürece hiç bir sorun olmaz.

Ayrıca miui'nin güzelliği istediğin uygulamanın internet erişimini de sınırlandırabilirsin. İyi ki varsın xiaomi, samsungu at tepsin. :P

Oyla:
Üst Alt