Soru Twrp, root ile ilgili birkaç soru

Azad_45axad0

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
5
Merhaba hocalarım aşağıda soracağım soruları forumda araştırdım fakat tam olarak cevabımı alamadım (yada tatmin olamadım) ondan dolayı konu açmak mecburiyetinde kaldım. Ve bu işlerde daha yeniyim

1- Twrp yüklemek sistem güncellemelerini almaya engelmi
2- Rootlamak için illaki twrp şart mı? Eğer şart ise root attıktan sonra twrp yi kaldırırsam root gidermi
3- Twrp ile mod yükledikten sonra twrp yi kaldırırsam modda kalkarmı
4- Rootlamak sistem güncellemelerini almaya engelmi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Soruların cevapları forumda bol miktarda var ancak söylediğiniz gibi cevaplar arada kalmış durumda ve bulmak oldukça zor. Buradan cevap yazalım aynı soruları yönelten arkadaşlarımıza bu konu linkini veririz :)

1) Bu durum tamamen kullandığınız TWRP sürümüne bağlı. Bazı TWRP'ler tam uyumludur ve hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Bazılarında ise gelen küçük güncelleme paketi yerine tam romu indirmeniz gerekebilir. Bazılarında ise güncelleme hiç yüklenmeyebilir ve TWRP üzerinden full romu yüklemek ya da fastboot ile rom atmak durumunda kalabilirsiniz.

2) Aslında değil fakat diğer yöntemler çok daha uğraştırıcı. Bu nedenle TWRP kurmanız ve root dosyasını TWRP üzerinden yüklemeniz hem en kolayı hem de en sağlıklısı.

3) Hayır mod kalacaktır ancak yüklediğiniz mod sıkıntı çıkartırsa TWRP olmadan kaldıramazsınız.

4) Hayır değil ancak bazı durumlarda küçük boyutlu güncelleme paketleri yerine full romu indirmeniz gerekebiliyor. Veri ve zaman sınırınız yoksa sıkıntı olmayacaktır.

Oyla:

Azad_45axad0

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soruların cevapları forumda bol miktarda var ancak söylediğiniz gibi cevaplar arada kalmış durumda ve bulmak oldukça zor. Buradan cevap yazalım aynı soruları yönelten arkadaşlarımıza bu konu linkini veririz :)

1) Bu durum tamamen kullandığınız TWRP sürümüne bağlı. Bazı TWRP'ler tam uyumludur ve hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Bazılarında ise gelen küçük güncelleme paketi yerine tam romu indirmeniz gerekebilir. Bazılarında ise güncelleme hiç yüklenmeyebilir ve TWRP üzerinden full romu yüklemek ya da fastboot ile rom atmak durumunda kalabilirsiniz.

2) Aslında değil fakat diğer yöntemler çok daha uğraştırıcı. Bu nedenle TWRP kurmanız ve root dosyasını TWRP üzerinden yüklemeniz hem en kolayı hem de en sağlıklısı.

3) Hayır mod kalacaktır ancak yüklediğiniz mod sıkıntı çıkartırsa TWRP olmadan kaldıramazsınız.

4) Hayır değil ancak bazı durumlarda küçük boyutlu güncelleme paketleri yerine full romu indirmeniz gerekebiliyor. Veri ve zaman sınırınız yoksa sıkıntı olmayacaktır.
Çok teşekkür ederim, bu konuları araştırırken biraz kafam karışmıştı. Dediğim gibi henüz yeniyim ve ilk defa xiaomi kullanıyorum.

Oyla:
Üst Alt