Yardım TWRP ile Yedekleme ve Yedekten Geri Dönüş?

• Konbuyu başlatan obulek
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 11
  • Görüntüleme 1K

obulek

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 10 pro
Konular
18
Arkadaşlar merhaba
xiaomi eu 12.0.4 stabil rom kullanıyorum. Fakat bazı problemler yaşadığım için versiyon düşürme ya da yükseltme düşüncem var.
Not: büyük ihtimal miui 11 Stabile geçeceğim.
Benim asıl merak ettiğim bu rom geçişlerinde tüm uygulamalarım rehberim telefondaki herşey siliniyor(wiper ve format atıyorum).Bunun için Twrp ya da herhangi bir araçla rom kurulumu sonrası telefona yedeği geri yükleme şansı var mı?
en azından uygulamaları filan yükleyebiliyor muyuz her seferinde yeniden kurmak herşeyi yoruyor.
Böyle bir metot yoksa bile rom işlemlerinden hangilerinde bilgilerim uygulamalarım uçmadan yükleme yapılıyor. Mesela eu romu kendi güncelleyince filan mı ?
Siz kendi adınıza bu işleri pratikleştirmek için ne gibi önlemler alıyorsunuz ?

brk_41

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Salih
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
10
Arkadaşlar merhaba
xiaomi eu 12.0.4 stabil rom kullanıyorum. Fakat bazı problemler yaşadığım için versiyon düşürme ya da yükseltme düşüncem var.
Not: büyük ihtimal miui 11 Stabile geçeceğim.
Benim asıl merak ettiğim bu rom geçişlerinde tüm uygulamalarım rehberim telefondaki herşey siliniyor(wiper ve format atıyorum).Bunun için Twrp ya da herhangi bir araçla rom kurulumu sonrası telefona yedeği geri yükleme şansı var mı?
en azından uygulamaları filan yükleyebiliyor muyuz her seferinde yeniden kurmak herşeyi yoruyor.
Böyle bir metot yoksa bile rom işlemlerinden hangilerinde bilgilerim uygulamalarım uçmadan yükleme yapılıyor. Mesela eu romu kendi güncelleyince filan mı ?
Siz kendi adınıza bu işleri pratikleştirmek için ne gibi önlemler alıyorsunuz ?
Hocam ne gibi problemler yaşıyorsunuz cihazınız Mi 10 pro mu ?
Bende 20.9.24 beta kullanıyorum, biraz kullaninca, telefonu hafif yormaya başlayınca sıcaklık artıyor gibi bu yazılımda.

Oyla:

obulek

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 10 pro
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ne gibi problemler yaşıyorsunuz cihazınız Mi 10 pro mu ?
Bende 20.9.24 beta kullanıyorum, biraz kullaninca, telefonu hafif yormaya başlayınca sıcaklık artıyor gibi bu yazılımda.
Evet mi 10 pro kullanıyorum hocam
Kamera makro çekimde kameraya bağlanamıyor hatası verip çekmiyor.
Pil süresi azalmış gibi hissediyorum
Ayrıca bazen tarayıcıda ve kontrol merkezinde aşağı kaydırınca 90 hz değil sanki 30 hz lik bir cihaz kullanıyormuş hissi veriyor.
Peki siz kullandığınız versiyondan memnunmusunuz ?
Şikayetleriniz ne acaba ısınma dışında aklınıza gelen bir şey var mı haftalık güncelleme alan romu çok merak ediyorum açıkçası. Fazla kullanımda benim cihaz da biraz ısınabiliyor ama normal karşılıyorum ben..

Oyla:

Nuriuyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nuri
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
2
Twrp ile yedeklerinizi alın daha sonra sıfır rom kurulumu yapın ve restore kısmından sadece data kısmıno yükleyin uygulamalar vs geri gelecektir.
Fakat bu yöntem bazı istisna durumda sürüm farklarından dolayı çalışmayabilir ama az bir ihtimal çalışsada farklı romdan geçiş olacağı için bazı hatalar söz konusu olabilir.

Tüm bunların dışında en sağlam yol bir yedekleme aracı kullanmak

Yukarıdaki uygulama ile rootlu telefonda tam veri yedekleme seçili olarak tüm uygulamaların yedeklerini alın
Mesajlar arama kaydı vs gibi yedeklemelerde mevcut isteğe bağlı onlarıda alın

Sonrasında yeni rom kurulumunda root işlemini yapyıktan sonra aynı uygulama ile kayıpsız geri ykleme işlemini yapabilirsiniz.
Versiyon rom hiç bir şey farketmez.

Uygulama ücretli ve biraz pahalı fiyatı size uymazsa kırılmış halleri mevcut bulamazsanızda mesaj ayın yardımcı olurum

Oyla:

ynsemrkn51

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus emre
Cihazım
Redmi k30 poco
Konular
70
Twrp ile yedeklerinizi alın daha sonra sıfır rom kurulumu yapın ve restore kısmından sadece data kısmıno yükleyin uygulamalar vs geri gelecektir.
Fakat bu yöntem bazı istisna durumda sürüm farklarından dolayı çalışmayabilir ama az bir ihtimal çalışsada farklı romdan geçiş olacağı için bazı hatalar söz konusu olabilir.

Yukarıdaki uygulama ile rootlu telefonda tam veri yedekleme seçili olarak tüm uygulamaların yedeklerini alın

Sonrasında yeni rom kurulumunda root işlemini yapyıktan sonra aynı uygulama ile kayıpsız geri ykleme işlemini yapabilirsiniz.

Uygulama ücretli ve biraz pahalı fiyatı size uymazsa kırılmış halleri mevcut bulamazsanızda mesaj ayın yardımcı olurum
Rom kurulumu sonunda wipe yapmazsa yedek.geri.yukleyince olur

Oyla:

obulek

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 10 pro
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hocam 12.0.4 versyonu kurduğumda magisk vb root işlemi yapmadım. Bir süredir de kullanıyorum bu romla. Şuanda twrp ile magisk kurabilir miyim yoksa temiz rom üzerine mi root yapmam gerekiyor ?

Oyla:

ynsemrkn51

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus emre
Cihazım
Redmi k30 poco
Konular
70
Hocam 12.0.4 versyonu kurduğumda magisk vb root işlemi yapmadım. Bir süredir de kullanıyorum bu romla. Şuanda twrp ile magisk kurabilir miyim yoksa temiz rom üzerine mi root yapmam gerekiyor ?
Twrp de advantec kisminda root install var ise olur hocam hic bir sknti olmaz

Oyla:

Nuriuyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nuri
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
2
Yedekleme yapabilmek içn şuan root iznine ihtiyacınız var zaten şimdi twrp root kurulumu yapın yemi rom kurulumundan sonrada yapacaksınız geri yükleme için

Son düzenleme:
Oyla:

brk_41

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Salih
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
10
obulek
Isınma problemi haricinde eski resimlerim galeride tarihe göre en son çektiklerimi ilk başta göremiyorum, karışık görünüyor, 12.1.3 stabil eu versiyonda ki galeride bu sorun yok.
Ama 12.1.3 sürümünde de dosya yöneticisi sıkıntılı.
Flahbellek ile attığım veriler birden kesiliyor.
Ayrıca dosya yöneticisinden Dcim klasörüne girip resimlere bakmak istedigimde 6 sn. gibi bekleyip öyle açılıyor.

Oyla:

Harunasd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
MI 10 PRO
Konular
6
Pratik adam değilim ben. Apk yedeği alıyorum, diğer dosyaları kopyala yapıştır ile bilgisayara atıyor ve rom kurulumunda falan yeniden yüklüyorum. Diğer yöntemleri denemeye korkuyorum 40gb yedeği yüklemek zaten uzun, tek tek 60 uygulama kurmak da uzun. Ondan 1 rom seçim orda kalmayı tercih ediyorum.

Redmi note8 prodan geçtim mi10 pro eu 12.0.4 kullanıyorum. Şarj normal kullanımda az gidiyor ama ekran kapalıyken falan eriyor resmen. Açıkçası sorun ne bilmiyorum, eski telefonda gece bıraksam %2-3 giderken bu telefonda %10 falan oluyor. Telefonun kendi global miui12 romunda da pil hızlı bitiyordu. Acaba miui11'e mi dönmek gerek?

Oyla:
Üst Alt