Çözüldü Twrp ile Güncelleme Sorunu :(

• Konbuyu başlatan rezn0v
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 5
  • Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rezn0v

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi5
Konular
5
Arkadaşlar 5s plus kullanıyorum. Geçenlerde custom romdan vazgeçip beta rom flashladım twrp üzerinden fakat bu seferde haftalık güncellemeleri kuramıyorum. Fastboot romun içinden Stock recovery i alıp flashlasamda nafile mi ekranında kalıyor bu seferde. Ne yaptıysam beceremedim. Son olarak Fast boot roöu kurmak istedim. Root ve Dolby atmostan vazgeçerek bu seferde twrp den kurduğum rom ile fastboot ile kurduğum rom arasında farklılıklar çıktı. Kaç tane fark var bilmiyorum lakin Twrp romunda kurulu 3. Parti uygulama ikonları stock temada büyük olmasına karşın fastboot romunda küçücüklerdi. Bu da maalesef tekrar Twrp romuna dönmeye itti beni. Anlayacağınız ne yaptıysam twrp üzerimden beta romu atıp stock recovery i aktif edemedim yada küçük güncellemeri alamadım deyim. Çözümünü bilen birileri varsa bana yardımcı olsun Allah rızası için. Her hafta büyük güncelleme indirip kurmakta sorun değil lakin bu seferde batarya kalibrasyonu sıkıntısı yaşıyorum. Lütfen yardım edin

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Arkadaşlar 5s plus kullanıyorum. Geçenlerde custom romdan vazgeçip beta rom flashladım twrp üzerinden fakat bu seferde haftalık güncellemeleri kuramıyorum. Fastboot romun içinden Stock recovery i alıp flashlasamda nafile mi ekranında kalıyor bu seferde. Ne yaptıysam beceremedim. Son olarak Fast boot roöu kurmak istedim. Root ve Dolby atmostan vazgeçerek bu seferde twrp den kurduğum rom ile fastboot ile kurduğum rom arasında farklılıklar çıktı. Kaç tane fark var bilmiyorum lakin Twrp romunda kurulu 3. Parti uygulama ikonları stock temada büyük olmasına karşın fastboot romunda küçücüklerdi. Bu da maalesef tekrar Twrp romuna dönmeye itti beni. Anlayacağınız ne yaptıysam twrp üzerimden beta romu atıp stock recovery i aktif edemedim yada küçük güncellemeri alamadım deyim. Çözümünü bilen birileri varsa bana yardımcı olsun Allah rızası için. Her hafta büyük güncelleme indirip kurmakta sorun değil lakin bu seferde batarya kalibrasyonu sıkıntısı yaşıyorum. Lütfen yardım edin
Sorununuzu tam olarak anlayamadım oldukça karışık anlatmaya çalışmışsınız. Anladığım kadarıyla Global beta roma dönmeye çalışıyorsunuz. Bunun en sağlıklı yolu fastboot romu indirip yedekleri aldıktan sonra mi flash clean all seçeneği ile flashlamak. Daha sonra twrp, decrypt data, root, vb. özelleştirmeleri istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Aynı sürüm stock fastboot ve recovery romlar arasında herhangi bir fark yoktur.

Oyla:

rezn0v

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi5
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorununuzu tam olarak anlayamadım oldukça karışık anlatmaya çalışmışsınız. Anladığım kadarıyla Global beta roma dönmeye çalışıyorsunuz. Bunun en sağlıklı yolu fastboot romu indirip yedekleri aldıktan sonra mi flash clean all seçeneği ile flashlamak. Daha sonra twrp, decrypt data, root, vb. özelleştirmeleri istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Aynı sürüm stock fastboot ve recovery romlar arasında herhangi bir fark yoktur.
Hocam bu dedikleriniz zaten yapabiliyorum sorun yok benim sorunum beta rom varken güncellemeleri yükleyemiyorum twrp olduğu için. Güncelleme alabilmek illa fastboot rom mu gerekiyor. Çünkü Recovery betasında stock Recovery i aktif edemiyorum. Bu arada fark yok demişsiniz ama bemde simge ikonları küçüldü nedense nedenini bilmiyorum.

Oyla:

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Güncelleme alabilmek illa fastboot rom mu gerekiyor
Güncelleme alırsınız, güncelleyici ota incremental yerine full rom indirir twrp üzerinden kurulur. Incremental ota alabilmek için cihazın stok durumda olması root vb. özelleştirmelerin olmaması gerekir. Recovery rom zip dosyası içinde stock recovery.img bulunmaz.
Bu arada fark yok demişsiniz ama bemde simge ikonları küçüldü nedense nedenini bilmiyorum.
Bu kadar kavram kargaşasına göre belli ki bir yerlerde yanlış birşeyler yapmışsınız.

Oyla:

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
güncellemeyi almak daha kolay twrp ile cache- dalvik cache temizle son güncellemeyi indirip telefon hafızasına at kur bu kadar basit aslında boşuna sıkıntı yapmışsın o kadar

Oyla:

rezn0v

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi5
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncelleme alırsınız, güncelleyici ota incremental yerine full rom indirir twrp üzerinden kurulur. Incremental ota alabilmek için cihazın stok durumda olması root vb. özelleştirmelerin olmaması gerekir. Recovery rom zip dosyası içinde stock recovery.img bulunmaz.

Bu kadar kavram kargaşasına göre belli ki bir yerlerde yanlış birşeyler yapmışsınız.

Zaten yapmak istediğim işlemler karışık olduğu için anlatımı da biraz karışık oldu. Kısaca özet geçsem kullandığım dil biraz daha sade olabilirdi. Neyse ki anlaştık diye düşünüyorum. Keza aklımdaki soru işaretlerini de kaldırdığınız için teşekkür ederim . Ben twrp romuna stock recovery kurulabilir zannediyordum. Komple büyük romu indirip her seferinde pil kalibrasyonu nu bozmak istemediğim için böyle bir yola başvurdum. 64bit bir PC de yeniden fastboot ile kurmayı deneyeceğim umarım küçük simgelerin nedeni All Clean seçeneğini seçmediğim içindir. Teşekkürler tekrardan
[doublepost=1520458897,1520458583][/doublepost]
güncellemeyi almak daha kolay twrp ile cache- dalvik cache temizle son güncellemeyi indirip telefon hafızasına at kur bu kadar basit aslında boşuna sıkıntı yapmışsın o kadar
Onu yapmayı biliyorum da her seferinde pil kalibrasyonu bozuluyor bu seferde. Yeniden kalibre edince 1 saat fazladan ekran süresi veriyor, denedim gerçekten de öyle. Keza gönül isterdi ki 100 MB lık güncellemeyi basitçe twrp den kuralım.
[doublepost=1520623088][/doublepost]Codered Hocam güncellemeyi full rom olarak indirip twrp üzerinden attım twrp gitti kendi stock recovery si yüklendi. İstemeden başardım sanırım bu sefer

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt