Yardım tvrp güncelledim fatboot hatası alıyorum..

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu Beta
Telefon Modeli
xiaomi mi mix 3
Bootloader Kilidi
Açık
arkadaşlar merhana bugun yeni room kurmadan önce tvrp yi 3 versiyondan 3.4 e güncellemek istedim. install bölümünden img doyasını seçerek flashladım ama tvrpye girdiğim anda fatbot erkanı gekliyor..telefon normal açılıyor sıkıntı yok ama tvrpye giremiyorum acil yardım edermisiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sanırım başla telefona ait olan bir versiyonu yüklemeye çalışmışım. nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Axağıdaki sayfada yazılanları okumanızda yarar var.
İlgili proğramı kurduktan sonra, açınız ve ardından da LOGIN yazan yerden Mi Cloude hesabınıza giriniz..

Yönergeleri takip ettikten sonra proğram sizin istediğiniz ve cihazınıza uygun TWRP yi kuracaktır.

Oyla:

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Minimal ADB Fastboot ile çözdüm sorunu ama şuan başka bir sorun çıktı .

bu linkten kendime uygun olan roomu indirdim format data dedim ardından advancede girip 4 vipe ve internal storage yi seçtim (herşeyi yedekleyip sıfır kurulum istediğim için) wipe yaptım..

buraya kadar sıkıntı yok room dosyasını telefona atıp flashlamaya çalıştığımda hata verip room dosyasını telefondan siliyor.. 2-3 sefer denedim hep aynı.. neden kaynaklanıyor olabilir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şimdi eu stable yuklemeye çalıştım. hata felan vermiyor ama kurulum 1-2 dakika sürdükten sonra kurmuş gibi davranıyor..ama sistemi açamayıp tekrar tvrpye giriyor.

Son düzenleme:
Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
  • Aşağıdaki işlem basamaklarını dikkatlice okuyun ve buna göre işlem yapın.
    Sanıyorum bu durumda istediğinizi gerçekleştirebileceksiniz.

Öncelikle telefonunuza ait TWRP'yi kurun.
  • Eğer gerekiyor ise TWRP yerine orangefox ta kurabilirsiniz.

Bunun yanında acele de etmeyin, bu yazdıklarımı başka yerlerden test/sağlama yapın.

Magisk dosyası ile hangisini istiyorsanız ilgili rom dosyasını bilgisayarınıza yükleyin(Rom'un telefonunuza ait olmasına dikkat edin)

1. Rom kurulurken verileriniz silinecek MUTLAKA yedek alın.
    2. Telefonunuz açılırken veya çalışırken kullanılan tüm şifreleri iptal edin(Desen, parmak izi vs.)
    3. Telefonu GÜÇ + SES artırma ya basarak TWRP ekranına getirin.
    4. Wipe > Format Data > ve gelen ekrana YES yazarak format atıp TWRP ekranına gelmesini bekleyin.
    5. Ardından Reboot > Recovery denilerek telefonun kapanıp tekrar TWRP ekranına gelmesini bekleyin.
    6. Yüklemek istediğiniz ROM ile Magisk dosyasını telefonun hafızasına atın(Download gibi).
    Twrp içerisinden bağla seçeneğinden MTP’yi etkinleştirip bilgisayara bağlayın ve romu telefonun içerisindeki DOWNLOAD veya başka bir klasöre atın ve yeniden yükleyin.
    7. TWRP ekranında INSTALL(Yükle) kısmından ROM dosyasını seçerek yüklenmesini sağlayın ve ardından Reboot Recovery çalıştırın.
    8. Ardından da magisk dosyasını aynı şekilde yükleyin.
  • Ardından Reboot System ‘i çalıştırın.
    Sistematik olarak arka planda yapılan işlemler nedeniyle telefonun ilk açılışı biraz uzun sürebilir(10 dakika gibi) .

NOT: Rom atarken veya rom yükleme bittikten sonra ekrana çıkan bilgilere veya sistem mesajlarına dikkat edin, hatalı durumda genellikle uyarı veriliyor.
    Eğer TWRP veya ROM hatalı ise hata mesajı verme ihtimali çok yüksek.

Oyla:

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
valla hocam dediklerinin aynısını yapıyordum zaten. ilk defa rom yükleyip format data yapmıyorum yani çok acemi değilim ama dediğim gibi sanki sorunsuz rom yuklenmiş gibi davranıyordu ve reboot system dedikten sonra, sistem ilk açılış ekranına değil tekrar twrp ye dönüyordu. tekrar tekrar format data yaparak 2-3 farklı rom deneyerek saatlerce uğraştım. belki 10-15 sefer format atıp yeniden rom yükledim.
hiç anlam veremediğim bir şekilde kendiliğinden sorun düzeldi ve açıldı..
ama tekrar aynısı başıma gelir korkusu ile başka rom deneyemiyorum.

cevap yazdığın için teşekkürler.

Oyla:
Üst Alt