Sohbet Tr’de ki Xiaomi satıcılarının sorunu

anilatilla

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet Anıl
Cihazım
Mi band 3
Konular
4
Merhaba öncelikle aranıza yeni katıldım. Uzun süredir xiaomi almak için araştırmalara yapıyorum. Yurtiçi mi yurtdışı mı diye uzun uzunca araştırdım. Fakat farkettiğim şu sorunu sizlere sormak isterim. Mesela bir mi mix 2s i yurtdışından 2200 - 2500 arası satın alabiliyoruz. Kayıtla filan 2400 den aşağı değil yani ve çok uğraştırır. Ve tr de kayıtlı cihazlar 2600 den başlayıp 3200 e kadar çıkıyor ki 3200 tl olan garantili. Ama mi 8 e baktığımızda en minimum maliyetle 2500 tl ye mal edebileceğimiz yurtdışı mi 8 i tr de 3000 den aşağı bulmak çok zor hatta en ucuz migrosta sanırım garantili 3400 tl ve bu bana biraz garip geldi. Mi mix 2s ile mi 8 i kıyasladığımda uçuk bir farkta göremeyince haliyle bütçe olarak mi mix 2s e kayıyor insan. Şimdi bu mi 8 in fiyatları düşecek mi düşmeyecek mi? Düşerse ne zaman düşer? Birde mi shop lar ne zaman açılıyor acaba kesin tarihi yok mu?

PURE

PORTAKAL
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra Çağlar
Cihazım
Mi 9T - DaVinci
Meslek
Tekniker
Konular
87
Hocam bu duruma mesela şu şekilde de bakabiliriz, yurdumuzda üretilen meyve ve sebze fiyatları.
Üreticideki ile pazar ya da marketteki fiyatlar bir değil.
Aracılar çok kazanıyor yani, fiyatlar düşecektir ama dolar da malum aldı başını gidiyor.
Bu durumda ya o fiyattan alacaksınız ya da bekleyeceksiniz.
Satıcı da ne yapsın yani (:

anilatilla

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet Anıl
Cihazım
Mi band 3
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet ama mi mix 2s yurtdışında çoğu yerde aynı fiyat veya bir tık pahalı, trde tam tersi :)

altan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Altan
Cihazım
MiNote 3 Mi8
Meslek
Teknisyen
Konular
29
Ben şahsi fikrimi söyleyim bu yaşıma geldim dövizin böyle ani düşüşünü hiç görmedim çıktığı yerde kalır hayat standartları o seviye ile yarışır sonuçta ülke ekonomisi hali ortada 100-200 TL en fazla düşse düşer zaten ozaman zarfını beklerken de cihaz bir yılını doldurmuş olur.

anilatilla

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet Anıl
Cihazım
Mi band 3
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende öyle düşünüyorum düşmeyecek gibi hepsiburada da ön siparişli 64 gb cihaz var 3100 tl ye yani onu alabilirim gibi geldi. 3400 lira veremeyeceğim sanırım. Bir yandan mi mix 2s te hoşuma gidiyor ama ne bileyim birde mi shopta görmek istiyorum cihazları açılmadı gitti.

Üst Alt