tlf ve sms engelleme nasıl oluyor ?

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
merhaba

eski tlf um genoa da yaklaşık 50 kadar tlf nosunu bloke edebiliyordum.
google play de bu konuda baya bir program gördüm ve çoğunun yorumlarını okudum ne kadar kaba bir millet olduğumuzu tekrar hatırladım

miui içinde gelen araçlar kısmında kara liste diye bir bölüm var

bu kısım tlf ve sms - reklam içeriği engelleme için hazırlanmış gibi gözüktü bana..

bu konuda detaylı bir konu varmı veya hazırlayabilecek varmı ?

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

Kara liste bölümünden çağrı, sms almak istemediğiniz numaraları tek tek ekleyebilirsiniz. Bahsi geçen numaralar rehberiniz de kayıtlı ise, engellemek istediklerinizi işaretleyerek kara listeye almış olursunuz.
Reklam, spam sms'lerin pek çoğunu kendi bloke ediyor, isterseniz kara liste ayarlarından engelleme bildirimini açabilirsiniz.

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cvp: tlf ve sms engelleme nasıl oluyor ?

arkadaşım o zaman sorumu detaylandırayım

sürekli ve farklı numaralardan digitürk sms leri geliyor.. adamları arayıp ilgilenmediğimi söylesem bile sildik diyorlar ama yalannnnn.. başka bir gün aynı bayi farklı numara ile sms ve tlf araması yapıyor

sms lerde ise olay daha da büyüdü biliyorsunuz

... güçlendirici ilaçlar artık 850 li numaralar ile aramaya başladı...
bu arada... eski kredi kartı işlem ücretleri ve alınmış kredi dosya masrafını geri almak çin 1 e basın diye arama yapan ve siz bir hata edip o noya bastığınızda faturanıza.... tlf numaraları tabiki benim kişi listemde yok

ve ben genoa tlf um ile bu numaraları engellenmiş listeye ekliyor ve doldukça da silip sonra yeniden ekliyordum. neden doldukça siliyorum. zaten bu tür sahtekar firmalar aynı numarayı 1-2 kullanmıyor. dolayısı ile sürekli numaraları değiştiği için engellenmiş tlf ve sms noları için ya büyük bir db si olacak sistem yada arada da silinebilecek bir liste gerekli

hatta... sms lerde içerik filtresine göre bloke edebilecek bir yapı ve miui nin kendi içinde varsa daha uygun olur.. yoksa da miui de sorun çıkartmadan çalışabilecek bir yazılım arıyorum

teşekkürler

Oyla:

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

Diğer telefonunuzda yaptığınız gibi bu çağrı ve sms'leri kara listeye alabilirsiniz.

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

nasıl yapıldığını bilseydim bu tür bir başlığa ihtiyaç duymaz gider konu anlatımında nasıl yapıldığının ekran görüntüleri ile anlatımını yapardım.... dimi ?

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Cvp: tlf ve sms engelleme nasıl oluyor ?

TosunPASA' Alıntı:
nasıl yapıldığını bilseydim bu tür bir başlığa ihtiyaç duymaz gider konu anlatımında nasıl yapıldığının ekran görüntüleri ile anlatımını yapardım.... dimi ?
Böyle bir engelleme uygulaması yazmak kolay değil. Neye göre, kime göre spam olarak adlandırılacak? Dolayısıyla daha uzun süre aramanız gerekecek. Bu yüzden @proton252 arkadaşımız da daha önceki telefonunuzda yaptığınız şeyi Miui'de hangi uygulama ile yapabileceğinizi söylemiş.

Karaliste oluşturmanın videolarla, resimlerle anlatılacak bir tarafi yok. Engellemek istediğiniz kişi yada telefonu ekliyorsunuz o kadar. Bunun rehbere birini nasıl kaydedeceğim bunun için hazırlanmış bir konu varmı diye sormaktan bir farkı yok.

Ben bir arkadaşa download işleminin limitsiz olarak nasıl ayarlanacağını lafla anlatamayınca videosunu çekip koydum. Onu da anlamadı ve üstelik demediğini de bırakmadı. Demek ki basit şeyler lafla anlatılamıyorsa zorlamanın manası yok.

Oyla:

snltrk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
1

proton252 pid=12684 dateline=1415463810' Alıntı:
Diğer telefonunuzda yaptığınız gibi bu çağrı ve sms'leri kara listeye alabilirsiniz.

Nexus 5 kullanıcısıyım. Miui multi rom larda 4.10.* sürümlerinden bu yana karaliste ayarlarına girmek istenildiğinde uygulama çöküyor ve karaliste ayarları yapamıyorsunuz. 4.11.7 güncellemesi ile birlikte karaliste uygulaması sadece telefon defterinde kayıtlı numaralardan gelecek çağrılara cevap verecek şekilde ayarlandı. Uygulama ayarlarına da giremediğimden rehberimde kayıtlı olmayan hiç kimse bana ulaşamadı. Bu sorun orjinal romlarda yok. Dün 4.11.14 multi rom ile dil değiştirerek denedim ve karaliste ayarlarına ulaşabildim ve pek çok farklı dil ile kara liste ayarlarına ulaşıyorsunuz ancak dil Türkçe olunca uygulama çöküyor. Konu ile alakalı dil değiştirmek dışında çözüm öneriniz var mı?

Oyla:

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42

snltrk pid=12998 dateline=1416062078' Alıntı:
proton252 pid=12684 dateline=1415463810' Alıntı:

Nexus 5 kullanıcısıyım. Miui multi rom larda 4.10.* sürümlerinden bu yana karaliste ayarlarına girmek istenildiğinde uygulama çöküyor ve karaliste ayarları yapamıyorsunuz. 4.11.7 güncellemesi ile birlikte karaliste uygulaması sadece telefon defterinde kayıtlı numaralardan gelecek çağrılara cevap verecek şekilde ayarlandı. Uygulama ayarlarına da giremediğimden rehberimde kayıtlı olmayan hiç kimse bana ulaşamadı. Bu sorun orjinal romlarda yok. Dün 4.11.14 multi rom ile dil değiştirerek denedim ve karaliste ayarlarına ulaşabildim ve pek çok farklı dil ile kara liste ayarlarına ulaşıyorsunuz ancak dil Türkçe olunca uygulama çöküyor. Konu ile alakalı dil değiştirmek dışında çözüm öneriniz var mı?
4.8.29 v5 'den sonra hiç güncel v5 kurmadım. Güncel v5 sürümünde durum nedir bilmiyorum.
Nexus miui romunda kara liste uygulaması çöküyorsa geliştirici ile iletişime geçmeniz gerekir.

Güncel v6 sürümü için rehber harici numaraları iki şekilde kara listeye alabilirsiniz.
1. ilgili numarayı çağrı kayıtlarında ayrıntılara girdiğinizde seçeneklerden kara listeye alabilirsiniz. Soldan ilk resim.
2. Kara listeye ekleme işlemi kara liste ayarlarına eklenmiş. Bu kısmdan engellemek istediğiniz numaraları ekleyebiliyorsunuz. Resim 2 ve 3.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Oyla:
Üst Alt