Çözüldü This device is locked bypass etme/devre dışı bırakma

denene123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ekim Ersoy
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi.eu 12.0.6 Android 10
Telefon Modeli
Redmi Note 9s
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar telefonu her sıfırlandığında mi hesabımın şifresini sorması sinirimi bozuyor. İnternetden araşdırdım bir kaç forumu gezdim bu "güvenlik" için olan şey bazen hata vere biliyor ve cihazın açılmama ihtimali varmış.

Bir kaç soru sorucam cevaplarsanız sevinirim.

1. Telefonumda mi hesabımından çıkdıkdan sonra format atarsam, kurulum ekranında yine mi hesabımı isdermi?
2. Bootloader kilidini kapatırsam bu ekranın gösderilmesi sona erermi?
3. Aosp temelli romlarda da " this device is locked " yazısı gösderiliyormu?
4. Bootloader kilidini kapamadan bu işlemi bypass etmenin bir yolu varmı?

İnternetde biraz araşdırdım Twrp ile system_root/app/CloudService/CloudService.apk ve system_root/priv-app/FindDevice/FindDevice.apk içindeki dosyaları silerek bu işlemi temelli bypass etmek mümkümmüş. Ancak bunu yaparsak telefon açıldıkdan sonra Xiaomi Bulut özelliğini kullanamıyormuşsun.

Ben ilerde yeni telefon alınca telefonu birine satarsam/verirsem tüm özelliklerinin çalışa bilir olarak vermek isdiyorum. Ve cihazı verdiğim kişinin bu "güvenlik" sorunu ile karşılaşmasını isdemiyorum.

Çözüm
Arkadaşlar telefonu her sıfırlandığında mi hesabımın şifresini sorması sinirimi bozuyor. İnternetden araşdırdım bir kaç forumu gezdim bu "güvenlik" için olan şey bazen hata vere biliyor ve cihazın açılmama ihtimali varmış.

1. Telefonumda mi hesabımından çıkdıkdan sonra format atarsam, kurulum ekranında yine mi hesabımı isdermi?

İnternetde biraz araşdırdım Twrp ile system_root/app/CloudService/CloudService.apk ve...

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48

İnternetde biraz araşdırdım Twrp ile system_root/app/CloudService/CloudService.apk ve system_root/priv-app/FindDevice/FindDevice.apk içindeki dosyaları silerek bu işlemi temelli bypass etmek mümkümmüş. Ancak bunu yaparsak telefon açıldıkdan sonra Xiaomi Bulut özelliğini kullanamıyormuşsun.

Ben ilerde yeni telefon alınca telefonu birine satarsam/verirsem tüm özelliklerinin çalışa bilir olarak vermek isdiyorum. Ve cihazı verdiğim kişinin bu "güvenlik" sorunu ile karşılaşmasını isdemiyorum.
1) İstemez.
2)Mi hesabından çıkış yapmadigin sürece ister.
3)Aospda bu uyarı yok.
4) Telefonu formatlamadan önce veya rom değiştirmeden önce mi hesabından çıkış yap. Böylelikle istemez.

Appledaki i cloud mantığı ile aynı. Hesaptan çıkış yapmazsan cihaz sifirlandiginda senden şifre ister.

Oyla: Çözüm

denene123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ekim Ersoy
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1) İstemez.
2)Mi hesabından çıkış yapmadigin sürece ister.
3)Aospda bu uyarı yok.
4) Telefonu formatlamadan önce veya rom değiştirmeden önce mi hesabından çıkış yap. Böylelikle istemez.

Appledaki i cloud mantığı ile aynı. Hesaptan çıkış yapmazsan cihaz sifirlandiginda senden şifre ister.
Cevap için çok teşekkür ederim. 2 ci sorunun işe yaramaması kötü olmuş. Peki yeni hesap açıp hesapdan çıkış yapmadan sıfırlasam hayla o ekran gelirmi

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Cevap için çok teşekkür ederim. 2 ci sorunun işe yaramaması kötü olmuş. Peki yeni hesap açıp hesapdan çıkış yapmadan sıfırlasam hayla o ekran gelirmi
Hocam istediğinizi yapın fark etmez. Cihazı sıfırlamadan önce çıkış yapmanız gerekir, eğer yapmazsanız telefon açıldığında sizden sifirlanmadan önce cihazda açık olan mi hesabının şifresini ister. Yani evet yine o ekran gelir. Gelmemesi için tüm hesaplarından çıkış yapmalısınız. Ondan sonra format atabilirsiniz. Veya hiç mi hesabı eklemeyin cihaza, mi hesabı olmazsa şifre de istemez.

Oyla:

denene123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ekim Ersoy
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
4
Hocam istediğinizi yapın fark etmez. Cihazı sıfırlamadan önce çıkış yapman gerekir, eğer yapmazsan telefon açıldığında senden sifirlanmadan önce cihazda açık olan mi hesabının şifresini ister. Yani evet yine o ekran gelir. Gelmemesi için tüm hesaplarından çıkış yapmalısınız. Ondan sonra format atabilirsiniz. Veya hiç mi hesabı eklemeyin cihaza.
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim happy~~

Oyla:

Drkirpi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
5

Hocam kaçak kullanıyorsun anladığım.Zaten TWRP magisk felan güvenliği nerdeyse yok ediyor.Biliyorsunuz ki rootlu cihazlar daha kolay hacklenebiliyor.Forumdaki çoğu kişi dicek ki yok böyle birşey ama Roottan sonra sistem bir nevi savunmasız kalıyor.Zaten sen bile EU romlu kullanıyorsun.Kacakta Güvenliği kim takar orası zaten muamma

Oyla:

denene123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ekim Ersoy
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
4
Hocam kaçak kullanıyorsun anladığım.Zaten TWRP magisk felan güvenliği nerdeyse yok ediyor.Biliyorsunuz ki rootlu cihazlar daha kolay hacklenebiliyor.Forumdaki çoğu kişi dicek ki yok böyle birşey ama Roottan sonra sistem bir nevi savunmasız kalıyor.Zaten sen bile EU romlu kullanıyorsun.Kacakta Güvenliği kim takar orası zaten muamma
Valla bendeki orjinal garantili cihazdı. Android 11 i merak ediyordum Bir mallık ettim bootloader kilidini açdım. Şimdide şifre olayına sinir oluyorum headbang~~

(Rootu kaldırdım Magisk kullanmıyorum)

Oyla:
Üst Alt