- Adım
- Ekim Ersoy
- Cihazım
- Redmi Note 9S
- Konular
- 4
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- Xiaomi.eu 12.0.6 Android 10
- Telefon Modeli
- Redmi Note 9s
- Bootloader Kilidi
- Açık
Arkadaşlar telefonu her sıfırlandığında mi hesabımın şifresini sorması sinirimi bozuyor. İnternetden araşdırdım bir kaç forumu gezdim bu "güvenlik" için olan şey bazen hata vere biliyor ve cihazın açılmama ihtimali varmış.
Bir kaç soru sorucam cevaplarsanız sevinirim.
1. Telefonumda mi hesabımından çıkdıkdan sonra format atarsam, kurulum ekranında yine mi hesabımı isdermi?
2. Bootloader kilidini kapatırsam bu ekranın gösderilmesi sona erermi?
3. Aosp temelli romlarda da " this device is locked " yazısı gösderiliyormu?
4. Bootloader kilidini kapamadan bu işlemi bypass etmenin bir yolu varmı?
İnternetde biraz araşdırdım Twrp ile system_root/app/CloudService/CloudService.apk ve system_root/priv-app/FindDevice/FindDevice.apk içindeki dosyaları silerek bu işlemi temelli bypass etmek mümkümmüş. Ancak bunu yaparsak telefon açıldıkdan sonra Xiaomi Bulut özelliğini kullanamıyormuşsun.
Ben ilerde yeni telefon alınca telefonu birine satarsam/verirsem tüm özelliklerinin çalışa bilir olarak vermek isdiyorum. Ve cihazı verdiğim kişinin bu "güvenlik" sorunu ile karşılaşmasını isdemiyorum.
Bir kaç soru sorucam cevaplarsanız sevinirim.
1. Telefonumda mi hesabımından çıkdıkdan sonra format atarsam, kurulum ekranında yine mi hesabımı isdermi?
2. Bootloader kilidini kapatırsam bu ekranın gösderilmesi sona erermi?
3. Aosp temelli romlarda da " this device is locked " yazısı gösderiliyormu?
4. Bootloader kilidini kapamadan bu işlemi bypass etmenin bir yolu varmı?
İnternetde biraz araşdırdım Twrp ile system_root/app/CloudService/CloudService.apk ve system_root/priv-app/FindDevice/FindDevice.apk içindeki dosyaları silerek bu işlemi temelli bypass etmek mümkümmüş. Ancak bunu yaparsak telefon açıldıkdan sonra Xiaomi Bulut özelliğini kullanamıyormuşsun.
Ben ilerde yeni telefon alınca telefonu birine satarsam/verirsem tüm özelliklerinin çalışa bilir olarak vermek isdiyorum. Ve cihazı verdiğim kişinin bu "güvenlik" sorunu ile karşılaşmasını isdemiyorum.