Yardım Telefonun yazılımını nasıl tamamen sıfırlarım

NightFury

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Mi note 10
Meslek
öğrenci
Konular
6
şöyle bir sorunum var; telefonun kamerası çok can sıkmaya başladı her şekilde denedim ama düzelmiyor, kamera ne 2x te ne 5x te ne de 10x te çalışıyor,portre modu,ağır çekim modu ,vlog modu hiçbiri çalışmıyor,sanki hiç kamera yokmuş gibi donuyor CIT donanım testi yaptım kafayı yedi,fastboot dan rom flashladim twrp den flashladim yok düzelmiyor bütün romlarda aynı, Endonezya,EU,One os,masik P hepsinde aynı hiçbir şekilde çalışmıyor lütfen bilen varsa yardımcı olsun çözülmüyor lanet şey bıktım telefondan vallahi satıp kurtulasim var o kadar bezdim...

excalabur

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zeynel
Cihazım
Note 13 Pro +
Meslek
Elektronik Teknisy
Konular
403
Merhaba hocam kamerayı belirtmemişsin hangisi ön-arka bu kadar stok custom rom yüklemişsin belliki doanımsal sorun var yazılımsal olsaydı zaten sıfırlayınca düzelirdi.

NightFury

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Mi note 10
Meslek
öğrenci
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba hocam kamerayı belirtmemişsin hangisi ön-arka bu kadar stok custom rom yüklemişsin belliki doanımsal sorun var yazılımsal olsaydı zaten sıfırlayınca düzelirdi.
ya zaten Gcam sevmiyorum pek işime yaramıyor stock kameranın böyle olması delirtti o kadar para verip alıyorsun bunları yaşatıyor, donanımsal olmadığından kesin eminim gözüm gibi baktım telefona aldığımdan bu yana ya 5 ya 6 kez düşmüştür yere
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

önde zaten bahsettiğim özellikler yok arka kamerada sorun

excalabur

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zeynel
Cihazım
Note 13 Pro +
Meslek
Elektronik Teknisy
Konular
403
ya zaten Gcam sevmiyorum pek işime yaramıyor stock kameranın böyle olması delirtti o kadar para verip alıyorsun bunları yaşatıyor, donanımsal olmadığından kesin eminim gözüm gibi baktım telefona aldığımdan bu yana ya 5 ya 6 kez düşmüştür yere

önde zaten bahsettiğim özellikler yok arka kamerada sorun
Hocam Bence %100 Donaımsal Arıza çok basit orjinal yazılımda sistem zarar görürse uygulama vs fabrika ayarlarından sıfırlayınca ilk aldığınız hale gelir.Başka açıklaması yok.birde 5.6 kere düşürmüssünüz bunlar zaten donanımsal arızaya neden olur.benim görüşüm bu Başka çözüm gözükmüyor

NightFury

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Mi note 10
Meslek
öğrenci
Konular
6
Hocam Bence %100 Donaımsal Arıza çok basit orjinal yazılımda sistem zarar görürse uygulama vs fabrika ayarlarından sıfırlayınca ilk aldığınız hale gelir.Başka açıklaması yok.birde 5.6 kere düşürmüssünüz bunlar zaten donanımsal arızaya neden olur.benim görüşüm bu Başka çözüm gözükmüyor
donanımsal olduğundan eminsiniz ama bence değil nedeni de şu düştükten sonra olmadı bu olay 2 ay kadar önce EU roma geçtikten sonra oldu öncesinde masik P kullanıyordum başka romları deneyip en kalıcı olanı seçeyim dedim,uzun süredir kamerayı kullanmıyordum masik te iken kullanıyordum baya 2 hafta önce farkettim kamera adam akıllı çalışmıyordu düşme falan da olmadı zaten 2 aydır kameranın ana yazılımı hasarlı diye düşünüyorum yaptığım root işlemleri mi zarar verdi emin değilim

excalabur

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zeynel
Cihazım
Note 13 Pro +
Meslek
Elektronik Teknisy
Konular
403
donanımsal olduğundan eminsiniz ama bence değil nedeni de şu düştükten sonra olmadı bu olay 2 ay kadar önce EU roma geçtikten sonra oldu öncesinde masik P kullanıyordum başka romları deneyip en kalıcı olanı seçeyim dedim,uzun süredir kamerayı kullanmıyordum masik te iken kullanıyordum baya 2 hafta önce farkettim kamera adam akıllı çalışmıyordu düşme falan da olmadı zaten 2 aydır kameranın ana yazılımı hasarlı diye düşünüyorum yaptığım root işlemleri mi zarar verdi emin değilim
Umarım Çözülür.İyi Akşamlar

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
inşallah vardır çözümü,sizede iyi akşamlar...
Merhaba. Sorununuz ne zaman başladı. Herhangi bir uygulama, rom yükleme, format atma, yazılım güncelleme. Bunlardan herhangi birini yaptınız mı? Eğer cevabınız evet ise persist bozulması sonucunda bu bahsettiğiniz sorunlar görülebiliyor. Bunun için twrp üzerinden persist flashlamayı dener misiniz. Eğer bu işlemi de denediyseniz ve çözüm olmadıysa donanım hatası olasılığı artar. Önerim global rom persist dosyasını flashlayın ve yeniden deneyin. Sonucunu da buradan paylaşırsanız, bu sorunu yaşayan arkadaşlara rehber olabilir. Ben global persist dosyasını Note10 konusu içinde paylaşmıştım oradan indirebilirsiniz. Sevgiler.

Aşağıdaki linkten persist dosyasına ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:

NightFury

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Mi note 10
Meslek
öğrenci
Konular
6
Merhaba. Sorununuz ne zaman başladı. Herhangi bir uygulama, rom yükleme, format atma, yazılım güncelleme. Bunlardan herhangi birini yaptınız mı? Eğer cevabınız evet ise persist bozulması sonucunda bu bahsettiğiniz sorunlar görülebiliyor. Bunun için twrp üzerinden persist flashlamayı dener misiniz. Eğer bu işlemi de denediyseniz ve çözüm olmadıysa donanım hatası olasılığı artar. Önerim global rom persist dosyasını flashlayın ve yeniden deneyin. Sonucunu da buradan paylaşırsanız, bu sorunu yaşayan arkadaşlara rehber olabilir. Ben global persist dosyasını Note10 konusu içinde paylaşmıştım oradan indirebilirsiniz. Sevgiler.

Aşağıdaki linkten persist dosyasına ulaşabilirsiniz.

umarım sorun budur çok teşekkür ederim yardımınız için yarın denemek zorundayim bilgisayarım dükkanda çünkü,sonucu paylaşırım

Üst Alt