Telefonun şarjda aşırı ısınması

Foxin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
LG G3
Konular
5
arkadaşlar farklı prizlerde denedim, çevirici ile şarj ediyorum herşey kendi kutusunda çıkan ürünler. hava şartlarıyla mı alakalı ki acaba ? cpu-z üzerinden baktığımda 50-52 derecelerde işlemci ısısı ekrana elimi deydiğim zaman yakıyor arka taraf yine biraz daha düşük ama neden böyle ısınıyor şarjda acaba ? yazılımsaldır belki dedim telefonu kapalı şarj ettiğimdede durum aynı. telefonu kullanırken hiçbir sıkıntısı yok ısınma vb. sadece şarj esnasında oluyor. acaba bana mı çok geliyor, herkeste aynı mı ?

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
arkadaşlar farklı prizlerde denedim, çevirici ile şarj ediyorum herşey kendi kutusunda çıkan ürünler. hava şartlarıyla mı alakalı ki acaba ? cpu-z üzerinden baktığımda 50-52 derecelerde işlemci ısısı ekrana elimi deydiğim zaman yakıyor arka taraf yine biraz daha düşük ama neden böyle ısınıyor şarjda acaba ? yazılımsaldır belki dedim telefonu kapalı şarj ettiğimdede durum aynı. telefonu kullanırken hiçbir sıkıntısı yok ısınma vb. sadece şarj esnasında oluyor. acaba bana mı çok geliyor, herkeste aynı mı ?

havalar durumu malum yanıyor aynı durum bizdede mevcut cihazın şarjda iken ısınması normal internette gezerken bile cihaz ısınıyor,cihazın şarj dolum süresinide etkilebiliyor bu sıcaklar mesela,bende cpu-z test ettğimde dün sıcaklığı (sosyal medayada geziyorum sadece ) 55-60 derecelerde seyrediyordu bulunduğum şehirde sıcaklık 40-45 derece normal bi cihaz zaten soğuk hava şartlarında 15-20 derece sıcaklıkla çalışıyor hesap edersek bu durum normal, konuya bu açıdanda bakılabilir. :)

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ben de telefonun bu havalarda ısınmasının oldukça normal olduğunu düşünüyorum. Elbette ki sizin için söylemiyorum ama son bir kaç gündür 43 derecelik hava sıcaklığında telefonun 30'lu derecelerde çalışmasını bekleyen arkadaşlara denk geldim :)

Cihazınızda hızlı şarj özelliği bulunması da şarj esnasında ısının artmasında önemli bir etken. Eğer bu ısı sizi çok rahatsız ediyorsa cihazınızı daha düşük bir akımla şarj edebileceğiniz farklı bir şarj aleti de kullanabilirsiniz.

Foxin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
LG G3
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de telefonun bu havalarda ısınmasının oldukça normal olduğunu düşünüyorum. Elbette ki sizin için söylemiyorum ama son bir kaç gündür 43 derecelik hava sıcaklığında telefonun 30'lu derecelerde çalışmasını bekleyen arkadaşlara denk geldim :)

Cihazınızda hızlı şarj özelliği bulunması da şarj esnasında ısının artmasında önemli bir etken. Eğer bu ısı sizi çok rahatsız ediyorsa cihazınızı daha düşük bir akımla şarj edebileceğiniz farklı bir şarj aleti de kullanabilirsiniz.

tabi ki 30 derece çok düşük ama 40-45 derece olur diye tahmin etmiştim ben şarjda :) doğru havalar ilede alakası var. teşekkürler

havalar durumu malum yanıyor aynı durum bizdede mevcut cihazın şarjda iken ısınması normal internette gezerken bile cihaz ısınıyor,cihazın şarj dolum süresinide etkilebiliyor bu sıcaklar mesela,bende cpu-z test ettğimde dün sıcaklığı (sosyal medayada geziyorum sadece ) 55-60 derecelerde seyrediyordu bulunduğum şehirde sıcaklık 40-45 derece normal bi cihaz zaten soğuk hava şartlarında 15-20 derece sıcaklıkla çalışıyor hesap edersek bu durum normal, konuya bu açıdanda bakılabilir. :)

bizim burdada 30-35 derece sıcaklık kullanımda 40-45 arası seyrediyor. şarjda 50-52 lere çıkınca şaşırdım, cihaza zarar vermesinden dolayı endişelenmiştim. umarım zarar vermez.:) yani ortama oranla artış oluyor büyük ihtimalle dediğiniz gibi. teşekkür ediyorum

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Ankara'da yaşıyorun. Pazartesi hava sıcaklığı en yüksek 40° oldu. Evde 36° sıcaklığı gördüm. İlk defa Mi4s cihazımın şarj olurken 45° ulaştığını gördüm ve uyarı bildirimi geldi. Cihaz şarj olmayı kesti. Açıkcası kendini koruması güzel ancak cidden çok ısınıyor.
Hızlı şarj yerine 5V 2A bir şarj cihazı kullanmak daha iyi olabilir. Biraz yavaş şarj oluyor ancak ısınma olmuyor.

Ek olarak Cpu-z programında 20 civarı sıcaklık değeri var. Ben birisi 40° iken birisi 70° olduğunu biliyorum. Kendi güvenlik uygulamasındaki sıcaklık 45° olduğunda uyarı verdi ve şarjı kesti.

MI 4S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

suatsari

Süper Üye
Onursal Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Suat
Cihazım
Mi Note 3
Konular