Yardım Telefonun ekranının kırıldıktan sonra elektirk çarpması

cataloluk7

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
redmi 5 plus
Meslek
Öğrenci
Konular
14
Bugün yere düşürüp telefonun ekranını kırdım. Aradan 4 saat falan geçti şarja taktım telefonu. Elime alırken elektrik çarpmaya başladı. Bu normal mi ilk defa böyle bir şey yaşıyorum.

Çözümü olan var mı acaba?

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Anlik bir carpilma mi uyusukluk seklinde surekli bir carpilma mi

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cataloluk7

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
redmi 5 plus
Meslek
Öğrenci
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Hocam bu dönem insan vucudunda statik elektrik birikmeye cok musait. Gerek giydiklerimiz gerek hava ciddi statik biriktiriyor. Eger cihaz veya sarj aleti kaynakli bir durum olsa telefonla temas ettiginiz parmaginiz eliniz kolunuz uyusmus gibi olur ve surekli olur. Acden dcye kadar cok carpildigim icin baya deneyimim var.

Statik desen el sıkısmaya korkar oldum

Oyla:

cataloluk7

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
redmi 5 plus
Meslek
Öğrenci
Konular
14
Hocam bu dönem insan vucudunda statik elektrik birikmeye cok musait. Gerek giydiklerimiz gerek hava ciddi statik biriktiriyor. Eger cihaz veya sarj aleti kaynakli bir durum olsa telefonla temas ettiginiz parmaginiz eliniz kolunuz uyusmus gibi olur ve surekli olur. Acden dcye kadar cok carpildigim icin baya deneyimim var.

Statik desen el sıkısmaya korkar oldum

Cam kırılmasındolayı değildir değil mi? Cam kırıldı sadece dokunmatik de hiç sıkıntı yok. Kırılmanın ardından olunca acaba mı dedim.

Kırılmayı da ek'e ekledim. Çok büyük değil ama değişmesi gerekiyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20200127-WA0008.jpg
    IMG-20200127-WA0008.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 28
Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Yok hocam emin ol camla alakali degildir. Bak bu aralar soyle yap, anahtari parmaklarinla tut ve demir herhangi bir noktaya degdir. Cikan kivilcimi goreceksin. Vucudundaki statik voltajin yuksekligine gore cikan voltajin rengi mavilesecek hatta "çat" siye bir ses duyacaksin

Oyla:

cataloluk7

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
redmi 5 plus
Meslek
Öğrenci
Konular
14
Yok hocam emin ol camla alakali degildir. Bak bu aralar soyle yap, anahtari parmaklarinla tut ve demir herhangi bir noktaya degdir. Cikan kivilcimi goreceksin. Vucudundaki statik voltajin yuksekligine gore cikan voltajin rengi mavilesecek hatta "çat" siye bir ses duyacaksin

Teşekkür ederim ilginizden dolayı biraz daha olsa rahatladım. Dediklerinizi de uygulayacağım:D

Oyla:

pektekka779

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tekkan
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
2
Bugün yere düşürüp telefonun ekranını kırdım. Aradan 4 saat falan geçti şarja taktım telefonu. Elime alırken elektrik çarpmaya başladı. Bu normal mi ilk defa böyle bir şey yaşıyorum.

Çözümü olan var mı acaba?
evet, Türklerden de görenler artıyor. Neye uğradını bilmiyorsun sanıyorum, hemen sana ortamdan bahsedeyim öğren. Xiaomi redmi, redmi note ve diğer modellerinin bazılarında ve redmi note ların hepsinde statik elektrik sorunu bulunur k20 benzerlerinde dengesizlikden bahsettiğimizde bazı yerlerdekiler bize gülüyor üzgün atıyorlardı. Sorunun şu ki senin bu sorun zaten vardı, yani zaten elektrik alıyordun fakat çarpmıyordu ama hep elektrik doluyordun buna hassas olsaydın hep fark eder bu telefonu kullanamazdın. Ayrıca işlemci hızını normalin çok değil birazcık üstüne çıkarınca da bu sorun belli oluyor. Bu sorunu bir diğer daha fazla belirgin yapan geliştirici seçeneklerinde en altta miui optimizasyonu var bunu kapatırsan uygulamalar daha iyi açılıp kapanır ve eğer çentikli modellerdense çentiğin sağ üst tarafı silinik olur ve elektriği daha fazla almaya başlarsın yani miui rom dışında da custom rom da daha fazla elektrik oluyor. kolay değil ama amerikan google de dil, lokasyon, çerezlerde Türkiye verisi olmadan aratırsan belki bazı modellerinde sorunlar olduğunu internette görürsün, tabi bunları hemen gizlemeye çalışıyorlar bu anlattıklarımı al kopyala masaüstüne arada aç oku ortama bak görürsün ki hepsi anlattığım gibi

Oyla:
Üst Alt