Sohbet Telefonun ekranını değiştirmek istiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

agritux

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
6.0.1
Cihazım
g3
Konular
3
Merhabalar. Telefon ekranı konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Biraz uzun ve sıkıcı bir yazı olabilir. Baştan belirtmek isterim konu tavsiye isteme konusudur.

Ev halkından birinin telefonunun ekranını değiştirmek istiyorum. Ekranda ghost mevcut. Bazen de dokunmaları algılamama durumu mevcut.
Telefonun garantisi dolmuş. İlk olarak kendi garanti firmasından fiyat aldım ama çok yüksek bir fiyat verdiler.
Daha sonra piyasada adı ün salmış telefon tamircilerine danıştım. Garanti firmasına nazaran daha uygun fiyat verdiler.
Sonra ekran acaba ne kadar diye merak ettim internette neredeyse 3 te biri fiyatına (da) satıldığını gördüm.
Doğal olarak youtube da değiştirme videolarına baktım, tamam ben halledebilirim dedim. (baktığım videolardan birini paylaşan yukarıda bahsettiğim, fiyat aldım dediğim kişilerden biri)

Şimdi şunu merak ediyorum ben.
Panel üreticileri sabit değil mi? Tianma, boe, schencao... vs.
Satıcılara soruyorum hangi üreticinin paneli bu diye, bilemiyorlar. Aldığım cevap A kalite, en iyisi, 1. sınıf muadil şeklinde oluyor.
Fiyat yelpazesi de 5x birim ila 20x birim arasında değişiyor ekran panelinde. Örneğin 150 TL ye de satan var 400 TL ye de. (yazımda hiçbir yeri parmak ile işaret etmemek adına net rakamlar ya da şurdan baktım burdan baktım şeklinde bilgi paylaşmıyorum)
5x birime satanda da olumlu ve olumsuz yorumlar var, 20x birime satanda da.
Onu geçtim, telefonu kendi servisi dışında bir yere yaptırsam (yukarıda bahsettiğim fiyat aldığım yerlerden birine) muhtemelen bu ekranlardan takacak.

Çok araştırıp, çok okuyunca da kafa iyice karıştı. Bu platformda bile benzer tartışmalar okudum. Ama kafama oturmadı açıkçası.
Bu A kalite, 1.sınıf muadil vs bahsedilen ekranlar nedir? misal bir geri dönüşüm ürünü müdür? telefonun üreticilerinin temin ettiği ekranlar dışında farklı merdiven altı üretimler midir? Alınca patates çıkma ihtimali var mıdır? Sonuçta (belki kendi servisi de dahil belki değil) telefon tamircileri bu bahsettiğim ilanlardaki ekranları kullanmıyorlar mı? aynı tedarikçiden temin etmiyorlar mı?

Sizce mantıklı olan nedir?

illgTR8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlkerysnbkn
Cihazım
Redmi note 8 pr
Meslek
Ögrenci
Konular
14
Merhabalar. Telefon ekranı konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Biraz uzun ve sıkıcı bir yazı olabilir. Baştan belirtmek isterim konu tavsiye isteme konusudur.

Ev halkından birinin telefonunun ekranını değiştirmek istiyorum. Ekranda ghost mevcut. Bazen de dokunmaları algılamama durumu mevcut.
Telefonun garantisi dolmuş. İlk olarak kendi garanti firmasından fiyat aldım ama çok yüksek bir fiyat verdiler.
Daha sonra piyasada adı ün salmış telefon tamircilerine danıştım. Garanti firmasına nazaran daha uygun fiyat verdiler.
Sonra ekran acaba ne kadar diye merak ettim internette neredeyse 3 te biri fiyatına (da) satıldığını gördüm.
Doğal olarak youtube da değiştirme videolarına baktım, tamam ben halledebilirim dedim. (baktığım videolardan birini paylaşan yukarıda bahsettiğim, fiyat aldım dediğim kişilerden biri)

Şimdi şunu merak ediyorum ben.
Panel üreticileri sabit değil mi? Tianma, boe, schencao... vs.
Satıcılara soruyorum hangi üreticinin paneli bu diye, bilemiyorlar. Aldığım cevap A kalite, en iyisi, 1. sınıf muadil şeklinde oluyor.
Fiyat yelpazesi de 5x birim ila 20x birim arasında değişiyor ekran panelinde. Örneğin 150 TL ye de satan var 400 TL ye de. (yazımda hiçbir yeri parmak ile işaret etmemek adına net rakamlar ya da şurdan baktım burdan baktım şeklinde bilgi paylaşmıyorum)
5x birime satanda da olumlu ve olumsuz yorumlar var, 20x birime satanda da.
Onu geçtim, telefonu kendi servisi dışında bir yere yaptırsam (yukarıda bahsettiğim fiyat aldığım yerlerden birine) muhtemelen bu ekranlardan takacak.

Çok araştırıp, çok okuyunca da kafa iyice karıştı. Bu platformda bile benzer tartışmalar okudum. Ama kafama oturmadı açıkçası.
Bu A kalite, 1.sınıf muadil vs bahsedilen ekranlar nedir? misal bir geri dönüşüm ürünü müdür? telefonun üreticilerinin temin ettiği ekranlar dışında farklı merdiven altı üretimler midir? Alınca patates çıkma ihtimali var mıdır? Sonuçta (belki kendi servisi de dahil belki değil) telefon tamircileri bu bahsettiğim ilanlardaki ekranları kullanmıyorlar mı? aynı tedarikçiden temin etmiyorlar mı?

Sizce mantıklı olan nedir?
hocam orjinali en iyi servis takar adam orjinal olmayan parça takar ekran parasınıda kendine alın ben ekranı kendiniz alıp taktırtmanızı tavsiye ederim orjinal alıp ama sakına bu islerden anlamıyorsanız bulasmayın elinizde kalır takmaya ugrasmayın yani xıoamı servisi daıma orjinal takar CIKARTTIGINI TAKMAZ isin ehli birine taktırmanızı tavsiye ederim

agritux

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
6.0.1
Cihazım
g3
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam telefon xiaomi garantili değildi. Kendi garanti firmasına fiyat sordum yüksek geldi bana fiyat. Zira telefonu satın aldığım fiyatın yarısı kadar fiyat verdiler. Kendim alıp işin ehline taktırmayı niyet etsem bile iyi ekranı nasıl anlayacağım orasını öğrenmek isterim biraz da danışmk istediğim husus buydu.

illgTR8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlkerysnbkn
Cihazım
Redmi note 8 pr
Meslek
Ögrenci
Konular
14
Hocam telefon xiaomi garantili değildi. Kendi garanti firmasına fiyat sordum yüksek geldi bana fiyat. Zira telefonu satın aldığım fiyatın yarısı kadar fiyat verdiler. Kendim alıp işin ehline taktırmayı niyet etsem bile iyi ekranı nasıl anlayacağım orasını öğrenmek isterim biraz da danışmk istediğim husus buydu.
hocam dedigim gibiorjinal olduguna emin oldugunuz bir ekran alın internetten yorumlara bakın taktırın bence en iyisi bu

kutsay

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kutsay
Cihazım
Mi9t
Konular
9
Öncelikle teknolojinin bir şans faktörü taşıdığını belirtmek isterim. Tedarik edeceğiniz ekran orijinal fabrika çıkışlı da olsa ertesi gün bozulmayacağının garantisi yok. Ghost screen kendi orijinal ekranında dahi oluşuyor zamanla. Bu nedenle size önerim piyasadan alacak olduğunuz ekranın fiyatının ne üst limitte ne de alt limitte olması. Orta fiyatının bir tık üzerine bir ekran alıp değişim yapmanız en mantıklısı olacaktır. Yetkili servis dışında telefoncuların taktığı ekrana 3 kat verdiğinizi düşünün. Size tek avantajı birkaç hafta içerisinde ekran arıza verirse karşınızda muhatap bulabilecek oluşunuz. Aynı fiyata ekranı kendiniz aldığınız durumda 3 kere ekran sipariş edebiliriz, her ekran 1 yıl dayansa bile 3 yıl eder ki dışarıda fazla ücret vererek taktıracağınız ekranın da yine ortalama bu ömrü sunacağını düşünürsek kendiniz değiştirip şansınıza güvenmek daha kârlı geliyor bana.

Ancak not: Bu konularda yeterli teknik bilginiz yoksa anakarta statik elektrikle dokunup cihazı açılmaz hale getirebilir veya kalıcı başka hasarlar verebilirsiniz. Tavsiyem lateks eldiven, doğej aparatlar ve detaylı bir iki video inceleyerek bu işe girişmenizdir. Şimdiden kolay gelsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca bir noktaya daha değinmek isterim. Çin menşeili alışveriş sitelerinde satılan merdiven altı ekranların bazılarının orijinalden daha yüksek parlaklık ve renk doygunluğu sunduğuna şahit oldum. Bu nedenle ekranın kalitesi oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Şans faktörü de tam burada devreye giriyor. Bizim satıcılarımızın çoğu malını halden alıp pazarda tezgah açan ve yetiştirildiği yeri dahi bilmeden ürünü satan kişilerdir. Onlara göre tüm ekranlar A kalite. O yüzden fiyatı baz alarak ekran seçmek daha doğru geliyor bana.

Son düzenleme:
Üst Alt