Yardım Telefonun bazen şarj olup bazen olmaması

Farukmurat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Arkadaşlar merhaba,

Mi 8 cihazım var. Telefonum bazen şarj oluyor bazen şarj oluyor gibi gösteriyor ama şarj olmuyor. Sorun kablo veya adaptörde değil denedim diğer telefonumu şarj edebiliyor. Bataryayı değiştirdim öyle de sorunu çözemedim. Götürdüğüm telefoncu sorun sokette olsa telefondan veri de alamazsın dedi. Konuyla ilgili bilgisi olan biri varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Eraybarca

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eray
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Çevirmenlik
Konular
3
Format attım değişen hiç bişey yok. Bilgisayardan verilerini de alamıyorum. Telefonu kırmamak için kendimi zor tutuyorum. Anlamıyorum nedir bunun çözümü ne saçma bir sorunla uğraşıyoruz

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir de başka rom kurun

Oyla:

Farukmurat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Durumun rom ile alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Zaten stable romları yüklüyorum telefonuma. Öncesinde hızlı şarj oluyordu bazen ama şu anda saatte %10 falan şarj oluyordur. Bugün telefoncuya gidip eski boardı tekrar taktırıcam heralde. Umarım adamların taktığı board bozuktur düzelir bi şekilde. Eski haline şükreder oldum valla o kadar sıkıldım ki bu durumdan

Oyla:

Muhammet35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
1
Durumun rom ile alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Zaten stable romları yüklüyorum telefonuma. Öncesinde hızlı şarj oluyordu bazen ama şu anda saatte %10 falan şarj oluyordur. Bugün telefoncuya gidip eski boardı tekrar taktırıcam heralde. Umarım adamların taktığı board bozuktur düzelir bi şekilde. Eski haline şükreder oldum valla o kadar sıkıldım ki bu durumdan
Merhaba bu sorunun bir çözümünü bulabildiniz mi bugün karşılaştım aynı sorunla redmi note 8 pro cihazımda

Oyla:

yasincandan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Aynı sorun bende de var şarj boardunu değiştirdim fakat başarılı bir sonuç alamadım, aynı telefondan arkadaşımda var "mi 8". Adaptörüm ve kablomu onda denedim çalışıyor, hızlı şarj ediyor. Benim telefon bilgisayarada bağlanmıyor ama arabada 1500mah kadar şarj ediyor adaptör ile 400 mah civarı şarj ediyor. Şarj boardundan anakarta giden flex kablo ile ilgili olabilir mi acaba? Çözebilen var mı?

Oyla:

Zaferksc78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Sporcu
Konular
38
Aynı sorun bende de başladı son 1 aydır..
33 Watt şarj olduğu halde amperi 5800-5900ma civarı çekmesi gerekirken 2500ma civarı çekiyordu, son 10 günde 400ma ve son bir kaç günde 40-120ma çekmeye başlamıştı..
Şarja bağladığımda Turbo Şarj olarak şarj ediyor gösteriyordu ama söylediğim gibi doldurmuyordu..
Şu an telefon şarj almadığı için tamamen kapandı..
Şarja bağladığımda şarj bildirim ışığı beyaz olarak 8-10 kez yanıp sönüyor ama cihaz şarjı olmadığı için açılmıyor..
(Cihaz açıkken USB OTG BELLEK ile veri aktarımı yapabiliyordum)..
Çözümünü bulamadım hiç bir yerde, bilen birileri yardımcı olabilirse çok memnun olurum..
Cihaz: POCO X3 NFC (4 Aylık Cihaz)

Oyla:

Silinenkullanıcı93803

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
0
Aynı sorun bende de başladı son 1 aydır..
33 Watt şarj olduğu halde amperi 5800-5900ma civarı çekmesi gerekirken 2500ma civarı çekiyordu, son 10 günde 400ma ve son bir kaç günde 40-120ma çekmeye başlamıştı..
Şarja bağladığımda Turbo Şarj olarak şarj ediyor gösteriyordu ama söylediğim gibi doldurmuyordu..
Şu an telefon şarj almadığı için tamamen kapandı..
Şarja bağladığımda şarj bildirim ışığı beyaz olarak 8-10 kez yanıp sönüyor ama cihaz şarjı olmadığı için açılmıyor..
(Cihaz açıkken USB OTG BELLEK ile veri aktarımı yapabiliyordum)..
Çözümünü bulamadım hiç bir yerde, bilen birileri yardımcı olabilirse çok memnun olurum..
Cihaz: POCO X3 NFC (4 Aylık Cihaz)
Otg temassızlık yapıyor mu yada pc ye takınca görüp göremezlik veri aktarırken kopma fln, şarj olur ama bağlantı kopar gibisinden

Oyla:

Aykutk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aykut
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Arkadaşlar merhaba,

Mi 8 cihazım var. Telefonum bazen şarj oluyor bazen şarj oluyor gibi gösteriyor ama şarj olmuyor. Sorun kablo veya adaptörde değil denedim diğer telefonumu şarj edebiliyor. Bataryayı değiştirdim öyle de sorunu çözemedim. Götürdüğüm telefoncu sorun sokette olsa telefondan veri de alamazsın dedi. Konuyla ilgili bilgisi olan biri varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim.
Geçen bende de aynı sorun olmuştu, öncelikle tlf kapat şırınga iğnesi veya kürdanla şarj soketi girişini temizle ne kadar pamukçuk çıktığına inanamıyacaksın. İkincisi nemden dolayı soket telleri oksit yapıyor onları yamultmadan kazımaya çalış, ben bunları yapınca düzeldi umarım sizde de olur.

Oyla:

Zaferksc78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Sporcu
Konular
38
Otg temassızlık yapıyor mu yada pc ye takınca görüp göremezlik veri aktarırken kopma fln, şarj olur ama bağlantı kopar gibisinden
OTG hiç temassızlık yapmadı şu ana kadar hocam, veri aktarma da falan hiç kopma olmuyordu yani ve veri aktarım hızında hiç düşüş yaşamadım..
Sadece cihaz ilk geldiği zamanlar nadir de olsa anlık tek sefer olarak şarj kopup tekrar bağlandığı oluyordu (bu durum Max. 3-4 kez olmuştur)

Oyla:

emresycn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre Soycan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
TCDD Tekniker
Konular
14
Değiştirilen bord orjinal değilse hızlı şarj yapmıyor hocam. Orjinal diye takılanlarda genelde insanlar kandırılarak takılıyor ve orjinal olmuyor. Bu nedenle 400mA larda şarj yapıyor.

Oyla:
Üst Alt