Soru Telefonun arka kapağı ne ile yapıştırılmalı?

karedunya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Mi8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Eu v12
Telefon Modeli
Mi 8
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle herkese merhaba,
Yaklaşık 2 senedir kullandığım Mi 8 cihazımda çeşitli donanımsal sorunlarla karşılaştım. Önce Type-C portu ufak temassızlıklar yaptı, daha sonra batarya'nın ömrü yavaş yavaş azalmaya başladı, power butonu bir çalışıp bir çalışmadı derken ses açma tuşu takılı kalmaya başladı artık kendi kendine. Bu son nokta oldu, elden geçirmenin zamanı geldiğini düşünüyorum artık. Ancak aklıma takılan bazı sorunlar var;

-On/off ve ses flexini buldum onda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum
-Çok yerde orjinal diye satılan bataryalar var ancak güven vermiyorlar tavsiyelerinize açığım.
-Şarj soket bordu ise asıl meselelerden. Genelde satılanların bir çoğu ucuz yan sanayi ve Hızlı şarj desteği yok. Orjinalini Türkiyede bulamadım Çinden temin edeceğim sanırım.

Asıl soruma gelecek olursak, daha önce 6s ve öncesi bir çok iPhone modelini tamir ettim, parça değişimi yaptım ancak arka kapağı cam olan bir cihaz açmadım.
Arka kapağı yapıştırmak için ne tavsiye edersiniz?
Mi 8 için hazır kesilmiş bandı Türkiye'de bulamadım.
Herhangi bir çift taraflı bant ile tutar mı?

Bu arada garantim Ağustos ayına kadar devam ediyor (Ritzy Servisi) ancak hem yedek cihazım yok hem de malum virüs nedeniyle her yerde aksaklıklar mevcut ve kullanıcı hatası deyip zaten aynı masrafı çıkartacaklarını düşünüyorum.

Sorunlarım bunlar bütün tavsiyelerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

Eren KS

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
9
Öncelikle herkese merhaba,
Yaklaşık 2 senedir kullandığım Mi 8 cihazımda çeşitli donanımsal sorunlarla karşılaştım. Önce Type-C portu ufak temassızlıklar yaptı, daha sonra batarya'nın ömrü yavaş yavaş azalmaya başladı, power butonu bir çalışıp bir çalışmadı derken ses açma tuşu takılı kalmaya başladı artık kendi kendine. Bu son nokta oldu, elden geçirmenin zamanı geldiğini düşünüyorum artık. Ancak aklıma takılan bazı sorunlar var;

-On/off ve ses flexini buldum onda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum
-Çok yerde orjinal diye satılan bataryalar var ancak güven vermiyorlar tavsiyelerinize açığım.
-Şarj soket bordu ise asıl meselelerden. Genelde satılanların bir çoğu ucuz yan sanayi ve Hızlı şarj desteği yok. Orjinalini Türkiyede bulamadım Çinden temin edeceğim sanırım.

Asıl soruma gelecek olursak, daha önce 6s ve öncesi bir çok iPhone modelini tamir ettim, parça değişimi yaptım ancak arka kapağı cam olan bir cihaz açmadım.
Arka kapağı yapıştırmak için ne tavsiye edersiniz?
Mi 8 için hazır kesilmiş bandı Türkiye'de bulamadım.
Herhangi bir çift taraflı bant ile tutar mı?

Bu arada garantim Ağustos ayına kadar devam ediyor (Ritzy Servisi) ancak hem yedek cihazım yok hem de malum virüs nedeniyle her yerde aksaklıklar mevcut ve kullanıcı hatası deyip zaten aynı masrafı çıkartacaklarını düşünüyorum.

Sorunlarım bunlar bütün tavsiyelerinize açığım, şimdiden teşekkürler.
Hocam bali kullanın biraz sürün ve bir kaç dakika kadar kurumasını bekleyin ve kapağı takın

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Mahmut Koçyiğit

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi MI 8 SE
Meslek
Öğrenci
Konular
32
İnternette satılıyor tutkalı hocam tüpün içinde siyah renkli tutkal ucu sivri başlığı var ondan alın yapın hafif sürün yavaşça bastırarak kurumasını bekleyin çoğu telefoncuda siyah tutkalı kullanır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

buyrun burdan alabilirsiniz

İnternette satılıyor tutkalı hocam tüpün içinde siyah renkli tutkal ucu sivri başlığı var ondan alın yapın hafif sürün yavaşça bastırarak kurumasını bekleyin çoğu telefoncuda siyah tutkalı kullanır.

buyrun burdan alabilirsiniz
Sadece arka kapak değil ekran içinde kullanıyor bu tutkal.

Oyla:

karedunya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Mi8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
B7000 diye bir yapıştırıcı da buldum farkı nedir acaba?

Oyla:

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
B7000 viskozitesi diğerlerine göre daha kolay uygulamak için çok sıvı olmadığından

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Orjinal yapıştırıcısını bozmadan açıp kapatıyorum ben, bundan dolayı yapıştırıcıya gerek kalmıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20200501_195510.jpg
    IMG_20200501_195510.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 91
Oyla:

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
13
Kapağı B7000 ile yapıştırırsan iyi olur. Bali felan kullanma sakın tekrar açarken sorun yaşayabilirsin. B7000 ısıttığında kolayca açılır. Genelde açtıktan sonra kendi yapışkanlığı bir süre daha duruyor sorun olmuyor tekrar kapatırken. Bataryanın altına ince çift taraflı bantlardan yapıştırabilirsin.

Oyla:

karedunya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Mi8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ediyorum yorumlarınız için hepinize. B7000 kullanacağım, sanırım en sağlıklısı o.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Kapağı B7000 ile yapıştırırsan iyi olur. Bali felan kullanma sakın tekrar açarken sorun yaşayabilirsin. B7000 ısıttığında kolayca açılır. Genelde açtıktan sonra kendi yapışkanlığı bir süre daha duruyor sorun olmuyor tekrar kapatırken. Bataryanın altına ince çift taraflı bantlardan yapıştırabilirsin.
Katılıyorum sakın kendine özel yapıştırıcıları haricinde yapıştırıcı kullanmayın. Yapıştı mi çıkmaz felan ya da ısıtır iken yanar başınıza iş açılır

Oyla:
Üst Alt