Soru Telefonun Anakartına veya İşlemcisi hasar alırsa ne gibi sorunlar oluşur ?

erenalisen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Eren Ali
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
14
Bir telefonun işlemcisine veya anakartına düşmeden yamulmadan vs bir hasar gelirse telefon ne gibi tepkiler verir? Bir makalede okuduğuma göre kesin olarak telefon direk kapanır ve çalışmaz deniyor en ufak bir hasar bile olmuş olsa telefon çalışmaz deniyor bu doğru mu ? Bilenler varsa sevinirim

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Bir telefonun işlemcisine veya anakartına düşmeden yamulmadan vs bir hasar gelirse telefon ne gibi tepkiler verir? Bir makalede okuduğuma göre kesin olarak telefon direk kapanır ve çalışmaz deniyor en ufak bir hasar bile olmuş olsa telefon çalışmaz deniyor bu doğru mu ? Bilenler varsa sevinirim

Hocam bu sorduğunuz soru bayağı göreceli bir soru. X kişisinin telefonu iki (2) metreden düşer hiçbirşey olmaz ama Z kişisinin telefonu otuz (30) santimden düşer bir daha açılmaz. Tamamen şansa dayalı bir olay.

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44

Genelde borda zarar gelmiyor swich veya flexler veya flex yuvaları gidiyor Anakart küçücük artık eskisi gibi cihazı boydan boya kaplamıyor ankart zarar gören cihaz her zaman değil ama duyduğum kadarıyla iflah olmuyor hocam.
Astarı boyutunu aştığı için hem pek fazla ustası olmadığı için (forum için geçerli değil)
Yakindaki servise götürüyorsun cihazı adam bakıyor bordda hasar var 100 TL bile masrafı olsa sana 700 İla 1000 TL arası fiyat çekiyor yaptırma veya yaptır yine bozulursa geri götürünce ücret talep edemeyeceklerini bildikleri için fazladan ücret isterler hee şu var tamir işini yine onlar yapmaz başka yere gider orada yapılır geri gelir sizden ileriye dönük arızalarında ücretini almış olur veya yaptırmazsiniz sizi başından atar bir nevi
Ayrıca anakarta yani borda müdahale etmek her baba yiğidin harcı değildir

erenalisen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Eren Ali
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Genelde borda zarar gelmiyor swich veya flexler veya flex yuvaları gidiyor Anakart küçücük artık eskisi gibi cihazı boydan boya kaplamıyor ankart zarar gören cihaz her zaman değil ama duyduğum kadarıyla iflah olmuyor hocam.
Astarı boyutunu aştığı için hem pek fazla ustası olmadığı için (forum için geçerli değil)
Yakindaki servise götürüyorsun cihazı adam bakıyor bordda hasar var 100 TL bile masrafı olsa sana 700 İla 1000 TL arası fiyat çekiyor yaptırma veya yaptır yine bozulursa geri götürünce ücret talep edemeyeceklerini bildikleri için fazladan ücret isterler hee şu var tamir işini yine onlar yapmaz başka yere gider orada yapılır geri gelir sizden ileriye dönük arızalarında ücretini almış olur veya yaptırmazsiniz sizi başından atar bir nevi
Ayrıca anakarta yani borda müdahale etmek her baba yiğidin harcı değildir
yok hocam benim telefonum çalışıyor sağolun yinede ben şey olarak düşündüm telefonum daha 3 haftalık poco x3 pro miui 12.5 güncellemesinden sonra kasmalar vs olmaya başladı oyunlarda ve sadece arayüzde bende düşündüm ki benim telefonuma zarar vermiş falan olmayayım diye yoksa hiç yere düşmedi benim anladığım anakarta ve işlemciye zarar gelmiş olsa sadece kasma donma ile kalmaz telefon ya açılır ya açılmaz diyorsunuz

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
erenalisen, Bu konuda tespit yapmışsınız zaten...

Güncelleme ile ana kart zarar görmez...

erenalisen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Eren Ali
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
14
erenalisen, Bu konuda tespit yapmışsınız zaten...

Güncelleme ile ana kart zarar görmez...

Hocam tespit yaptım da içim rahat olmadı kusurabakmayın yeni konu açtım

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
erenalisen, Bu konunuzda da yamultmussunuz telefonu zaten,bir sıkıntı olsa hemen belli ederdi...

Devamlı aynı soru/sorundan dolayı tekrar tekrar farklı isim altinda konu açmanıza gerek yok,tek konudan devam edebilirsiniz...

erenalisen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Eren Ali
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
14
erenalisen, Bu konunuzda da yamultmussunuz telefonu zaten,bir sıkıntı olsa hemen belli ederdi...

Devamlı aynı soru/sorundan dolayı tekrar tekrar farklı isim altinda konu açmanıza gerek yok,tek konudan devam edebilirsiniz...
hocam o yamulma gözle gözükmyecek kadar küçüktü zaten yani ben diyim 2 milimetre siz diyin 1 milimetre zaten kasasında değildi yamukluk ekranın kasaya yapıştığı yer vardır hani siyah bir çizgi olarak gözükür o siyah çizgide vardı uç tarafında biraz yamukluk

Üst Alt