Soru Telefonun 2.2 GHZ hızda çalıması zararlı mı

redmi5plus

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
106
Normalde 2 ghz hız ile çalışan işlemci Pixel Rom+Kernel ile 2.2 ghz hız ile çalıştırmak mantıklı mı sizce bi zararı olur mu ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kernel;

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
sd 636 için qualcomm 1.8 ghz hız gösteriyor. 2.2 ghz ile işlemciyi hor kullanırsın. bir şey olur demek yanlış olur ama olma ihtimali olmama ihtimalinden daha fazla diyebilirim.

Oyla:

redmi5plus

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
106
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sd 636 için qualcomm 1.8 ghz hız gösteriyor. 2.2 ghz ile işlemciyi hor kullanırsın. bir şey olur demek yanlış olur ama olma ihtimali olmama ihtimalinden daha fazla diyebilirim.
sd 636 değil hocam 625 stock olarak 2 de çalışıyor

Oyla:

JohnSmith96

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mido
Konular
10
Normalde 2 ghz hız ile çalışan işlemci Pixel Rom+Kernel ile 2.2 ghz hız ile çalıştırmak mantıklı mı sizce bi zararı olur mu ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kernel;

2.0 ghz bence yetiyor, pek bi mantıklı tarafını goremedim. Bi ara eski galaxy s2 üzerinde denemistim overclock yaptığımda telefon donup, kilitleniyordu. Sürekli yeniden başlatmak zorunda kalıyordum. Ayrıca bunun icin daha yüksek voltaj gerektiğinden işlemcine zarar verebilirsiniz bence, kernel ayarlarinda böyle bir uyarı gorebilirsiniz.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Overclock'da acımam hatta 2 kere ekran kartı yaktım BIOS mod yaparak (HD 7850 VE R9 280) :D :D ama telefonda gereksiz buluyorum, o kadar iyi bir termal yetenekleri yok bence telefonların ayrıca artısı da fark edilmiyor sadece benchmark skoru kasarsınız 2.2GHZ ile kısaca gereksiz.

Oyla:

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Overclock'da acımam hatta 2 kere ekran kartı yaktım BIOS mod yaparak (HD 7850 VE R9 280) :D:D ama telefonda gereksiz buluyorum, o kadar iyi bir termal yetenekleri yok bence telefonların ayrıca artısı da fark edilmiyor sadece benchmark skoru kasarsınız 2.2GHZ ile kısaca gereksiz.
Nasıl yanıyorki birden 100 derecelere mi çıkıyor?

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Gereksiz olacaktır bence. Pek bir farkını göremezsiniz. Sadece cihazın ısınmasına ve bataryanın hızlı tükenmesine sebep olursunuz.

Oyla:

akalem

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 9T
Meslek
SEO uzmanı
Konular
17
Nasıl yanıyorki birden 100 derecelere mi çıkıyor?
birden çıkmaz ama daha fazla performans demek daha fazla güç demektir. Normalde ağır işlemlere maruz kalırsa ister istemez 5 dakikada ısınacağına 2 dakikada ısınacak ve soğutma yeterli gelmediğinden istenilen performansı vermeyecek. Arkadaş yukarıda ekran kartı yaktım demiş bende yaktım ama sonra birşeyi fark ettim yeterince hava akışı sağlanırsa o kadar performans veriyor. Overclock ile ekran kartı kullanıyorum R9 390 8 GB kasanın içinde uçak motoruna benzer fan var :D

Oyla:
Üst Alt