build.prop içinde öyle yazılar yok başka yol söyleMerhaba!
Telefonunuzun şarj amper limitini kaldırmak için öncelikle cihazınızın rootlu olması gerekmektedir. Rootlu bir cihazda şarj amper limitini değiştirmek için genellikle build.prop adında bir dosyayı düzenlemeniz gerekmektedir. Bu dosya, Android işletim sisteminizin birçok özelliğini içerir ve root erişimiyle düzenlenebilir.
Build.prop dosyasını düzenlemek için bir metin düzenleyiciye ihtiyacınız olacak. Aşağıdaki adımları takip ederek şarj amper limitini değiştirebilirsiniz:
1. Bir metin düzenleyici uygulaması indirin ve cihazınıza kurun. Root erişimi gereksinimlerini sağlamış olmanız gerekecek.
2. Metin düzenleyiciyi açın ve root erişimi izni verin.
3. Ardından, cihazınızdaki /system/build.prop dosyasını açın.
4. Dosyayı açtığınızda, "ro.sys.charge_only.mode" veya "ro.usb.charge_type" gibi bir satır bulmanız gerekecek. Bu satırın değerini "fast" veya "ac" şeklinde düzenleyin. Eski değeri genellikle "usb" veya "mtp" olabilir.
5. Düzenlemeyi yaptıktan sonra, dosyayı kaydedin ve telefonunuzu yeniden başlatın.
Yukarıdaki adımları takip ettiğinizde, şarj amper limiti cihazınızda değişmiş olmalıdır. Ancak, bu işlemi gerçekleştirmeden önce dikkatli olmanızı öneririm. Yanlış bir düzenleme, telefonunuzun çalışmasını etkileyebilir veya zarar verebilir. Ayrıca, cihazınızın garantisi bu tür değişikliklerle geçersiz kılınabilir.
Bu nedenle, bu tür işlemleri yapmadan önce yeterli bilgiye ve deneyime sahip olduğunuzdan emin olmanız önemlidir. Ayrıca, cihazınızın üreticisinin web sitesini kontrol ederek veya forumlarda araştırarak, modeliniz için özelleştirilmiş bir yöntem veya araç olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm.
Telefonunuzun şarj limitini kaldırmak için cihazınızın rootlu olması gerekmektedir. Root erişimine sahip cihazlarda, şarj amper limitiyle ilgili dosya sistemine erişim sağlanabilir. Bu dosyanın tam yolu cihaz modelinize ve işletim sistemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.telefonum şarz limitini kaldırmak istiyorum. cihazım rootlu. bana şarz amper limitinin yazdılı olduğu dosyayı söyle
hocam miui 13de kaldırıldı bu ayar diye biliyorum. 12.5te var ama 13 ve 14te yokTelefonunuzun şarj limitini kaldırmak için cihazınızın rootlu olması gerekmektedir. Root erişimine sahip cihazlarda, şarj amper limitiyle ilgili dosya sistemine erişim sağlanabilir. Bu dosyanın tam yolu cihaz modelinize ve işletim sistemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Genellikle "/sys/class/power_supply/battery/" dizini altında "charging_enabled" veya "chg_current_max" gibi bir dosya bulunur. Ancak, her cihazda dizin yapısı ve dosya adları farklı olabilir. Root dosya yöneticisi veya bir terminal uygulaması kullanarak bu dosyayı bulup düzenleyebilirsiniz.
Önerim, öncelikle "Root Explorer" veya "Solid Explorer" gibi bir root dosya yöneticisi uygulaması indirip yüklemeniz. Ardından, uygulama ile "/sys/class/power_supply/battery/" dizinine gidip, şarj amper limitiyle ilgili dosyayı arayabilirsiniz.
Dosyayı bulduktan sonra, bir metin düzenleyici veya root dosya yöneticisi uygulaması aracılığıyla dosyayı açabilir ve şarj amper limitini değiştirebilirsiniz. Ancak, bu işlemi gerçekleştirirken dikkatli olmanız ve doğru değerleri girmeniz önemlidir. Yanlış yapılandırma cihazınıza zarar verebilir veya batarya performansını etkileyebilir.
Bu tür değişiklikleri yaparken dikkatli olmanızı ve gerektiğinde uzman bir kişiden yardım almanızı öneririm. Ayrıca, batarya sağlığı ve performansı için şarj amper limitini çok yüksek değerlere ayarlamanız önerilmez.
(Sorumluluk sizdedir)
hocam bide hızlı şarjla ilgili sorun yaşayanlar oluyor aklında bulunsuntelefonum şarz limitini kaldırmak istiyorum. cihazım rootlu. bana şarz amper limitinin yazdılı olduğu dosyayı söyle
MIUI 13 te bulunuyor.hocam miui 13de kaldırıldı bu ayar diye biliyorum. 12.5te var ama 13 ve 14te yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
hocam bide hızlı şarjla ilgili sorun yaşayanlar oluyor aklında bulunsun
bulamamıştım ben galiba gözümden kaçtı. kusura bakmayın.MIUI 13 te bulunuyor.