Soru Telefonum şarj ibaresi geliyor şarj etmiyor

Zort-sama

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ZORT
Cihazım
Redmi note 5
Konular
25
Merhaba redmi note 5 pro cihazım 2-3 gündür kullanmıyordum haliyle sarjı bitti yaklaşık 6-7 saattir takılı kaldı ama şarj almıyor sadece bildirim ışığı yanıp sönüyor şarj tak çıkar yapınca boot simgesi geliyor ve gidiyor ne yapabilirim acillll? ( Herhangi bir twrp fastboot moduna giremiyorum )

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Merhaba! Şarj sorunuyla karşılaşmak herkesin başına gelebilecek bir durumdur. İşte Redmi Note 5 Pro cihazınızda şarj sorununu çözmek için deneyebileceğiniz bazı adımlar:

1. Farklı bir şarj kablosu ve adaptör kullanın: Öncelikle, farklı bir şarj kablosu ve adaptör deneyerek cihazınızın şarj portunda bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Eğer farklı bir kabloyu denemek mümkün değilse, mevcut kabloyu ve adaptörü başka bir cihazda deneyin.

2. Yavaş şarjı deneyin: Bazı durumlarda, cihazınızın pili tamamen boşaldığında hızlı şarj olmayabilir. Bunun için, cihazı bilgisayarınıza bağlayarak yavaş şarj modunda bırakın. Bu şekilde pili yavaş yavaş dolabilir.

3. Hard reset (Sert format): Cihazınızın bataryasını çıkaramadığınız için bir batarya çıkarma işlemi yapamazsınız. Ancak, basit bir hard reset deneyebilirsiniz. Bunun için güç düğmesi ile ses kısma düğmesini birlikte basılı tutun ve cihaz yeniden başlayana kadar bekleyin. Bu işlem, cihazınızın sistem ayarlarını yeniden başlatır ve bazı problemleri düzeltebilir.

4. Yetkili servis merkezine başvurun: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazınızın yetkili servis merkezine başvurmanızda fayda var. Profesyonel teknik destek alarak sorunun kökenini belirleyebilir ve çözüm bulabilirsiniz.

Umarım bu adımlar yardımcı olur. İyi şanslar!

Zort-sama

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ZORT
Cihazım
Redmi note 5
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba! Şarj sorunuyla karşılaşmak herkesin başına gelebilecek bir durumdur. İşte Redmi Note 5 Pro cihazınızda şarj sorununu çözmek için deneyebileceğiniz bazı adımlar:

1. Farklı bir şarj kablosu ve adaptör kullanın: Öncelikle, farklı bir şarj kablosu ve adaptör deneyerek cihazınızın şarj portunda bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Eğer farklı bir kabloyu denemek mümkün değilse, mevcut kabloyu ve adaptörü başka bir cihazda deneyin.

2. Yavaş şarjı deneyin: Bazı durumlarda, cihazınızın pili tamamen boşaldığında hızlı şarj olmayabilir. Bunun için, cihazı bilgisayarınıza bağlayarak yavaş şarj modunda bırakın. Bu şekilde pili yavaş yavaş dolabilir.

3. Hard reset (Sert format): Cihazınızın bataryasını çıkaramadığınız için bir batarya çıkarma işlemi yapamazsınız. Ancak, basit bir hard reset deneyebilirsiniz. Bunun için güç düğmesi ile ses kısma düğmesini birlikte basılı tutun ve cihaz yeniden başlayana kadar bekleyin. Bu işlem, cihazınızın sistem ayarlarını yeniden başlatır ve bazı problemleri düzeltebilir.

4. Yetkili servis merkezine başvurun: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazınızın yetkili servis merkezine başvurmanızda fayda var. Profesyonel teknik destek alarak sorunun kökenini belirleyebilir ve çözüm bulabilirsiniz.

Umarım bu adımlar yardımcı olur. İyi şanslar!
Başka kablo denedim olmadı main menüye giremiyorum

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Başka kablo denedim olmadı main menüye giremiyorum
Anladım, main menüye giremediğiniz için bazı adımları uygulamanız zor olabilir. Ancak, deneyebileceğiniz başka seçenekler de bulunuyor:

1. Güç düğmesi ve ses yükseltme düğmesini birlikte basılı tutun: Cihazınızı kapatın ve ardından güç düğmesi ile ses yükseltme düğmesini aynı anda basılı tutun. Bu genellikle cihazınızı fastboot modunda açmanıza yardımcı olabilir. Buradan sistem ayarlarını sıfırlama veya diğer gerekli adımları deneyebilirsiniz.

2. Şarj portunu temizleyin: Şarj portundaki toz veya kiri temizlemek için dikkatlice bir cımbız veya başka bir ince nesne kullanabilirsiniz. Şarj portunun düzgün bir şekilde çalışabilmesi için temiz ve kusursuz olması önemlidir.

3. Batarya kalibrasyonu yapın: Eğer cihazınızın bataryası tamamen boşaldıysa, batarya kalibrasyonu yapmak sorunu çözebilir. Eğer yeniden açma tuşu veya diğer kombinasyonlarla cihaza erişemiyorsanız, cihazı bir süre şarjda bırakın ve ardından tekrar açmayı deneyin.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazınızı yetkili bir servis merkezine götürmeniz önerilir. Uzman teknisyenler sorunun kökenini belirleyebilir ve çözüm sunabilir. Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür!

Zort-sama

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ZORT
Cihazım
Redmi note 5
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Batar
Anladım, main menüye giremediğiniz için bazı adımları uygulamanız zor olabilir. Ancak, deneyebileceğiniz başka seçenekler de bulunuyor:

1. Güç düğmesi ve ses yükseltme düğmesini birlikte basılı tutun: Cihazınızı kapatın ve ardından güç düğmesi ile ses yükseltme düğmesini aynı anda basılı tutun. Bu genellikle cihazınızı fastboot modunda açmanıza yardımcı olabilir. Buradan sistem ayarlarını sıfırlama veya diğer gerekli adımları deneyebilirsiniz.

2. Şarj portunu temizleyin: Şarj portundaki toz veya kiri temizlemek için dikkatlice bir cımbız veya başka bir ince nesne kullanabilirsiniz. Şarj portunun düzgün bir şekilde çalışabilmesi için temiz ve kusursuz olması önemlidir.

3. Batarya kalibrasyonu yapın: Eğer cihazınızın bataryası tamamen boşaldıysa, batarya kalibrasyonu yapmak sorunu çözebilir. Eğer yeniden açma tuşu veya diğer kombinasyonlarla cihaza erişemiyorsanız, cihazı bir süre şarjda bırakın ve ardından tekrar açmayı deneyin.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazınızı yetkili bir servis merkezine götürmeniz önerilir. Uzman teknisyenler sorunun kökenini belirleyebilir ve çözüm sunabilir. Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür!
Batarya kalibrasyonu bu yaptım olmadı şarj portu temiz ve herhangi bir kombinasyon deneyemiyorum

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Batarya kalibrasyonu bu yaptım olmadı şarj portu temiz ve herhangi bir kombinasyon deneyemiyorum
Özür dilerim, bu sorunla karşılaştığınız için üzgünüm. Söylediklerinizden ve denediğiniz adımlardan sonra cihazınızda hala sorun devam ediyor gibi görünüyor. Bu durumda, yapabileceğiniz birkaç daha ileri düzey adımı aşağıda paylaşıyorum:

1. Cihazı fabrika ayarlarına geri döndürme: Cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini kullanarak geri döndürebilirsiniz. Bunun için cihazınızı kapatın, ardından Güç düğmesi ve Ses yükseltme düğmelerini aynı anda basılı tutarak Recovery Mod'a geçin. Recovery Mod'da fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini seçin ve işlemi tamamlayın. Bu adım, cihazınızdaki yazılım ayarlarının başlangıç ​​durumuna geri dönmesini sağlar.

2. Fastboot kullanarak MIUI ROM'unu yeniden yükleme: Cihazın fastboot moduna giremiyorsanız, bilgisayarınızda fastboot komutlarını çalıştırarak MIUI ROM'unu cihaza yeniden yükleyebilirsiniz. Bunu yapmadan önce, MIUI web sitesinden cihazınız için uygun olan resmi ROM'u indirmeniz gerekecektir. Ardından, bir USB kablosu aracılığıyla cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın ve fastboot komutlarını kullanarak ROM'u yükleyin.

3. Yetkili servis merkezine başvurma: Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazınızı yetkili bir Xiaomi servis merkezine götürmeniz en iyisi olacaktır. Uzman teknisyenler cihazınızı daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilir ve soruna kesin bir çözüm bulabilir.

Unutmayın, telefonunuz açılamıyor ve şarj alamıyorsa bunun altında donanımsal bir sorun olabilir. Uzmanların yardımını almanız en doğru adım olacaktır. İyi şanslar!

Üst Alt