- Adım
- Halil
- Cihazım
- Mi 9T (Davinci)
- Konular
- 44
Öncelikle merhabalar.
Kendi telefonumda fark ettiğim ve dikkatimden kaçan bir durumla ilgili öğrendikten sonra konu açmak istedim. Umarım birilerinin de işine yarar.
1) Orijinal adaptör kullanmıyorsunuzdur.
2) Biz aynı zannetsek de Usb Type-C kablo türleri var kimi veri aktarımında iyiyken kimisi elektriği daha iyi iletiyor.
Bu
3) Gelelim beni bu konuyu açtıran duruma...
Cihaz üreticileri farklı şarj teknolojisi kullanıyorlar. Başımdan geçen olaydan bahsedeyim. Oneplus cihazıma geçiş yaptığımda telefoncu bana Xiaomi 67W şarj cihazı verdi ben de problem etmedim.
Ampere uygulamasından test yapınca olması gerekenden yavaş olduğunu gördüm.(Yine hızlı ama videolardaki kadar değildi)
65W laptop type-c kablo ile de aynı sonucu alıyordum.
Olay bazı firmalar voltajı yüksek tutuyor bazısı amperi.
Oneplus amperi yüksek tutanlardan ve aynı standartı desteklemiyor.
Oneplus, Oppo ve Realme genelde yüksek amper tercih ederken (Mesela 10V ve 6.5A) Huawei, Xiaomi, Samsung gibi firmalar yüksek voltu (Mesela 21.5V ve 3A) tercih ediyor.
Görünüşte ikisi de 65w ama cihazlar birbirinin standartlarını tanımıyor.
Konu umarım şarj sorunu yaşayanlar veya şarj cihazı alacaklar için aydınlatıcı olmuştur.
Kendi telefonumda fark ettiğim ve dikkatimden kaçan bir durumla ilgili öğrendikten sonra konu açmak istedim. Umarım birilerinin de işine yarar.
1) Orijinal adaptör kullanmıyorsunuzdur.
2) Biz aynı zannetsek de Usb Type-C kablo türleri var kimi veri aktarımında iyiyken kimisi elektriği daha iyi iletiyor.
Bu
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
izlemenizi tavsiye ederim.3) Gelelim beni bu konuyu açtıran duruma...
Cihaz üreticileri farklı şarj teknolojisi kullanıyorlar. Başımdan geçen olaydan bahsedeyim. Oneplus cihazıma geçiş yaptığımda telefoncu bana Xiaomi 67W şarj cihazı verdi ben de problem etmedim.
Ampere uygulamasından test yapınca olması gerekenden yavaş olduğunu gördüm.(Yine hızlı ama videolardaki kadar değildi)
65W laptop type-c kablo ile de aynı sonucu alıyordum.
Olay bazı firmalar voltajı yüksek tutuyor bazısı amperi.
Oneplus amperi yüksek tutanlardan ve aynı standartı desteklemiyor.
Oneplus, Oppo ve Realme genelde yüksek amper tercih ederken (Mesela 10V ve 6.5A) Huawei, Xiaomi, Samsung gibi firmalar yüksek voltu (Mesela 21.5V ve 3A) tercih ediyor.
Görünüşte ikisi de 65w ama cihazlar birbirinin standartlarını tanımıyor.
Konu umarım şarj sorunu yaşayanlar veya şarj cihazı alacaklar için aydınlatıcı olmuştur.